diyette meyve kilo aldırır mı kalori  Diyette Meyve Yemek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi? meyve kalori

Diyette Meyve Yemek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Zayıflama sürecinde diyet yaparken meyve kalorileri kilo aldırmaz, peki kilo yapar mı, aldırır mı? Diyette ne kadar kalorili  meyve yemek yenmeli, faydaları kilo verdirir mi, zayıflatıyor mu?

Meyve Yemek Kilo Verdirir mi, Aldırır mı?

Meyve ile yapılan diyet son zamanlarda kilo vermek için uygulanan bir yöntemdir. Herkes kafasına göre bir diyetler uyguluyor ama bu doğru bir yaklaşım değildir. Peki, meyve kilo verdirir mi? Yiyerek zayıflamak diye bir şey olmaz, neticede her besinde olduğu gibi bunların da bir kalorisi mevcuttur. Meyve diyetlerinizde yardımcı unsurdur, ara öğünlerde kalorisi yüksek gıdalar yerine düşük kalorili meyveler tüketerek kilo verebilirsiniz.

Meyvenin Diyete Faydaları;

Meyveler, çağımızın devası bulunamaya hastalığı kanserin oluşunu önleyicidir. Vitamin, mineral içerikleri de fazla olduğu için kişiye yüksek miktarda enerji sağlar. Meyve, içerdiği lif sayesinde sindirim sisteminin çalışmasını sağlar, kolesterol seviyenizi normal düzeye getirir ve tok kalmanızı sağlar. Böylece zayıflamak için uyguladığınız diyetlerin en büyük yardımcısı olur.

Obezite gibi dünyanın birçok ülkesinde büyük sorun haline gelmeye başlayan şişmanlık, meyve tüketimi ile engellenebilmektedir. Özellikle posası olan armut, elma, muz, portakal ve kuru meyveleri az miktarda tüketerek diyet yaparken destekleyebilirsiniz.

Meyve Yemek Kilo Aldırır mı?

Sık sorulan sorulardan biri de meyve yemek kilo aldırır mı: Sorusu oluyor. Evet, yapılan araştırmalarda aşırı ve gereksiz yere tüketilen meyvelerin kilo yapar olduğu tespit edilmiştir. Meyvelerin içinde früktoz ismi verilen şekerler bulunur, az da olsa karbonhidrat içeren besinler kategorisine girdiği için dikkatli olmakta yarar vardır. Meyveler içerdiği kaloriler ile az da olsa kilo aldırma potansiyeline sahip, bu yüzden her ara öğünde koca bir tabak meyve yemeği aklınızdan çıkarın. 3-4 ara öğün şeklinde birer meyve tüketerek şişmanlamanın önüne geçebilirsiniz.

Tabi, yiyeceğiniz meyve miktarı yaşınıza ve cinsiyetinize göre değişiklik gösterecektir. Sürekli hareket eden bir çocuk ile orta yaştan hareketsiz yaşam süren birinin aynı oranlarda yiyerek kilo alması ya da vermesi söz konusu olamaz. Çocuklara 3 adet, gençlere 2 adet orta yaşlılara da 1 adet meyve yemek ara öğünler için yeterli olacaktır.

Düşük Kalorili Meyveler Listesi ve Kalori Miktarları;

Kilo vermek için yediklerinizin kalorisini düzenli olarak takip etmeniz gerekiyor. sizler için hazırladığımız düşük kaloriye sahip meyveleri ara öğünlerde tüketerek kolay bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Kirazın yararları ve kalorisi: 100 Gramında sadece 70 kalori mevcuttur. Kabızlığa engel olur, sindirimi kolaylaştırır, sivilce oluşumunu önler, kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Üzümün yararları: 100 Gramı 65 kaloridir. Böbrekleri çalıştırır, kalp atışlarını düzene sokar, çocukların gelişimine yararlıdır, karaciğeri temizleyip hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Şeftali faydaları ve kalorisi: 1 tane orta boy şeftali 42 kcal. değerine sahiptir. Kalp, kanser, böbrek sorunlarının oluşmasını önler. İdrar sökücü ve sindirim sistemini düzenleyici etkileri de vardır.

Kayısı değerleri: 1 tane kayısının kalorisi 15’tir. Anemiyi engeller, cilde ve saça olumlu etkileri vardır, sinirlilik halini önler, akciğer kanserinin oluşmasını engelleyicidir, sabahları aç karnına tüketerek tuvalete çıkamama sorununuz ortadan kalkar.

İncirin yararları ve kalorisi: 1 tane incir 37 kalori. Aslında küçük bir meyve olarak kalorisi yüksek gibidir ama 2 tanesi bile sizi tok tutmaya yetecektir. Halsizliği önler, bağırsakları çalıştırır, cinsel sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Elma faydaları ve kalorisi: 1 tane elma 63 kcal. Cildi güzelleştirir, kış aylarındaki gribi önler, tansiyonu düşürür, baş ağrsının oluşmasını engeller, romatizmaya, uykusuzluğa ve böbreklere iyi gelir.

Portakal neye iyi geliri: 1 adet portakalın kalorisi 60’tır. Yüksek miktarda C vitamini içerir. Felce neden olan sorunları önler, karaciğeri safra kesesini düzenler, öksürüğe iyi gelir, mide sorunlarının çözümüne yardımcı olur.

Diyette ne kadar meyve yenmeli: Tüm diyet listeleri farklı olduğundan listenizi görmeden bu konuda net bir şey söyleyemeyiz. Kalorilik diyet yapıyorsanız meyvelerin kalori değerlerine dikkat edip tükettiğiniz taktirde kilo aldırmaz.

error: Copyright! Yaşamloji