lohusalıkta beslenme lohusa beslenme Lohusalık Döneminde Beslenme ve Diyeti Yapılır mı? lohusal  k d  nemi beslenme

Lohusalık Döneminde Beslenme ve Diyeti Yapılır mı?

Lohusa Döneminde Diyet Yapmak Bebeğin Sağlığını Nasıl Etkiler?

Bebeğine süt veren annenin diyet yapması, vücut direncini düşürür ve anne sütünü azaltır. Anne sütünün azalmasına bağlı olarak, bebeğin gelişimi yavaşlar. Anne ve bebeğin emzirme işlemi sırasında aralarında meydana gelen duygusal yaklaşımlar azalır ve emzirmeyen annelerde, anne, bebek arasında yaşanan sevgi paylaşımı azalır.

Hamilelik döneminde annenin almış olduğu 6 ile 10 kilo arası, özellikle emzirme döneminde yaşanabilecek aksiliklere karşı bebeğinizin ek besin kaynağıdır. Vücudunuz besin alamasa bile, doğumda aldığınız kilolarla bebeğinize süt üretmeye devam edebilir.

Hamilelik ve lohusalık döneminde alınan kiloların verilmesi, kısa vadede düşünülmemeli ancak emzirme dönemi sona erdiğinde, kilo verme süreci başlamalıdır. Hamilelik dönemi ve lohusalık döneminin kilo alınması gereken dönemler olduğunun bilincinde olan bir anne, bu dönemlerde kendini sever ve bebeği için sağlıklı beslenerek, alması gereken gıdaları tam anlamıyla tüketir. Bu süreçte eşlere de büyük görevler düşer ve hanımlarının sağlıklı süreçte bebekleri için kilo aldıklarını unutmamaları gerekir. Bu gibi dönemlerde hanımların daha çok ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları olduğu unutulmamalıdır.

Doğumdan Ne Kadar Süre Sonra Kilo Verilebilir?

Doğumdan sonra yaşanan döneme lohusalık dönemi denilmektedir. Bu dönem yaklaşık olarak 45 gün kadar sürer ve bu süre sonunda emzirmeyen anneler adet görmektedirler. Bu durum hormonların tekrar doğumdan önceki işleyişine ulaştığını gösterir. Ancak emziren annelerde hormonların normale dönüşmesi, emzirme sürecine göre değişiklikler gösterebilmektedir. Emzirme sürecinin sona ermesinin üzerinden ortalama 10 gün geçtikten sonra, hormonlar normal haline döner ve kilo verme sürecine başlayabilirsiniz. Bu dönemde beslenme listesi hazırlarken dikkat etmelisiniz. Şurada doğum sonrası diyet listesi vardır, bakmanızı öneririz.

Doğumdan Hemen Sonra Diyet Yaparak Kendinizi Zorlamanın Zararları

Lohusalıkta beslenme: Hamilelik döneminde anne adayları normalin 250 kalori üzerinde beslenmelidir, bebeğin sağlıklı şekilde gelişimi için tüm besin değerlerini dengeli ve normalden biraz fazla olarak almanız gerekir. Unutmayın, sizin tükettiğiniz besinleri bebeğinizde tüketmiş oluyor, bu nedenle asla diyet ve sağlıksız beslenme gibi, yanlışlara düşmeden sağlıklı beslenme listesi oluşturun.

Bunun dışında, doğumun gerçekleşmesinin ardından, lohusalık döneminde, bebeğinizi emzirmek ve sağlıklı süt üretmek için tüketmeniz gereken besinler tüketmelisiniz, lohusalık döneminde almanız gereken besin değerleri, hamilelik döneminde tüketmeniz gerekenlerden daha fazladır. Ayrıca, anne doğumda pek çok mineral ve vitamini kaybeder ve bunları çok kısa süre içerisinde yeniden kazanması gerekmektedir.

Bu nedenle lohusa döneminde tüketmeniz gereken besinler, vitamin ve mineral açısından zengin olan karbonhidratlar ve proteinlerdir. Bunlar yeşil yapraklı mevsim meyveleri, zeytinyağlı sebze yemekleri, bol miktarda C vitmamini içeren meyveler, doğal süt, yumurta ürünleri, balık, et çeşitleri ve peynir olarak beslenme listesi içinde bulunmalıdır. Lohusalık döneminde görünüşünüzü değil bebeğin sağlığını düşünüyorsanız, çok iyi beslenmelisiniz.

* Lohusalık döneminde bebeğinizi düzenli olarak emzirmenin en iyi egzersiz olduğunu unutmayın ve kendinizi doğal sürece bırakın, unutmayın, lohusalık döneminiz sona erdikten sonra, zayıflamanız için bol miktarda vaktiniz olacak. Normal bir emzirme 500 kalori harcamanıza neden oluyor ve bu yaklaşık olarak 45 dakikalık koşuya eş değerdir.

* Lohusa döneminde diyet yapmak ise, özellikle kulaktan dolma sağlıksız diyetlerin uygulanması, vücut direncini düşürür, süt miktarını azaltır ve bir çok problem yaşanmasına neden olur.

error: Copyright! Yaşamloji