evliliği Çocuk yapmak evliliği kurtarır mı? Çocuk Yapmak Evliliği Kurtarır mı?   ocuk yapmak evlili  i kurtar  rm

Çocuk Yapmak Evliliği Kurtarır mı?

Çocuk Yapmak Evliliği Kurtarır mı?

Son günlerde sıkça rastladığımız ve bazen eşlerin bilinçsizce baskı altında bırakıldığı bir konu üzerinde durmak istiyoruz! Kötü giden evlilikte bebek yapmak evliliği kurtarır mı ve çocuklar evliliği kurtarır mı?

Bir ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için eşlerden her biri sorumluluklarının farkında olması gerekir. Kendisiyle barışık isteklerinin neler olduğunu bilen bireyler yalnız kalmak korkusu yaşamaz. Kendisi ile barışık olan bireyler, karşısındaki insanı da mutlu eder. İlişkide güven, sevgi, saygı ve paylaşımlarda bulunan eşlerde birbirlerini kaybetme korkuları olmaz. Bunun tam tersinin yaşandığı bir evliliklerde çocuk evliliği kurtarmak yerine, ilişkiyi çıkmaza sürükleyebilir. Böyle bir durumda çocuğu bu evlilik ortamından kurtarmak daha doğru ve sağlıklı bir karar olacaktır.

Evliliklerinde sorun yaşayan çiftlerde çocuk, eşleri birbirine yakınlaştırmak yerine birbirinden daha da uzaklaştırmıştır. Evliliği kurtarmak için dünyaya getirilen çocuklar evliliği kurtaramadığı gibi, parçalanmış ailelerin çoğalmasına da neden olabiliyor. Toplumumuzda çoğunlukla kadınlar çocukları için evliliklerini devam ettirmeye çalışsa da kendileri mutlu olamadıkları için çocuklarını da mutlu edemiyorlar.

Çocuklar Evliliği Kurtarır mı;

Toplumumuzda görülen en sık sorunlardan biride, büyükleri ve çevresindeki kişiler tarafından çocuk doğurmanın evliliklerini sağlamlaştıracağı veya kötü giden evliliği kurtaracağı söylemleri ile eşlerini eve bağlamak ya için çocuk sahibi olmaya çalışan kadınlardır. Oysa sağlıklı bir ilişkide çocuklar mutluluğu daha da arttıracaktır. Evlilikte sorunlar yaşıyorsanız yeni doğacak bebek evlilikteki sorunları azalmasından daha çok artmasına neden olur. Mutsuz evliliklerde çocuk, eşleri duygusal olarak birbirine yakınlaştırır yanılgısının altında yatan en büyük neden ise; birlikte sorumluluk almamalarıdır. Bu da eşlerin birbirlerinden uzaklaşmalarına neden olmaktadır. Kadınlar çocuğun bakımıyla ilgilenmesi nedeni ile farkında olmadan eşini ihmal etmekte bu da duygusal bağı güçlendirmek yerine zayıflamasına neden olabilmektedir. Eşlerin ilişkilerinde sağlıklı bir gelişim sağlanmasından sonra çocuk dünyaya getirmeleri doğru olandır.

Yine evlilikler de eşler arasında yaşanılan en büyük sorunlardan biri de; eşlerden biri çocuk istemiyorum deyip, diğeri istemesidir. Böyle durumlarda çocuklar çiftlerin birbirleriyle yaptıkları tartışmalarda hedef olarak kullanıldığından çocuğu istemiş olan eş, diğer eşe duygusal açıdan sırt çevirmektedir. Böyle durumlarda çocuk isteyen taraf çocuğa yakınlaşarak çocuğu ile duygusal bir yuva kuracağından ve çocuğuna oğlum ya da kızım benim her şeyim ben onsuz yaşayamam gibi söylemlerde bulunmaktadırlar. Bu tür söylemlerde eşler arasında uçurumlara neden olabildiği gibi, çocuğun da duygusal olarak bağımlı hale dönüştürebilir. Bu nedenle çocuk yapma kararını çiftler birlikte verilmelidir. Unutulmaması gereken bir şey var ki mutlu çocuklar, sevgi ve güven dolu yuvalarda yetişir.

Evlilikte, eşlerin birbirlerini  anlayabilmeyi öğrendiği sağlam temellerin oluştuğunda çocuk yapılmalıdır. Evlilikte sorunlar yaşanıyor ve eşler birbirleri ile doğru iletişim kuramıyorsa, bebek dünyaya getirmek evlilikte sallantının artmasına neden olabilir. Doğru iletişim kuramayan çiftlerin dünya ya getirdiği çocuklar evliliği kurtarır deyimi yerine tam aksine yıpranmasına neden olacaktır. Böyle durumlarda çocuğu bir koz olarak kullanmak ya ilişkiye yapılan haksızlıktan başka bir işe yaramaz. Çünkü; maddi manevi sıkıntıların yaşandığı bir evlilikte çocuk dünyaya getirmek, çocuğunda aynı sıkıntıları yaşamasına neden olacaktır. Sevgi dolu bir ortamda çocuk büyütmek sağlıklı bireyler yaratacaktır. Bu nedenle çiftler dünyaya çok getirme kararı alırken; İlişkilerini gözden geçirmeli anne, baba olabilecek olgunluğa erişip erişmediğini sorgulamalı ve beklentilerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini, ne kadarını erteleyebileceğine sağlıklı ve doğru bir şekilde karar vermelidir.

error: Copyright! Yaşamloji