Basen estetiği ve kalça dikleştirme ameliyatı kadınlar için çok önemlidir. Çünkü kadın vücudunun en dikkat çeken ve seksi duran bölgesi basenlerdir. Bu yazımızı okuduktan sonra da Evde Resimli Kalça Eritme Hareketleri yazımızı da okuyabilirsiniz.
Dünyaca ünlü film yıldızlarından esinlenen kadınlar, dik ve geniş kalçalara sahip olmak için değişik egzersizler yapar ve estetik müdahaleler uygulattırır. Hatta Shakira ve Jennifer Lopez gibi ünlüler kalçalarını sigortalatmışlardır, o kadar önem arz etmektedir güzel ve dik kalçalar :)
Yuvarlak ve giysiyi şekilli gösteren kalça yapısı, kadınların en büyük hayalidir. Son yıllarda geliştirilen estetik müdahaleler sayesinde çok basit operasyonlar ile kalçalar daha şekilli ve dik görünebilmektedir. Bazı operasyonlarda ise vücutta hiçbir kesi yapılmadan, yağ transferi yapılarak veya kalça yağları iple asılarak şekil verilmektedir. Bu tür işlemlerin başarılı olabilmesi için ilk olarak hastanın yaşı, cilt dokusu ve vücudundaki yağların dağılımı uygun olmalıdır. Aşırı zayıf olan hastalarda yağ transferi veya iple asma tekniği başarılı sonuçlar veremeyebilir. Bu tür durumlarda ise kalçanın şekillendirilmesi için silikon jeller kullanılmaktadır. Kalçanın kat yerlerinden açılan küçük dikişler, yara izlerinin dikkat çekmesini önleyecektir. Hangi yöntemle olursa olsun, basen dikleştirme ve şekillendirme operasyonları, kadınların özgüvenini yerine getirir. Yıllarca giyilemeyen bazı giysiler, operasyondan sonra rahatlıkla giyilebilir.
Basen Estetiği Kimler Yapabilir?
Basen estetiği, genellikle kadınlar tarafından tercih edilse de kalçalarını şekillendiren erkeklerin sayısı hiçte az değildir.
- Doğuştan kalça dokusunda yetersizlik olan
- Doğum yapmaya veya kilo alıp vermeye bağlı kalçalarında sarkma olan
- Kalçaları aşırı büyük ve şekilsiz olan
- Kalçalarında düşüklük olan kişiler için kalça estetiği önerilmektedir.
Ameliyat olmadan kalça dikleştirilir mi?
Düzgün ve şekilli kalçalar için genetik miras çok önemlidir. Fakat özellikle bacak ve kalça kaslarını çalıştıran spor faaliyetleri, kalçaların sarkmasının ve şekil kaybı oluşmasının önüne geçer. Plates, sguat, yüzme, yoga ve ağırlık çalışmaları, kalça kaslarının şekillenmesi için oldukça önemli spor dallarıdır. Olumlu sonuç alabilmek için bu spor faaliyetlerini, uzun süre ve düzenli yapmak önemlidir. Başlanan ve bırakılan tüm sporlar, kalça kaslarının çabucak eski haline dönmesini sağlar.
Kalça Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kalça estetiği ameliyatlarına karar verebilmek için önce kalçalardaki problem araştırılır. Çukurluk olan kalçalara, hastanın kendi yağı enjekte edilmektedir. Kalçasında aşırı yağlanma olan hastalarda ise fazla yağ liposakşın yöntemi ile alınır. Gerekli durumlarda fazla yağlanma olan bölgelerden alınan yağ, çukur bölgelere transfer edilmektedir. Sarkmış kalçaların ise toparlanması için, iple kalça asma tekniği uygulanmaktadır. Kalça dokusunda yetersizlik olan hastalara, silikon jeller ile yeni bir şekil verilmesi mümkündür. Hastanın önce kalça yapısı ve şikâyetleri incelenir, sonrasında bu yöntemlerden hangisinin hastaya uygun olduğu araştırılır. Basen estetiği operasyonundan sonra 2 hafta sonunda yürüyüş, 2 ay sonunda ise diğer sporlara izin verilir. Seçilen yönteme göre ameliyat ve iyileşme süresi değişecektir. Kombine kalça estetiği ameliyatları haricinde, diğer işlemler sınırlı uyuşturma altında yapılabilmektedir. Uzun süre hastanede yatmaya gerek olmadan, aynı gün hastaneden çıkmak ve 2 hafta korse kullanmak koşulu ile kısa süre içinde iş ve sosyal hayata geri dönmek mümkündür.
Kalça Dikleştirme Protezleri
Kalçasında yağ ve doku yetersizliği olan hastalara uygulanman bir yöntemdir. Şeffaf ve şekilli bu jeller, kalçalarda yetersiz doku olan bölgelere yerleştirilir. Kalıcılığı uzun ve yıllarca dayanıklıdır. İyi bir estetik cerrah tarafından basenlere yerleştirilen jeller, kalıcı izler bırakmaz. Kalçaların kat yerlerinden açılan kesiler, çok küçük dikişler ile kapatılır, birkaç ay içinde fark edilmez olacaktır. Bu sayede basenlerdeki çukur bölgeler doldurulur ve popo dikleştirme işlemi gerçekleştirilir. Kalça protezlerinin en avantajlı yanı, çok uzun yıllar kullanılabilmesidir. Tıpkı göğüs implantları gibi kalçada varlığı belli olmaz ve hazırlanma şekli sebebi ile yerinden oynama yapmaz. Kas altına yerleştirilen bu jeller, dışarıdan da anlaşılmaz.
Kalçalara Yağ Transferi
Kalça yağ transferleri, hastanın kendi vücudundaki yağ kullanıldığı için en doğal ve en çok tercih edilen yöntemdir. Bu yöntemde hastanın göbeğinden veya basen yanlarından alınan yağlar, dışarıda birkaç işlemden geçerek, eksik bölgelere transfer edilmektedir. Doldurulan yağların bir kısmı bir süre içinde erir. Geriye kalan yağlar ise hastanın vücudunun bir parçası olarak uzun yıllar devam edecektir. Yağların bir kısmının erimesi sebebi ile yağ transferi birkaç defa tekrar edilebilir. Birkaç ay ara ile tekrar yağ transfer edilen hasta, bu işlemler sayesinde basenlerinde istediği görüntüyü yakalayacaktır. Yağ transferi; kalçada yağ eksiği bulunan, kalçalarında sarkma olan ve kalçalarında çukur bölgeler oluşan hastalar için uygulanır. Bu işlemin en büyük avantajı ise vücudunun başka bölgelerinde yağlanma olan hastaların, bu yağları kalçaya uygulattırdığı için hem zayıflama hem kalçada dolgunluk elde etmesidir. Doğal uygulamaları daha çok tercih eden ve aşırı büyük bir kalça istemeyen hastalar için uygundur. Operasyon lokal veya genel anestezi ile yapılır. İşlemin uygulanma süresi 1 saattir. Çoğu zaman hastanede kalmaya gerek kalmaz ve hasta 2-3 gün içinde işine ve sosyal yaşantısına geri dönebilir.
Basen Estetiği için İple Asma Yöntemi
Genellikle kalçalarında yağ dokusu yeterli olan ve kalça sarkması olan hastalar için uygulanır. Kalçaların aşağıya düşen kısmı, bu işlem için özel hazırlanmış ipler ile yukarı doğru kaldırılır. Kasların altından iple asılan basenler, 1-2 saatlik bir işlem sayesinde birkaç yıl dik ve diri görünecektir. Oldukça kolay bir işlem olduğu ve büyük kesiler açılmadığı için fazlaca tercih edilir. Hastanın isteğine göre genel veya sınırlı uyuşturma ile yapılır. Kullanılan ipler işlevini kaybettiğinde tekrar yeni ipler kullanılarak popo kaldırılabilir. Kalıcı bir yöntem olmadığı için geçici ve kısa süreli bir çözüm olarak düşünülmelidir.
Kombine Basen Estetiği
Kombine basen estetiği, basenin tekrar şekillendirilmesi için uygulanır. Kalça yapısından memnun olmayan ve tekrar şekillendirilmesini isteyen hastalara uygulanan bir yöntemdir. Son yıllarda moda olan Brezilya tipi kalçalara kavuşmak isteyen kadınlar tarafından tercih edilir. Bu yöntemde hem silikon jeller, hem yağ transferleri kullanılır. Bu sayede hastanın isteği doğrultusunda, geniş veya dar ve dik kalçalar oluşturulabilir. Aynı anda bel inceltilir ve kalçaların şekli yuvarlaklaştırılır. Beli inceltmek için hastadan alınan yağlar, basenlerin gerekli yerlerinde kullanılmaktadır. Komple basen estetiği sırasında, kalçalardaki sarkma toparlanır ve gereksiz deri çıkartılır. Kombine bir operasyon olduğu için ameliyat genel anestezi altında yapılır. Uygulanan işleme göre değişen sürelerde yapılan bu operasyondan sonra hasta birkaç gün hastanede yatacaktır. Eve çıkıldıktan sonra, bir süre korse kullanan hasta 2 hafta sonunda işine dönebilir. Kombine basen estetiğinden sonra, doktorun önerdiği ağrı kesici ilaçlar, hastanın sancı çekmesini önler. Basen estetiği için kesin bir çözüm olduğu ve etkisi yıllarca devam ettiği için en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bir defa kombine basen estetiği yaptırarak, uzun yıllar istenen şekle sahip basenleri kullanmak mümkündür.
Kalçadan Yağ Aldırma
Basen dikleştirmek için kullanılan diğer yöntem, basenlerden yağ aldırmaktır. Basenlerin yanlarında veya alt kısımlarında biriken yağlar özel yöntemler ile alınarak, sarkan deri çıkartılır. Gerekli durumlarda alınan bu yağlar hastanın diğer bölgelerine uygulanabilmektedir. Lokal anestezi ile yapılan bu işlem çok kısa süre içinde yapılır. Kalıcılığı uzundur.