kepek ekmeği faydaları zayıflatır mı kaç kalori  Kepek Ekmeği Faydaları Zayıflatır mı Kaç Kalori kepek ekmegi faydalari zayiflatirmi kac kalori
kepek ekmeği faydaları zayıflatır mı kaç kalori

Kepek Ekmeği Faydaları Zayıflatır mı Kaç Kalori

Kepek Ekmeği Faydaları

Kepek ekmeği diyet uygulayan insanların genel anlamda tükettiği bir besin ürünüdür. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki diyet lifleri ile posaların hazmı kolaylaşmaktadır. Metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakmayı sağlamaktadır.

Kilo vermek isteyen bireylerin rahatlıkla tüketebileceği bu besin ürünü içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile beslenme anlamında önemlidir. Kepek ekmeği faydaları arasında bağırsakları koruyan ve içerisinde ki bakterilerin yararına olabilecek besinler bulunmaktadır. Şeker hastaları için kan şekerini düzenleme etkisi bulunmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre kepek ekmeğinin faydaları bir hayli fazladır. Bunun yanında Türkiye’de kişi başına ortalama 350 gram ekmek tüketildiği tüketildiğinin kanısına varılmıştır. İnsan sağlığı açısından ekmeğin önemi tartışılmaz bir konudur. İçinde bulunan besin değerleri ile insanlar eksik olan karbonhidrat ve şeker ihtiyacını karşılamaktadır.

Genel anlamda ülkemiz kepeği arındırılmış beyaz undan yapılan ekmekler tercih edilmektedir. Beyaz undan yapılan ekmeğin bu kadar tercih edilmesinin yanında kepek ekmeğinin de tercihi farklıdır. Beyaz un ekmeğine oranla kepek ekmeği çok daha sağlıklıdır. Sağlık açısından kepek ekmeğin faydalı olmasının sebeplerinin içinde buğdayın besin değerinin yüksek olması ana sebeplerdendir. Buğday, içinde bulunan bileşenleri ile B2 ve B6 vitaminlerini, folik asidi, demiri ve çinkoyu barındırır. Bu sebepten ötürü kepek ekmeğin tercih edilmesi önem kazanır.

Kepek Ekmek Zayıflatır mı

Diyet yapan insanların tercihi hale gelen kepek ekmek mide ve bağırsakların rahatlaması için önemli bir unsurdur. Besin değeri yüksek, sindirime yardımcı olan bu ekmek normal ekmeğe oranla daha fazla kalori harcatmaktadır. Kepek ekmeğinin içerisinde bulunan vitaminler diğer ekmelere oranla daha fazladır. Kepek ekmeği zayıflatır mı sorusu genel anlamda sorulan bir sorudur. Bu sorunun cevabı net olmakla birlikte bazı ince ayrıntıları da içerisinde barındırır. Negatif kalori etkisi ile sindirimi hızlandırır ve metabolizmanın kalori yakmasında yardımcı olur.

Kepek Ekmeği Kaç Kalori

Kepek ekmeği kaç kalori diye sorarsak; ekmeğin içerisinde kepeğin bulunması daha az kalori almanızı sağlamaktadır. Normal ekmeklere oranla çok daha faydalı ve besleyici bir özelliği olmasına karşın yarı yarıya daha az kalori barındırmaktadır. 28 gramlık bir beyaz unla yapılmış ekmekte 90 kalori bulunmaktadır. Aynı şekilde 28 gram bir kepek ekmekte 60 kalori bulunmaktadır.

Genel anlamda rejim yapan bireyler yedikleri besinlerin kalori miktarına dikkat etmek zorundadırlar. Gün içerisindeki hareketleri ve yaptıkları spor ile aldıkları kalorileri karşılaştırarak o gün ki kazançlarını hesaplamaları gerekir. Ekmek tüketiminde de kepek ekmeğin faydaları ve besin değerinin yüksek olması gerek şeker hastaları gerekse kilo vermek isteyen bireyler bağırsaklarını büyük ölçüde rahatlatmaya yöneliktir. Kepekli ekmek içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile besin değeri yüksek olan besinlere oranlar sağlıklı bir beslenme ürünüdür. Kepek ekmeği kaç kalori dir tarzından bir soru karşısında vereceğiniz cevap gayet nettir. Kepek un yapımı sırasında dış kabuğun öğütülmesi ile ortaya çıkar. Buna istinaden buğdayın da içine girmesi ile B2, B6, niyasinin, folik asit, demir ve çinko oranının azaldığı tespit edilmiştir.

Herhangi bir şekilde bir sağlık sorunu olmayan hastanın da rahatlıkla tüketebileceği bu ekmek türünü günlük hayatınıza yerleştirebilirsiniz.

Kepek Ekmek Yapımı

Kepek ekmek için; 4 su bardağı kepek unu, bir bardak normal un, 60 gr maya, iki çorba kaşığı büyüklüğünde toz şeker, çay bardağının yarısı kadar ay çiçek yağı, yeterli miktarda su, bir yemek kaşığı kadar tuz, susam ve çörek otu kullanarak kepek ekmeğinizin malzemelerini hazır etmiş olursunuz.

Kepek ekmek yapımı da bir hayli kolaydır. Bir kap içerisine normal onu boşaltıp üzerine kepek ununu ilave ediniz. Bu iki un çeşidini bir müddet karıştırınız. Karışım işleminin ardından ortasını açıp, yani bir nevi havuz görevi gören bir şekli veriniz. Hamur mayasını, ay çiçek yağını ve suyu ilave ediniz. Hemen arkasına tuz ve şekeri de koyup un ile bu malzemeleri birbirine karıştırınız. Bir müddet karıştırma işlemini sürdürdükten sonra hamur haline gelmeye başladığını sizlerde göreceksiniz.

Yoğurma işlemi bitmesinin ardından ince biz beze ile ve ya kapak ile üzerini kapatıp hamurun kendi içinde mayalanmasını yani dinlenmesi beklemeniz gerekmektedir. Ortalama olarak 15 dakika kadar bir sürenin ardından 200 derecelik fırını önceden ısıtma işlemine koyulmalısınız. Dinlenen hamuru belirli büyüklükteki parçalara bölüm istediğiniz şekli vererek önce su içerisine ardından tekrardan kabın içine yerleştiriyoruz. Mayalanma süreci son bulmasının ardından isteğe göre susam ya da çörek otu ilave ederek yanan fırınınızın içine koyuyorsunuz. Ortalama 20 dakika civarında bir pişme süresini hesaba katıp ekmeğinizin üstününde pişmesi dâhilinde sofralarınızda tüketme eylemi içerisine girebilirsiniz. Bu besleyici tarifi kullanarak yaptığınız bu ekmeğin, ister çocuklarınıza, ister eşinize gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Evinizde bittikçe yapacağınız bu ekmeğiniz maddi olarak da sizi çok etkileyecek bir seviyede değildir. Dışarıya oranla çok daha ucuz olan bu ekmek çeşidinin malzemelerine kolayca sahip olabilirsiniz.

error: Copyright! Yaşamloji