evde egzersiz hareketleri evde yapılan egzersizler Evde Yapılan Kolay Egzersiz Hareketleri evde egzersiz

Evde Yapılan Kolay Egzersiz Hareketleri

Evde Yapılan Kolay Egzersizler

Evde yapılan basit egzersiz hareketleri programı bölgesel zayıflamada oldukça faydalıdır. Fit bir görünüme sahip olmak için evde spor yapıp, bu 5 egzersiz hareketini deneyebilirsiniz.

Spor yapmak hem kas yapısı için hem de beyin zindeliği için çok gereklidir. Erken yaşlanmaya engel olur, kilo kontrolü sağlar aynı zamanda diyet yapanların vazgeçilmez etkinliklerindendir. Spor yapmak için illaki spor salonlarına gitmek de gerekmez. Evde yemek yaparken bile kolayca uygulanabilen bu program günde sadece 30-45 dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz egzersizler mevcut.

Evde Forma Girmek İçin Yapabileceğiz 5 Egzersiz Hareketi

1- Öncelikli olarak ısının. Dimdik ayakta durun ve kollarınızı, bacaklarınızı gerin, serbest bırakın. Ayaklarınızı birleştirin ve sağa sola hareket ederek sırt kaslarınızı açın. Yere oturun, ayaklarınızı hafif aralayarak ayak parmak uçlarınıza değmeye çalışın.

2- Evde yürüyüş parkuru belirleyin. Aynı yerde tempolu bir şekilde yarım saate yakın yürüyün.

3- Bacak kaslarınızın çalışması için duvara yaslanın, sanki sandalyeye oturur gibi yarım çömelin ve bekleyin. Bu sırada sırtınız dik dursun ve derin derin nefes almaya özen gösterin. Egzersizi on sefer tekrarlayın.

4- Mekik, yarım mekik gibi karın germe hareketlerine beş dakikanızı ayırın. Eğerki mekik çekmekte zorlanıyorsanız, ayaklarınızı koltuğun altına sıkıştırın.

5- Düz bir zeminde yan yatın be her iki bacağınızı onar defa yukarı kaldırıp indirin. Bu hareker iç bacak eritmek için en güzel inceltici harekettir.

Bu basit evde yapılan egzersizleri düzenli hale getirdiğinizde hem günlük yaşamdan yapmanız gereken bir ritüel gibi uygulayacak hem de daha sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşmanız kolaylaşacaktır.

error: Copyright! Yaşamloji