alkali diyet listesi nedir besinler  Alkali Diyet Listesi İçeren Besinler Nedir alkali diyet listesi nedir besinler

Alkali Diyet Listesi İçeren Besinler Nedir

Alkali Diyet Nedir

Alkali diyet nedir ve içerisinde besinlerin alkali veya asidik olmasından kaynaklı belirli unsurlar bulunmaktadır. Bu besinlerin cinsinin ne olduğunu bulmak adına PH değerlerini kontrol etmemiz gerekir. Diyet yapmak isteyenlerin bu yazıyı sonuna kadar okulamalarını ve en etkili diyetlerden biri olan alkali diyet listesi konusunda bilgi sahibi olmasını isteriz.

Derecelenme sisteminde 0–6 arasında olanlar asidik bir yapıya, 8–14 arası olanlar ise alkali bir yapıya sahiptir. Alkali diyet listesi hazırlanırken besinlerin PH değerleri göz önüne alınıp buna göre bir hazırlık yapılması gerekir. Tüketilen besinlerin içerisinde asit ağırlıklı yiyeceklerin bulunması sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Asitli yiyecekleri sevmeniz ve tüketme işlemini azaltmanız için alkali besinler almalısınız. Alkali besinler ile asitli yiyeceklerin zararını azaltmış olursunuz. Alkali diyeti, vücudunuzda bulunan fazla yağların yok olması için yapabileceğiniz bir diyet türüdür. Tüketilen besinlerin ph seviyesinin yüksek olması ile alkali değerler yakalanır bunun sonucunda da sağlıklı bir yaşama sahip olmuş olursunuz.

Alkali Diyet Listesi

Zayıflamak isteyen bireylerin başvuracağı bir diyet listesi olan bu tür kişilerin bir aylık süre içerisinde yapması önerilmektedir. Sağlıklı bir yöntem ile kilo vermek eskisi kadar zor olmamakla birlikte başarılı sonuçlarda vermektedir. Diyeti uygularken kilolardan kurtulup vücudunuzu belirli bir düzen içerisine sokmanız mümkündür. Alkali diyet listesini uygularken vücudunuzun zararlı etkilerden temizlendiğini sizlerde fark edeceksiniz. Ortalama birkaç gün içerisinde etkisini göstermeye başlayacak olan bu diyet süresinde kendini kötü hissetmeniz dahilinde bırakmamanız önerilir. Alkali diyet listesini kendi başınıza oluşturma imkânınızda bulunmaktadır.

Bunun yanında hazır alkali diyetlerde vardır. Kendi başınıza bu diyet listesini hazırlamaktaysanız eğer dikkat etmeniz gereken en önemli unsur içeriklerin %80’i alkali, %20 si ise asidik olmalıdır. Her ne kadar ciddi oranlarda alınan asit vücuda zararlı olsa bile belirli ölçülerde kullanılması gerekmektedir. Bu diyet listesi ile asit içeren besinlerden uzaklaşmış olup bedeninizi alkali besinlere rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Alkali diyet listesini uygulamaya koyulmanızın ardından dikkat emeniz gereken diğer bir noktada akşam 7’ye kadar bütün listeyi tamamlamanız gerçeğidir. Bu saatin ardından herhangi bir şekilde besin tüketimi gerçekleştirmemeniz gerekir. Yiyecekleri yavaş bir şekilde tüketmeli, çiğneme süresini uzun tutmalısınız. Alkali diyet listesi içerisinde sebzelerin çiğ bir şekilde tüketilmesi ve ya haşlama tarzında alınması gerekir.

Kahvaltı esnasında sarı ve yeşil renk sebzeleri listeye dahil etmek gerekir. Bezelye, fındık gibi besinleri mümkün olduğunca çok tüketmelisiniz. Yemek pişirme esnasında yağ çeşitlerinden zeytinyağı ve ay çiçeği kullanmanız diyete yardımcı olacaktır. Diğer türlü yağlarda kimyasal bileşenler bulunmasından ötürü size zarar vermesi mümkündür. Alkali diyeti uygularken öğünlerinizin arasında yağ yakımı ve kilo vermek için bitki çayları ve çeşitli meyve sularını kullanabilirsiniz. Sağlıklı bir diyet olan alkali diyet ile bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek hastalıklara karşı önlemde almış olursunuz.

Asit İçeren Besinler

Süt ürünleri, kümes hayvanlarının etleri, yumurta, beyaz un ve beyaz şeker, ketçap, hardal, mayonez, gazlı içecekler, normal koşullardan daha fazla tüketilen kahve ve çay, alkol ürünleri ve cipslerde asit içeren besinler bulunmaktadır. Bu gıdaların hepsi aslında vücudun belirli bir düzeyde ihtiyaç duyduğu asit seviyesindedir. Vücudumuza tamamen alkali yüklememizde yanlış olur. Belirli bir miktar asit takviyesi yaparak vücudun kimyasını dengelememiz gerekir. Vücudumuzda %20 oranında asit bulunması gerekir.

Alkali İçeren Besinler

Buğday çimleri, salatalık, hindi bağ, zerdeçal ve zencefil, ıspanak, kırmızı turp, brokoli, kuş konmaz, çörek otu, kurma, zeytinyağı, doğal tuz, ısırgan otu ve karbonat alkali içeren besinlerdir.

Gün Gün Alkali Diyet Listesi

Alkali Diyette Sabah

  • 1 tabak az yağlı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı yulaf ezmezi
  • 3 tane ceviz
  • 1 çay kaşığı büyüklüğünde toz tarçın
  • 4 adet kuru erik

yada

  • 4 tane yumurta akı ile pişirilmiş otlu omlet
  • 1 dilim ( 28 gr ) kızarmış çavdar ekmeği
  • Kahvaltının ardından 1 fincan alkali suda hazırlanmış rezene çayı

Alkali Diyette Ara Öğün

  • 1 adet armut
  • İçerisine nane yaprağı ilave edilmiş maden suyu

Alkali Diyette Öğle

  • 1 tabak brokoli çorbası
  • 2 dilim kızarmış çavdar ekmeği
  • Zeytinyağı az havuç salatası

Alkali Diyette Ara Öğün

  • 1 tane yeşil elma ve kivi
  • 20 adet çiğ badem
  • 1 bardak alkali su ile hazırlanmış beyaz çay

Alkali Diyette Akşam

  • 1 kişilik ızgara balık
  • Buharda terbiyelenip, pişirilmiş Brüksel-brokoli lahanası
  • Limonlu ve kerevizli roka salatası

Alkali Su Tarifi

Alkali su tarifi ile öğün aralarında adaçayı, normal çay, kahve, gün içerisinde tüketmeniz gereken doğal su ve zayıflamaya yönelik karışımları tüketmeniz için kullanmalısınız. Güne başlamanızın ardından yemeklerde dahi tüketmenizde sakınca olmayan bu suyun belirli bir tarifi vardır. İki litre su içerisine bir tatlı kaşığı büyüklüğünde İngiliz karbonatı atarak karıştırmalısınız. Evinizde ve ya aktarlar İngiliz karbonatı bulamamanız dahilinde normal karbonatı kullanarak bu suyu elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz suyu alkali diyet listesine ekleyerek gün içerisinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Suyunuzun acı olduğunu düşünüyor iseniz içersine makul ölçülerde limon ve bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

error: Copyright! Yaşamloji