köfte köfte kaç kalori Köfte k  fte ka   kalori
köfte

Köfte

Köfte Kaç Kalori, Diyette Kilo Yapar mı?

Izgarada yapılan bir porsiyon köfte değerleri:

5 adetten oluşan ve normal büyüklükte bir porsiyon köfte yaklaşık olarak 100 gramdır ve içinde de 200 kalori barındırmaktadır. Bu ölçütlerdeki bir porsiyon köftede;

Enerji  Karbonhidrat Yağ Kalsiyum Kolesterol Protein Sodyum Potasyum
200 kalori 6 gr. 12.6 gr. 14 mg. 0.17 mg. 15.9 gr. 281 mg. 252 mg

 Diyet Yaparken Köfte Yenir mi?

Genelde bazı hanımlar diyet yaparken adeta kendilerini hayattan soyutlar hale geliyor. Bu doğru bir davranış biçimi değildir. Bu zamana kadar hiçbir uzman ve diyetisyen yiyecek konusunda katı bir sınırlama getirmemiştir. Diyet yaparken her türlü yiyecekten yiyebilirsiniz. Önemli olan bu yemeklerin yapılış şekilleri ve kullanılan malzemelerin miktarıdır. Diyet yaparken bilinen yanlışlardan birisi de kırmızı et tüketimidir. Bedeninizin her ne kadar beyaz ete ihtiyacı varsa aynı oranda kırmızı et tüketimine de gereksinimi vardır.

köfte kaç kalori köfte kaç kalori Köfte k  fte

Köfte Kilo Aldırır mı;

Et ürünlerini kızartmak yerine ızgara usulü pişirmeye özen göstermeliyiz. Böylece hem içindeki zararlı besin değeri azalmamış olur hem de fazla yağlı yiyeceklerden uzak kalmış olursunuz. Köfte yapılırken kıymanın içindeki yağ oranı, köfteye katılan harç veya ekmek miktarı ve köftenin büyüklüğü içindeki kaloriyi etkilemektedir. Protein bakımından zengin olan köfte hayvansal yağı d beraberinde getirir fakat diyette dengeli yemek kilo aldırmaz, 2-3 günde bir küçük porsiyon olarak sadece öğlen yemeklerinde diyette yenir.

Diyet yaparken beden dengemizin bozulmaması için kırmızı et tüketimine mutlaka dikkat edilmelidir. Tek taraflı yapılan diyetler size fayda sağlamaz, bilakis sağlık dengenizin bozulmasına yol açar. Köfteyi tüketirken ızgara da ve yağsız yapmaya özen gösterin. Köfte zaten içerisinde yağ ile kızarır. Bir porsiyon ızgara köfteyi ince bir dilim kepek ekmeği ve bol yeşil bir salata eşliğinde tüketebilirsiniz. Yemek yerken asitli içeceklerden uzak durmaya dikkat edin ki sonrasında midenizde şişlik meydana gelmesin.

Köfte hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmından yapabilirsiniz. Yaşamloji’yi takip etmeye devam edin!

error: Copyright! Yaşamloji