kış detoks tarifleri nasıl yapılır  Kış Detoks Tarifleri Nasıl Yapılır kis detoks tarifleri nasil yapilir
kış detoks tarifleri nasıl yapılır

Kış Detoks Tarifleri Nasıl Yapılır

Kış Detoks Tarifleri

Vücudumuzun temel özelliklerinden biri olan soğuk havalarda toksin artışları yıllardır değişmeyen problemlerimizden birisidir. Bu sebeple kış detoks tarifleri ile dengeyi yakalayabilirsiniz. Unutmayın ki yaz için zayıf görünmek istiyorsanız bu hazırlıklar kıştan başlamalı ve doğru diyet yöntemleri ile detoks yapmalısınız.

Sonbahar dönemlerinde vücudumuzdaki toksinlerde bir artış gözlenmektedir. Sıcak hava ve soğuk hava arasında belirli sıcaklık artışları ile vücut direnci kırılır ve hastalıklar ortaya çıkmaya başlar. Bu rahatsızlıkların temel sebeplerinden biri de vücudumuzda toksin birikimidir. Yaz ayları içerisinde insan sıcak havanın etkisi ile besin değerleri düşük, vücuda pek yararı bulunmayan besinler tüketmektedir. Hayliyle toksin birikimi de ileri safhalara geçmektedir. Sonbahar ve kışa özel detoks tarifleri ile bu toksinleri dışarı atma zamanı gelmiştir.

Zor bir kış ayı bizi beklemektedir ve biz bu aylara karşı gerekli önlemleri almalıyız. Bağışık sistemini güçlendirmek ve bununla beraberde vücutta bulunan toksinlerden kurtulmak için belli başlı önerileri uygulamak gerekir. Uygulayacağınız detoks tarifleri ile oluşabilecek herhangi bir rahatsızlığın önlemi önceden alınmış olur. Stres ilk etken olmak üzere, kilo alma, cilt problemleri yaşama, baş ağrısı, uyku süresinin uzaması, halsizlik ve iştahsızlık gibi problemler bu yöntemlerle engelleyebilirsiniz. Hızlı bir sürede yağ yakımı gerçekleştiren, toksinleri vücuttan arındıran ve kilo vermeyi temel alan bu tariflere uyulması gerekmektedir.

Kimler Detoks Yapmalıdır?

Çevrenizde detoks hakkında bilgi sahibi olan insanlara ulaşmanız sizlerin yararına olacaktır. Daha farklı ve yararlı bilgiler ile kendi bilgilerini birleştirerek iyi sonuçlara varmanız mümkündür. Kimler detoks yapmalıdır? Sorusu aslında bütün insanların yapması gereken bir durumdur. Stres altında çalışan bireylerin vücudunda istemsiz olarak toksin birikimleri gerçekleşmektedir. Su gibi önemli mineralleri vücuduna katmayan kişilerin de bu yola başvurmasında fayda vardır. Sürekli olarak kendini şiş hisseden, bağımlı potansiyele sahip uyku severler, meyve ve sebze gibi besinleri az tüketen ve ya hiç tüketmeyen insanlar, her anında enerji eksikliği bulunan bireyler, ciddi bir alkol potansiyeli olan insanlar, vücudunun yenilenmesinin yanında kilo verme adına yardımcı unsur isteyenlere, hamile ve emzirme faaliyetini geliştiren anne adaylarının bu yol içerisinde girmeleri gerekmektedir.

Detoks Nasıl Yapılır

Detoks yöntemlerini kendi yaşam alanınız içerisine koymanız dahilinde detoks yapmanız gerekmez. Normal şartlar altında 6 ayda bir detoks yöntemlerine başvurmanız gerekmektedir. Bu doğal detoks önerileri ile vücudunuzda biriken toksinlerden rahatlıkla kurtulma şansınız vardır.

Detoks adına sıvı tüketimi bir hayli önemlidir. Bol miktarda su tüketmeniz gerekmektedir. Çay ve kahve tüketimini büyük ölçüde sınırlandırmalısınız. Sindirim sorunu yaşayan bireyler içinde öğün araları arasındaki süre 3 saat olmalıdır. Az ve sık yemek yenmesi ile bünye daha rahat bir hal alacaktır. Alkol ve kafein tüketen bireyler ilk olarak bu besin değeri bulunmayan içeceklerin tüketimini azaltmalıdır. Bunun ardından alkol tüketimine son vermelidir. Aşırı kahve tüketen bireyler de günlük 1 bardak ile bir sınır koymalıdır. Soda, süt ve ayran tarzında içeceklerin tüketimi konusunda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Yemeklerine aşırı tuz atan bireylerin tuz oranını azaltmaları önerilir. Vücutta bulunan fazla tuz ile ödem ve şişkinlik problemleri ile karşılaşılabilir. Kış aylarından en çok ihtiyacı duyulan besinlerden biriside C vitaminidir. Bol miktarda C vitamini tüketimi ile günde 3 porsiyon meyve tüketimi gerçekleştirilesi önerilir. Bunun yanında da 2 porsiyon sebze tüketimi ile doğal detoks yöntemlerinden birine başvurulmuş olunur. Sabah ve akşam günde 2 kez en az 30 dakika yürüyüş yapmak ve sabah uyandığınızda 1 bardak su tüketmek vücudunuzu rahatlatacaktır. Öğle yemeği içerisinde et tüketen bireyler, akşam yemeğinde sebze tüketmelidir. Sürekli olarak aynı besinlerle beslenmekte faydalı bir yöntem değildir.

Kış Diyeti Detoks Programı

Yazın bitmesi ardından soğuk havalar bizleri beklemektedir. Vücudumuzu ve kendimizi bu programlar dahiline hazırlamamız gerekir. Kış diyeti detoks programı ile vücudunuzu daha rahat bir hale sokmanız mümkündür. Diyet ve egzersizlerden oluşan bu programlar temelinde az yemek yeme esastır. Hem vücudunuzdaki yağlardan hem de toksinlerden kurtulmuş olacaksınız.

Sabah;

Sabah kalkar kalmaz bir bardak ballı limon. ( Hazırlanışı: 10 damla limon ve yarım tatlı kaşığı bal )

Egzersiz;

30 dk boyunca tempolu bir yürüyüş

Duş;

Ham olarak üretilmiş ipek kese ve ya kabak lifi ile ortalama olarak 5 dk boyunca göbek, popo, basen, bel bölgelerini sert bir şekilde ovalanmalıdır. Bunun ardından 5 dakika boyunca susam yağı, biberiye yağı, kekik yağı ve ya melisa yağı ile masaj yapılmalıdır.

Kahvaltı;

1 tane kabuklu yeşil elma ve 1 adet sert kivi tüketilmelidir.

Ara Öğün;

3 parmak kalınlığında taze dil peyniri.

Öğle;

1 porsiyon derisizi ızgara tavuk ve ya az yağlı bir tabak yoğurt tüketilmelidir. Bunun yanında bol rokalı ve limonlu yeşil salata ürünlerinden belli başlıları kullanılabilir.

Ara öğün;

3-4 tane yulaflı bisküvi. İsteğe göre üzerine tarçın serpilmesinde fayda vardır.

Ara öğün;

1 tane yeşil elma tüketilmelidir.

Akşam;

4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye veya tercihe göre ıspanak-pazı, 1 dilim tam buğday ekmek ve yeşillik ağırlıklı bol limonlu mevsim salatası tüketilmelidir.

Gece;

1 su bardağı büyüklüğünde şekersiz ve isteğe göre tarçınlı ılık bir light süt tüketilmelidir.

Yukarıda verdiğimiz program tek günlerde kullanılmalıdır. Şu vereceğimiz program ise ikinci gün yani çift günler içerisinde kullanılması gereken bir programdır.

Kahvaltı;

Sade müsli ve ya sade mısır gevreğinden oluşan ve ya tam buğday gevreği tüketilmelidir. Bir bardak yağsız süt ile 1,5 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumunun da yenmesinin faydası olacaktır. Gene isteğe göre tarcın ve ya zencefil koymak mümkündür.

Öğlen ve ya Akşam;

Sofradan hiçbir vakit tam olarak doymayı hedeflemeyin. Sürekli olarak yarım bir şekilde doymak sizin yararınıza olacaktır. Genel anlamda taze yeşillik içeren sebzeleri ve haftada bir kez yeşil mercimek tüketilmesi gerekmektedir. Haftada bir kez nohut ve ya barbunya tüketmekte de fayda vardır.

Ara öğün;

Ceviz, nar, kivi, greyfurt, portakal, ananas ve armut gibi az şekerli meyveler.

Egzersizler;

Mekik, sopalı egzersizler, bek kasları için mekik ile günü tamamlayabilirsiniz.

Kışa Hazırlık Detoks Diyeti

Sabah;

Ilık limonlu su tüketilmelidir. Kahvaltıda ise kuru kaysı, az yağlı süt ve kahvaltılık tahıl gevreği bulunmalıdır.

Ara;

Rezene Çayı

Öğle;

Bir porsiyon fırında tavuk-balık, mevsime göre sebze yemeği, yeşil salata, yoğurt ve ya ayran

Ara;

Kepekli diyet bisküvi ve 1 adet elma

Akşam;

Nohut ve ya fasulye yemeğinin yanında, 8 kaşık bulgur pilavı ve 1 tabak cacık bulunmalıdır. Kışa hazırlık detoks diyeti içerisinde yatmadan önce bir bardan bitki çayı içilmesi ihmal edilmemesi gereken durumlardandır.

error: Copyright! Yaşamloji