kalori diyeti listesi  1000 Kalorilik Zayıflama Diyet Listesi kalorilik diyet 1000

1000 Kalorilik Zayıflama Diyet Listesi

1000 ve 1200 arası enerji almak için kalorilik diyet listesi aşağıdadır. Bu diyeti yaparken yiyecek örneklerine ve aşağıdaki örneklere dikkat ediniz. Haftada kaç kilo verilir ve yapanlar yorumlar kısmına düşüncelerini yazabilir.

1000 Kalorilik Diyet Listesi ile Zayıflama Nasıl Yapılır?

Türk insanı günlük hayatta ortalama 2000 ile 3500 kalori almaktadır. Bu rakamlar hızlı bir şekilde kilo alan ülkeler listesine adımızı ilk sıralardan sokmaya yeterlidir. 1000 kalorilik diyet ise, adından da anlaşılacağı gibi günlük 1000 kalori almanızı sağlayan bir diyet listesidir. Yer yer günlük 5 öğüne çıkan beslenme grafiği ile bu diyetten yardım alabilir ve kilo vermeye başlayabilirsiniz.

yapanlar yorumlar kısmına yazabilir haftada kaç kilo verilir, sağlıklı

1000 Kalorilik Diyet Nasıl Yapılır Artıları Nelerdir:

Diyetin temelinde ihtiyaç duyduğunuz tüm vitamin ve mineralleri almak yatmaktadır. Bu sayede gerek soğuk kış günlerinde vücudumuzu daha iyi koruruz. Gerekse de obeziteye neden olan her türlü yağlı gıdalardan uzak dururuz. Aynı zamanda 1000 kalorilik diyet yardımıyla yoğun miktara antioksidan içeren gıdalardan da alındığı için vücudunuzun daha sağlıklı bir görünüm kazanması içten bile değildir.

Meyve ve sebzeler ise bu diyetin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Biraz önce de değindiğimiz gibi 1000 kalorili diyetin yardımıyla hem soğuk kış günlerinde vücudunuza ihtiyacı olan vitaminleri verirsiniz. Hem de daha hızlı bir şekilde kilo vermeye başlarsınız. Son olarak bu diyet listesinin önemli parçalarından bir tanesine değinmemiz gerekirse; o da balıktır. Balığın içerisinde barındırdığı omega 3 ve omega 6 açısından hem cilt sağlığınız hem de vücut sağlığınız söz konusu olduğu zaman son derece önemli bir besin kaynağı olduğunu söylemekte yanlış olmayacaktır. Şimdi sizde 1000 kalorilik diyetin ayrıcalıklarından faydalanarak sadece 7 günde kilo vermek ister misiniz?

Adım adım 1000 Kalorilik Diyet Listesi

Bu diyet listesini incelediğimiz zaman Türk insanının yapısına daha uygun olduğunu görebiliriz. Bu bakımdan sıkıntı yaşamadan periyotlar şeklinde istediğiniz kilo oranına kolaylıkla ulaşmanız da söz konusu olacaktır. Asıl dikkat edilmesi gereken konu başlığı ise diyete başladıktan sonra ara vermeksizin 7 gün devam etmektir. Zaten belli bir süre geçtikten sonra bu diyetin sizin alışkanlıklarınıza dönüştüğünü de çok iyi bir şekilde görebilirsiniz.

Önemli: Bu diyet günde 5 veya 6 öğün şeklinde planlanmaktadır. Öğün aldığınız saatleri iyi ezberlemeniz ve atlamamanız sağlığınız açısından faydalı olduğu gibi kısa süre içerisinde vücudunuzu düzene sokmak için de önemli bir adım olacaktır.

Örnek Liste: Aşağıda yer alan diyet listesi sizin bir haftalık yemek listeniz olarak düzenlenebilir. Örneğin sabah kahvaltısında yer alan kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir yerine, siz dil peyniri yemeyi tercih edebilirsiniz. Bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği tamamen size bağlıdır. Fakat bunu yapmadan önce yemek listenizde yer almasını istediğiniz gıda maddelerinin kaç kalori olduğunu düzenli olarak kontrol hesabı yapmanız gerekebilir.

Aynı gramajda olan iki peynir aynı kaloriye sahip değildir. Bu bakımdan daha öncesinden kalori hesaplamasının yapılması gerekebilir. Yiyeceklerin buradan kaç kalori olduğunu görebilirsiniz. Bu hususa dikkat edilmesi ile haftalık bazda ne kadar süre isterseniz diyet listesine rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Sabah: Bir fincan şekersiz çay yada kahve içebilirsiniz. Bir kibrit kutusu büyüklüğünde az yağlı beyaz peyniri bir dilim kepekli ekmek ve salatalık , domates ile yiyebilirsiniz.

Öğlene Doğru: Diyet bisküvi 2  adet.

Öğle: Izgarada et ve salata ayrıca bir dilim light ekmek.

İkindi : Kalan diyet bisküvi paketinden ilave yiyebilirsiniz.

Akşam : Sebze yemeği, yoğurt ve iki dilim kepekli ekmek yiyebilirsiniz. Saat en geç 7 de.

Gece: : 1 adet veya yarım düşük kalorili meyve. En geç saat 8:30 da.

error: Copyright! Yaşamloji