Ekmek yemeden zayıflayanlar kilo verenler oluyor fakat ekmeksiz diyet sağlıklı oluşturulmuş bir rejim listesi değildir. Aşağıda nedenlerine bakalım;
Kalıcı ve Sağlıklı Kilo Vermek İçin Ekmek Yemeli
Ekmeksiz diyetlerde ilk öncelik zayıflamaktır, sağlık üst düzeyde tutulmaz. Diyet hataları olarak en baş sırada tutulan ekmeksiz diyetler vücuda şu zararları vardır;
Tahılı hayatınızdan çıkarttığınızda kolon kanseri olma riskiniz artıyor. Çorba, pilav, makarna veya ekmek tahıllı besinlerin arasındadır. Bunları yemediğimiz için farklı yiyeceklerle yüksek protein alımımız artıyor ve orantıyı yakalayamıyoruz.
Ekmek yemeden tek tip beslenme listesinde bir süre sonra karbonhidrat eksikliği çıkıyor. Ekmek yemediğiniz için farklı yiyecekler tüketmeye başlıyorsunuz, en baş olarak vücut tatlı istiyor. Bu sorun tatlı veya meyvelerde bulunan şeker ile giderilmeye çalışıyor ve daha zararlı bir yaşam ortaya çıkıyor.
Ekmeğin hammaddesi buğdaydır. Bulgur veya makarna ekmek yerine yenilebilir. Fakat bir denge kurmalısınız.
Diyet Yaparken Hangi Tür Ekmekler Ne Kadar Yenmeli?
Tam tahıllı, buğday ve çavdar ekmeğinden sağlıklı zayıflamak için öğünlerde en az 1 dilim yemeli.
Diyette ekmek yenir mi: Karbonhidrat bakımından tam buğday ekmeği en zengin olanıdır ve diyette yenir. Çavdar ekmeği de tam buğday gibi tansiyona iyi gelmektedir. Sindirim zorlukları için kepekli ekmek tercih etmek iyi olacaktır. Bir kadın günde ne kadar ekmek yemeli sorusu kişinin günde harcadığı enerjiyle orantılıdır. Genel olarak ele aldığımızda günde 5-6 dilim tüketilmelidir ve yukarıdaki ekmekleri öğünlere bölerek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.
Bir bayan ve erkeğin günlük yemesi gereken ekmek miktarları birbirinden farklıdır. Gerek kas oluşumuna bağlı metabolizma hızı gerekse yapı olarak erkekler daha fazla ekmek tüketmeli.
Çocuklarda ise, büyüme sürecinde olan çocuklar için günde 2-4 dilim ekmek verirken, ergenlik dönemine yaklaşan çocuklar için bu oran arttırılmalı. Tam buğday ekmeğini abartmadan çocuklara verebilirsiniz.
Ekmek yapma makinası sağlıklı mı: Evet sağlıklıdır. Yulaf, çavdar unu, buğday kepeği, tam buğday katarak evde sağlıklı ekmek yapabilirsiniz.