yağ yakma yağ yakma Yağ Yakma, Yağ Nasıl Yakılır? ya   yakma
yağ yakma

Yağ Yakma, Yağ Nasıl Yakılır?

Çevremizde birçok diyet programı varken insanlar giderek şişmanlamaktadır. Tekrarlayıcı olan ve moda diyetler işe yaramamaktadır. Yağ yakmak için önerilen ipuçları şu şekilde sıralanmaktadır.

Ağırlık Kaldırmanın Yağ Yakmada Önemi

Metabolizmamızın hızını belirleyen en önemli etkenlerden biri kaslardır. Erkekler kadınlardan daha hızlı yağ yakar. Erkeklerin kadınlara göre daha fazla yağ yakmasının sebebi erkeklerin kas kütlesinin daha fazla olmasıdır. Kadınlar da erkekler gibi daha fazla kas kütlesine sahip olsalardı onlar da daha hızlı bir şekilde yağ yakabilirlerdi. Büyük kaslara sahip olmaktan korktukları için kadınlar ağırlık kaldırmaktan korkuyorlar. Büyük kasların oluşması için yüksek hormon seviyesi gerekmektedir. Ancak bu durum kadınlarda söz konusu değildir. Bunun dışında yaşam içerisinde yaşanılan düzensiz beslenme alışkanlıkları, yapılan çılgın diyetler ve yaşlanma sonrasında kas kütleleri azalmaya devam eder. Kişilerin kaslarını korumaları gerekmektedir. Güçlü kalmak ve güçlenmek için en önemli etken budur.

Yağ Yakarken Tartılmamalıyız

Vücudumuzda görmek isteyeceğimiz şeyleri tartılar göstermemektedir. Vücudumuzdaki sıvı miktarını ve derimizin altında ne kadar yağ olduğunu tartılar göstermemektedir.  Bazı tartılarda bunun yapıldığı iddia edilmektedir ancak doğru değildir. Tartılar sadece ağırlığımızı ölçmektedir. Ancak gerçek sıvı ve yağ seviyesini bilimsel bir tahlil yapıldıktan sonra öğrenmek mümkündür.

Vücutta Yağ Yakmak

Vücuttaki kaslar yağlardan daha fazla yer kaplar ancak vücuttaki yağlardan daha fazla ağırlığa sahiptir. Yağları yakmak için kaslar görevlendirilmiştir. Kaslar yağlar gibi kötü görünen topaklar haline gelmezler ve yağlara göre daha küçüktürler. Kaslar vücutta daha güçlü, ince ve sıkı görünmektedirler. Ağır ve sert bir yapıya sahiptirler. Bunun tersi olarak yağlar ise gevşek, yumuşak ve toplu görünümdedir. Yağlar hafif oldukları için sarkarlar ve çok yer kaplamaktadırlar.

Kahvaltının Yağ Yakımı Konusunda Önemi

Kahvaltı yapıldığı zaman vücut metabolizması güne başlamanın hazırlığını yapmış olmaktadır. Metabolizma hızı uyurken yavaşlamakta ve düşmektedir. Sabahları güzel beslendiğimiz taktirde vücudu uyarmış olmaktayız. Bu süre zarfında lifli besinler tüketmemiz gerekmektedir. Sindirim sistemimizi çalıştırabilmek için lifli besinler tüketmek çok faydalıdır. Ayrıca kan şekeri seviyesinin  düzene girmesi için de lifli besin tüketmemiz gerekmektedir.

Kalorilerde Azaltma Yapmalı Mıyız?

Vücutta besinler ısıtma etkisi yapmaktadır ve metabolizma hızını yükseltmektedir. Gün içerisinde en az 1200 kalori civarında besin tüketmek gerekmektedir. Bu değerde besin tüketmezsek tükettiğimiz değer bunun altına düşerse metabolizma aldığımız kalori miktarını korumak için uğraşır ve yavaşlar. Vücudumuza uygulayacağımız şok diyetler vücudumuza zarar verecektir. Uygulanan şok diyetler sonucunda metabolik hız düşer ve verdiğimiz kilolar daha fazlası olarak geri alınır.

Ara Öğün Faydaları

Gün içerisinde 5 ya da 6 kere ara öğün yapmak gereklidir. Bu şekilde yapıldığında vücudumuz yemeğin bol olduğunu sanacaktır. Metabolizmanın bu şekilde yavaşlamamasına neden olacak ve vücut uyanık halde ve hareketli kalacaktır.

Kalori Hesaplamalıyız

Kilo vermek için günlük kalori miktarınızı hesaplamanız gerekmektedir. Bunu bir hafta boyunca devam ettirmeniz gerekmektedir. Gün içerisinde alınan kalorilerin hesaplanması ve aldığımız kalorileri üç yüz, beş yüz kalori daha azını tüketmemiz gerekmektedir. Günlük aldığımız kalori miktarı bu şekilde düşürüldükten sonra kilo vermemiz kaçınılmaz olacaktır. Tartılmak yerine kilo veriş gözlemi işlemini aynalardan yapmanız daha faydalı olacaktır. Kalori azaltırken fazlasına kaçmamak gerekmektedir. Çünkü bu şekilde metabolizma yavaşlar ve kilo verme durumu yavaşlamış olur.

Diyet Tekrarından Kaçının

Bir çok araştırma sonucunda tekrarlayan diyet şekillerinin kilo vermeyi zorlaştırdığı ve kilo alımının kolaylaşması durumunu sağladığını göstermektedir. Diyet yaparken bırakıp diğer beslenme alışkanlığımıza geri döndüğümüz zaman aldığımız besinlerin miktarı diyet yaptığımız sırada düşen metabolik hızının yakılabileceğinden daha fazla olacaktır. Diyet yaptığınız dönemde vermiş olduğunuz kiloları geri almakla yetinmeyip üstüne daha fazla kilo almanızı sağlayacaktır. Kilo verme hızınız normale göre yavaşlamışsa başka yollar denemekte fayda olacaktır.

Yağ Hücreleri Ne Miktardadır?

Ambalajlı gıdaların hemen hemen hepsinde 100 gram için yağ indeksi gösteren etiketler bulunmaktadır. Bizim için uygun olan miktar 10 ile 5 gram arasında olmalıdır. Bu yüzden aldığımız ürünlere dikkat etmeli bu yağ oranındaki besinleri tüketmeliyiz. Yağ hücrelerinde yağlar depolanmaktadır. Bir insanın ortalama yağ hücresi 50 milyar olarak bilinmektedir. Obez olan insanlarda ise 100 milyara çıkabilir. Yağ hücreleri enerji depolamak için kullanılır.

error: Copyright! Yaşamloji