bebek konuşma bebek erken konuşma Bebeğin Erken Konuşması İçin Ne Yapmalı? bebek

Bebeğin Erken Konuşması İçin Ne Yapmalı?

Bebeğin Daha Erken Konuşması İçin Ne Yapmalıyız?

Bebeklerin erken konuşma evreleri için bazı eğitimleri zaman içerisinde yapmalıyız ki, bu egzersizler bebeğin erken konuşması için gelişimini arttırabilsin.

Bebeğin daha çabuk konuşması için ebeveynlerin doğumdan itibaren zeka ve algı gelişimi için yavaş bir şekilde konuşması gerekiyor. Çocuk gelişim ve eğitimi uzmanları bebeğin anlamsız sesler çıkardığında, bebeğiniz ile birlikte sesleri taklit etmenin faydalı olabileceğini söylüyor. Bebeğe ninniler, söylerken telaffuz ettiğiniz sözcükler bebek için anlam kazanmaya başladığında kelimeleri net ve doğru bir şekilde söylenmeniz ona rol model olacağı görüşünde. Bebeksi konuşmalar yerine, konuşmasına uygun koşular oluşturulmasına dikkat edilmelidir Çocuk Gelişim ve Eğitimi Uzmanları özellikle 3 yaşından küçük çocuklara televizyon izletmemeli gerektiğini önemle vurguluyor. Uzmanlar, resimli hikaye ve boyama tarzı kitapları bebeğiniz ile birlikte bakılmasını ve çocuğun anlattığı şeylere önem verilmesini tavsiye ediyor.

Bebeğin Erken Konuşması İçin Neler Yapılmalı?

Bebek Konuşma Eğitimi Nasıl Olmalı;

-Bebeğin erken konuşmasını istiyorsanız onunla konuşmayı sohbet etmeyi aksatmamalısınız.

-Bebeğinize şekerim aşkım gibi kelimeler yerine ona adı ile seslenin.

– Bebeğiniz ile konuşurken mutlaka göz temasında olun .Onun yemeğini yedirirken, giydirirken bile yüzüne bakarak konuşmaya çalışın.

-Bebeğinize şarkılar söyleyin. İlerleyen aylar ile bebeğinizin sizi daha kolay anlaması için düzgün ve  anlaşılır cümleler kullanarak konuşmanız işe yarayacaktır.

Bebek erken konuşma eğitimi vermek için, onun hoşuna gidebilecek mimikler ve hareketler dikkatini size vermesini kolaylaştırır.

Bebeğin erken ve çabuk konuşmasını istiyorsanız bazı kelimeleri yanlış kullandığında ona sert tepkiler vererek düzeltmeye çalışmak yerine, düzgün söyleyemediği o kelimeyi onunla birlikte doğru şekilde telaffuz ederek o kelimenin doğru söylenmesini sağlayabilirsiniz.

-Bebek ile birlikte şarkılar söyleyerek de konuşmasının hızlanmasını kolaylaştırabilirsiniz.

bebek bebek erken konuşma Bebeğin Erken Konuşması İçin Ne Yapmalı? bebek konu  ma-Bebeğiniz konuşmaya başladığı zaman ilk soracağı sorulardan bir ikisi: Bu nedir yada “Neden” ile başlayan sorular olacaktır. Bu soruları geçiştirmeyin ve mutlaka cevaplandırın. Bebeğinize vereceğiniz cevaplar onun daha kolay anlamasını kolaylaştıracaktır. Eğer sorduğu sorunun cevabını gerçekten bilmiyorsanız, durumu geçiştirip bunu daha sonra hatırlat o zaman cevaplayacağım deyip araştırmaya yapın.

-Günlük aktiviteleri onunla sürekli konuşun.

– Sürekli tekrarlayarak aynı sesleri çıkaran oyuncaklar bebeğinizin daha hızlı konuşmasına olumlu katkılar  sağlayacaktır. Örneğin şimdi oyun yada şuan parka gidiyoruz gibi bebek konuşma egzersizleri yapın.

 Bebekler Nasıl, Ne Zaman, Hangi Ayda Konuşmaya Başlar?

Bebek Konuşma Evreleri ve Konuşma Zamanı;

– Bebekler genellikle 10. aylarda dede, baba,  anne gibi ” 2 heceli, kısa ve tekrar eden kelimeleri söylemeye başlar. Burada ebeveynlere düşen görev bebeğin ilk önce anne mi, baba mı diyeceği konusunda polemiğe girmemesi gerekir. Bebeklerin önce baba demeleri, b, m, d, y harflerini daha kolay söylemelerinden kaynaklanmaktadır.

-Bebekler dört yaşına kadar r, k,t harflerini zor söyler. Burada bebeğiniz ile birlikte tekrarlamasını istediğiniz harfleri küçük oyunlar eşliğinde taklit edebilirsiniz.

-Bebekler ilk 10. aydan sonra bu nedir, Bu neden? Gibi sorular bile sormaya başlar. 12.ayını dolduran bebekler sizin sorduğunuz sorulara düzgün ve net cevaplar vermeye başlayabilir.

-Bebekler 15. Ayından sonra başta anne ve babaları olmak üzere yakın çevresindeki kişilerle karşılıklı sohbetler etmeye başlar. Hatta etrafındaki tüm sesleri taklit ederse şaşırmayın.

-17.-18. Ayından itibaren şarkı söylemeye başlar. Çevresinde duyduğu seslere hareketler eklemeye başlar.

-18-24 aydan sonra 25 -30 kelime söyler. Anne ve babaları onların konuşmasını yüzde seksenini anlamaya başlamıştır.. Kendini ailesine çok iyi ifade edebilir.

-24-36 aydan sonra kelime hazinesini geliştiğinden 50 ile 100 kelime arasında kelimeleri kullanmaya başlar. Konuşmaları çevresindeki insanlar tarafından anlaşılır hale gelmiştir.

error: Copyright! Yaşamloji