Glifix kullanıcı yorumları  Glifix kullanıcı yorumları glifix kullanici 590x400

Glifix kullanıcı yorumları

Bu sayfada Glifix kullanıcı yorumlarına yer vermek istedik. Bazen ilacın prospektüsünde yer alan bilgiler ile hastaların yaşadığı deneyimler arasında farklar olabilmektedir.

Ziyaretçilerimiz Glifix ilacı hakkındaki deneyimlerini yorum kısmında paylaşabilirler.

Glifix kullanıcı yorumları

Glifix kullananlardan bazıları ilacın tam olarak hangi hastalık için kullanıldığı ve ne tür etkileri olduğundan haberdar değiller. Bu nedenle Glifix kullanıcı yorumlarına geçmeden önce bu ilacın ne sebeple reçete edildiğini açıklayayım:

Şeker hastalığı genel olarak iki ana kategoride incelenir.

  • Tip 1 diyabet
  • Tip 2 diyabet

Tip 1 diyabet çocukluktan itibaren başlayan pankreasın yeteri kadar insülin üretmemesi nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Tip 2 diyabete göre daha tehlikeli ve vücuda daha fazla zarar veren kişinin ömrü boyunca çekeceği bir rahatsızlıktır.

Tip 2 diyabet sonradan yetişkinlikte ortaya çıkan insülin hormonunun yetersizliği veya vücudun insülin hormonunu yeterince etkin kullanamama halidir.

Hastalığın şiddetine göre hastalar bazen insülin hormonu kullanmadan da ilaç tedavisiyle diyabetin zararlı etkilerinden korunabilirler. Bazı tip 2 diyabet hastaları ise hem insülin hem de şeker ilacı kullanmak zorunda kalabilmektedir.

İnsulin hormonu kandaki şeker düzeyini ayarlamakla görevlidir. Eğer bu hormon yetersiz ise veya vücut insülin hormonunu işlevsel olarak kullanamıyorsa kandaki şeker seviyesi kontrol edilememektedir.

Kanda yüksek miktarda şeker bulunduğu zaman şeker hem dokuları hem de damarları yıpratmaktadır. Şeker hastaları eğer buna karşı önlem almazlarsa kalp ve damar hastalıkları veya sinir hasarı gibi bir çok ciddi rahatsızlıkla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Glifix kandaki şeker düzeyini ayarlamak suretiyle şeker hastalığının yıkıcı etkilerini azaltan bir ilaçtır.

Glifix tip 2 diyabet için reçete edilir ve genellikle yaygın olarak reçete edilen şeker ilaçlarının alternatifi olarak reçete edilmektedir.

Glifix sindirim sistemi ile alakalı bazı yan etkilere neden olabilmektedir. Karın ağrısı, mide bulantısı e ishal yapabilmektedir. Bu yan etkiler ilacı kullanmaya başladıktan 1-2 gün içerisinde başlamakta ve en geç 10-15 güne kadar epey azalmaktadır.

Glifix ilacı ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli yan etkiler ise ödem, kilo alımı, idrarda kan, görme bozuklukları ve nefes darlığıdır. Bu tür yan etki gören hastaların doktora başvurması gerekmektedir.

Glifix ilacını kullanan kadınlarda, özellikle de menopoza girmişlerse kemik erimesi, kemik zayıflaması riski artmaktadır. Kullanıcıların buna karşı olması gerekmektedir.

Glifix kullanıcılarında bazıları ise ilacın neredeyse hiçbir yan etkisi olmadığını ifade etmektedirler.

Glifix ile Glifor arasındaki fark

Glifix kullananlar genellikle bu ilacı Glifor ile kıyaslamaktadırlar. Tip 2 diyabet hastalığında Glifor Glifix’ten daha fazla reçete edilmektedir. Glifor hem etki olarak hem de yan etki olarak Glifix’ten bir tık öndedir.

Fakat bazı hastalarda metformin içerikli ilaçlar yeterince etki göstermemekte veya yan etkisi fazla olmakta, bu durumda Glifix reçete edilmektedir.

Glifix ile Glifor arasındaki fark etken maddelerinin farklı olmasıdır. Bu iki ilaç aynı amaca hizmet ederler. Etken maddeleri farklı olduğu için etki düzeyleri ve yan etkilerinde bir miktar farklılık olabilmektedir. Her ikisi de kandaki şeker düzeyini ayarlamak için kullanılır.

Glifix etken maddesi pioglitazon dur.

Glifor etken maddesi metformin dir.

İlgili yazılar:

Glifix zayıflatır mı ?

Glifix kalp krizine neden olur mu ?

 

error: Copyright! Yaşamloji