yağ yakma  Yağ Yakma, Yağlar Nasıl Yakılır, Hangi Besinler Tüketilmeli? yag   yakma
yağ yakma

Yağ Yakma, Yağlar Nasıl Yakılır, Hangi Besinler Tüketilmeli?

Kilo Vermek

Öncelikle kilo vermek için birçok günümüze gelen yöntemler vardır. Her insana göre değişen diyetler, egzersizler olabilir. Kilonun ana sebebi vücudunuzda bulunan yağlardır eğer yağlarınızı yakmak istiyorsanız. Kendinizden başka destekçiniz olamaz, bu yüzden kararlı ve istikrarlı olmalısınız.

Biraz zamana ihtiyacınız olacak. Karnınızı hemen düzleştirecek kolay bir yoktur maalesef. Dikkatli beslenirseniz ihmal etmezseniz, zaman geçtikçe göbeğiniz ve ya besinleriniz kaybolacaktır Kendinize birkaç ay zaman tanıyın. Kilonuz hemen değişmeyebilir ancak, kıyafetinizi giydiğinizde farkı göreceksiniz.

Vücudunuzda Bulunan Yağları Yakmak

Vücudumuz kendisini koruyabilmek için kilo vermeye yönelik değil, almaya yönelik olarak çalışmaktadır. Protein veya karbonhidratların tüketimi gibi besinlere dikkat ederek vücudunuzu yağ yakmak için en verimli hale çevirebilirsiniz. Kilo vermemiz için önce vücudunuzu, kendinizi ve bedeninizi iyi tanımalısınız, yani kendinizi çok iyi tanırsanız yağ yakmak konusunda sıkıntınız bile olmaz en iyi çözümleri, doğru kararları siz vereceksinizdir. Geçmiş döneme bakarsak, vücudumuzun sistemleri daha sağlıklı olup, kendini koruyabilmek için kilo almaya dayalı olarak çalışır, kilo vermek için çalışmaz. Geçmiş zamanlarda insanların beslenme düzeni otlar, hayvan etleri bunların çoğu yağsız etler olur, kök bitkileri gibi, sebzeler gibi, kuru baklagiller, tam buğday gibi tamamı doğal, hiçbir işlem yapılmamış, nerdeyse tamamı kalorisi düşük besin olmaktadır.

Şimdiki zamanda ise kilo verme sistemleri tamamen bozulmuş almaya dayalı besinler tüketmekteyiz. Bunlar tamamı ile yanlış tüketimden kaynaklanmaktadır. Böylece anatomimizin dengesini bozulur ve vücutta bulunan yağ oranı artarak yağ yakmak yerine, vücut yağı toplar ve kötü görünümler ortaya çıkar. Tatlılardan puding gibi, buna benzer jöle gibi yağ tabakası bulunduran çok sert bir vücuda, bununla birlikte çok sert bir yağ yapısında bulunmalıyız. Daha düzenli ve sağlıklı olması için bu gereklidir.

Yağlarınızı Yakmak İçin Neler Yapmalısınız?

Vücudumuzun kas yapısını artırmalıyız. Kaslarınızın daha sıkı sert ve onarımı için yağsız olan, daha yüksek kaliteli, size uygun bir şekilde ve ölçümü kadar protein ile beslenmelisiniz, aynı zaman için de sağlık durumuna uygun ve yaşınıza göre egzersizler yapmalısınız. Tabi tüm tükettiğiniz besinlerin ayrıntıları daha büyük önem taşır. Kaslarınızın asıl avantajı kaloriyle beslenmeleridir. Yani kaslar her harekete geçtiğinde metabolizmaya ve kalori yakma yeteneği arttırır. Her yarım kilo kas oluşumuna devam edebilmek için bile 40 ila 120 kalori yakar, oysa yağ sadece 1 ila 3 kaloriye ihtiyaç duyar. Zaman geçtikçe, bu durum metabolizma hızın da ve kalori yakma durumunda da çok büyük bir fark meydana gelir. Demek ki öncelikli olarak kas kütlelerinin artması için beslenmenizde daha düşük kalorili, daha az yağlı protein yer almalı ve aynı zamanda da protein miktarı insanın boyu, kilosu ve sağlık durumuna uygun bir oranda olmalıdır. Protein kaynağı ne kadar yağsız olursa o kadar daha iyidir. Proteinleri de abartmadan, belirli ve doğru oran da tüketmelisiniz ve doğru protein kaynakları konusunda bilgi sahibi olmalısınız.

Yağ Yakmak İçin Tam Proteinlerden Alın

Kaslar, organlar, deri, saç ve enzimler de dâhil olmak üzere, vücudumuzun büyük bir kısmı temelde proteinden oluşur. Protein her hücrede vardır ve yaşam için elzemdir. Aminoasitlerden oluşan proteinin bir kısmı vücutta üretilir. Elzem aminoasit olarak bilinen her türlü diğer dokuzunun da besinlerle alınması gerekir. Yumurta tüketimi, et ve balık gibi hayvansal besinler, elzem aminoasitlerin hepsini de içerir ve tam bir protein olarak kabul edilirler. Bitkisel kaynaklı besinler ise eksik proteinlerdir; yapılarında bulunmayan aminoasitlerin başka kaynaklarla tamamlanması gerekir. Bu nedenle vejetaryenler tam protein alabilmek için belirli oranlarla, besinlerle beslenmelidir. Bunu gibi bazı besinler;

  • Pirinç
  • Fasulye
  • Fındık ezmesi
  • Tam tahıl ekmeği
  • Peynir
  • Soya fasulyesi
  • Tofu

Bunlar gibi ürünler tam olarak proteindir.

Gıda Olarak Hindi Tüketebilirsiniz

Hindi; niasin, B12 ve B6 vitamini için iyi bir kaynak olarak belirlenir. Bu vitaminlerin üçü de vücutta enerji üretimi için kullanılır. Niasinin, insanların kalp krizi geçirerek, kalp hastalıklarından ölme riskini azaltır.

Vücudunuzdaki Yağları Yakmak İçin Faydalı Olacaklar Besinler Nelerdir?

Tatlı Patates: Güçlü bir antioksidan olan beta-keraton kaynaklarındandır ve yağ depolanmasıyla savaşır.

Yumurta: Eski zamanlardan beri yüksek kolesterolün sebebi olarak bilindiği kullanılmayan yumurta daha doğru tespit yapıldı. Gün de bir kaç yumurtanın hiçbir zararı olmadığı ortaya çıktı, benimsendi. Yüksek protein değeri bulunduğu için yağ yakmaya yardımcı olurken, içerdiği B12 vitamini sayesinde de yağ yakmanız hızlanıyor.

Yağlı Balıklar: Bu tür balıklar omega 3 olarak en zengin besinler arasındadır. Omega 3 ise yağ yakmak için bunu gerçekten isteyenler için i bir çözüm yoludur. Her gün olmasa da mutlaka sofranızda bulunmalıdır.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandıran, insülin seviyesini dengeler ve iştahı keser bu özellikleriyle rejim yapanların en ideal besin olma adayıdır.

Yulaf: Liften zengin yulaf, tokluk hissini uzattığı ve kolesterolle savaştığı için baş tacımız. Tabi şekerli olan versiyonlarına ait değil, katkı maddesi içermeyen tamamen doğal bir besindir.

Zeytinyağı: Doymamış yağ oranı yüksek zeytinyağı, yak yağmak için ve açlık krizlerinizi önleyip tokluk hissi vermeye yardımcı olur.

Fıstık Ezmesi: Günde en fazla 3 kaşık yendiği takdirde yağ yakmanızda destekçi olacak değişik bir besindir. Tabii şekersiz olarak tüketmeye çalışın.

Ispanak Ve Diğer Yeşil Sebzeler: Bakliyata benzeyen bir besindir. Yeşil sebzeler de düşük kalorili de ve lif yönünden zengin besinlerdir. Kullanabileceğiniz yeşillikler arasında brokoli gibi, marul gibi, roka gibi, tere de yer alır.

Süt Ürünleri: Yağ yakan bir madde olan kalsiyumdan en zengin olarak bilinen süt ve süt ürünleridir. Aşırı yağlı olmayan türleri, rahatlıkla tüketilebilir.

error: Copyright! Yaşamloji