ishale ne iyi gelir ishale ne iyi gelir İshale Ne İyi Gelir ishale ne iyi gelir
ishale ne iyi gelir

İshale Ne İyi Gelir

İnsanlarda ishal başlangıcı çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. İshal olma olasılığını artıran yiyeceklerden başlayarak, gıda zehirlenmelerinden bile ortaya çıkabiliyor. Evde ishale ne iyi gelir ve ishale bitkisel çözümler ile kolayca ishal tedavi edilebilir.

İshal olan insanların sindirimi kolay olan yiyecekler tüketmesinde fayda var.  İshal olduğunuz zamanlarda kafein, alkol, süt ürünleri ve yağlı yiyecekler tüketmek sizi daha kötü yapacaktır. İshale iyi gelen gıdalar arasında lif oranı düşük pirinç, elma püresi ve birkaç dilim ekmek tüketmek önemli yer tutuyor.

İshal Olunca Ne Yemeli

Pirinç; İshal olan insanların dışkısının sertleşmesi amacıyla önemli bir yer tutuyor. İshal durumunu atlatabilmek amacıyla lif oranı düşük yiyeceklerin tüketilmesinde fayda var. Beyaz pirinçte ishali geçirmek için önemli bir yere sahip bulunuyor. Esmer pirinç ise lif oranı yüksek olduğundan ishali artırma özelliğine sahiptir. Bu yüzden ishal olan insanların esmer pirinç tüketmesi önerilmez. İshal durumu uzun süreli olarak sizi rahatsız ettiyse, evde ishali geçirmek için bitkisel tedavi yarım kase kadar pirinci lapa yani üç kase su ile pişirerek, suyunu süzerek suyunu tüketebilirsiniz. İshale ne iyi gelir sorusuna pirinç iyi bir cevap olabilir.

Muz; Severek tükettiğimiz muz sindirim sistemini çalıştıran yiyecekler arasında yer alır. Hafif olan meyveyi ishali geçirmek için de yiyebilirsiniz. Potasyum oranı yüksek olan meyve ishal süresince kaybedilen potasyumu karşılamaktadır. Tek başına ishali geçirme etkisi bulunmasa da ishal olduğunuzda kaybettiğiniz besin değerlerini almanıza yardımcı olacaktır.

Elma Püresi; Bağırsaklar ishal süresince oldukça hasar görüyor. Bu hasarı giderebilen meyveler arasında elma püresi büyük bir yer tutuyor. Bağlayıcı besinler arasında yer alan elma püresi sindirim sisteminin de zorlamadan bağırsakları düzenliyor.

Böğürtlen; İshal tedavisi için yaygın bir şekilde kullanılan böğürtlen meyve olarak da tüketilir. Tedavi yöntemlerini kolaylaştıran böğürtlen suyu veya meyve olarak tüketildiği zaman ishale iyi gelir.

Limon Suyu; İshale neden olan patojenleri öldürme açısından limonun etkisi büyük oluyor.

Elma Sirkesi; Kendi haline bile oldukça faydalı olan elma, sirke haliyle tüketildiğinde doğal bir antiseptik haline dönüşüyor. Elma içinde mevcut bulunan pektin maddesi dışkının sertleşmesi için yardımcı olmaktadır. İshalin kısa süre içinde geçmesi için yardımcı olmakta.

Kepek; 1 yemek kaşığına yakın kepeği besinlerinizin arasına her gün karıştırır ve bunu düzenli yaparsanız, kısa süre içinde ishalin geçmesine yardımcı olur. Fakat bunları ekmek gibi işlenmiş olarak değil de işlenmemiş olarak tüketmenizin önemi büyük oluyor. Kepeğin en bilindik özelliği kendinin 8 katına denk ürünlerin emilmesine yardımcı olur.

Keçi Boynuzu; Bağlayıcı bir ürün olarak bilinen keçiboynuzu anti-viral bir etki sağlamaktadır. İshal olan bebeklerde bile kullanılabilen bir besindir. Fakat bebek mamasına ekleyerek verilmesinde fayda var.

Havuç; 1-2 havuç soyulduktan sonra kaynatılarak, sonrasında püre kıvamına getirilir. 15 dakikada bir 1 tatlı kaşığı yiyeceğiniz havuç sizi rahatlatacak.

Sarımsak; sarımsağın antibiyotik bir etkisi bulunmaktadır. İshale neden olan bakterilerin ölmesi için sarımsak tüketmek faydalı olacak. Her gün 2 tane çiğ sarımsak yiyerek kısa süre içinde ishale iyi gelen bir yiyecek olduğunu göreceksiniz.

Bal; Bal ishal tedavisinde bakterilerin ölmesine yardımcı olacak yiyecekler arasında yer alıyor. 500 gram suya 4 kaşık bal karıştırarak gün içinde tüketilebilir. Şeker hastalarında ise bal tüketimi doktor tavsiyesi ile gerçekleştirilmektedir.

Patates Çorbası; Anında geçmesi için gün içinde patates çorbası içmeniz gerekebilir. Bağırsakların düzelmesi için oldukça önemli bir yer tutuyor.

Zencefil; Gün içinde bir bardak zencefil çayı içmek ishal durumunun ağırlığını ortadan kaldırır. İshal esnasında kaybedilen su oranını vücuda hızlı bir şekilde alınmasını sağlayan zencefil uygun bitkiler ile karıştırılarak içilebilir.

error: Copyright! Yaşamloji