zayıflamak için zayıflamak için Kilo Vermek ve Zayıflamak İçin 50 Kural zay  flamak

Kilo Vermek ve Zayıflamak İçin 50 Kural

Zayıflamak İçin Önemli 50 Öneri

Gün içinde yaptığımız kilo almaya sebep olacak bir takım alışkanlıklarımızın farkında bile olmayız. Aslında çok küçük ayrıntılar bile kilo almanıza neden olmaktadır, zayıflamak için farklı bir yaşam tarzı oluşturmak gerekebilir.

Bu yazımızda basit ama günlük yaşantımızda çok önemli olan detayları sizlerle paylaşacağız. Bu  detaylara dikkat ederek sağlıklı beslenme, hızlı kilo artışını engelleme ve  zayıflamak için yaptığınız egzersiz ve diyetleri bu yöntemlerle destekleyebilirsiniz.

 Aşağıda tamamen ünlü diyetisyenler tarafından hazırlanmış olup, zayıflama konusunda zorluk çekebileceğiniz birçok şeyin ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Kilo vermek için birçok egzersiz ve diyet yapıyorum ancak daha etkili şekilde zayıflamak istiyorum diyorsanız bu liste tam size göre!

ZAYIFLAMAK İÇİN YAŞAM TARZINIZI DEĞİŞTİRİN

 Zayıflamanıza yardımcı olacak 50 altın öneri;

Her lokmanın arasına kısa süreler koyun. Örneğin her lokmanın sonarasında, 20-30 saniye beklemeniz tokluk hissini arttıracağı için fazla yemek yemenizi engelleyecektir.

 

Kendinizi zayıflama konusuna adapte edin. Unutmayın ki hayatta bir şeyi başarabilmenin yarısı, istediğiniz şeye kendinizi psikolojik olarak hazırlamaktır. Zayıf halinizden kalan eski bir fotoğrafınız varsa bu fotoğrafa bakarak  eski günlere yeniden ulaşmak için kendinizi düşünce olarak hazırlayın.

 

  1. kilo verme ve zayıflamak için zayıflamak için Kilo Vermek ve Zayıflamak İçin 50 Kural kilo vermek i  inÖğün zamanınız gelmeden çok acıksanız bile, sadece birkaç dilim salatalık ve domatesi ekmeksiz yemeyi tercih edebilirsiniz. Ortalama bir salatalık 10-13 kalori civarında ve bir domates 15-18 kaloridir. Düşük kalorili olduğundan açlık hissini bastırır ve fazla kalori almamış olursunuz. Zayıflamak için çok  yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durun!
  2. Yemeğin hemen ardından dişlerimizi fırçalamak, yemekten sonra yiyeceğiniz atıştırmalıkların önüne geçecektir. Zira ağızda kalan yemek tadı, sizi farklı tatlar almaya içecektir.
  3. Yemek esnasında porsiyondan fazla yemek yememeye dikkat edin. İlk porsiyon bittiğinde, kendinizi frenlemesini bilin.
  4. Kitap okuduğunuz ya da televizyon izlediğiniz esnada, fazla atıştırmalıklar yeme alışkanlığından kendinizi kurtarmaya çalışın.
  5. Canınız bir şeyi çok istese bile, onu sadece öğün esnasında yemeye gayret edin. Ve kendinize gerçekten aç olup olmadığınızı sorun.
  6. Çiğnediğiniz her lokmanın tadını almaya bakın. Lokmaların tadını aldıkça, yemek yeme hırsından daha çabuk vazgeçersiniz.
  7. Asansör yerine merdivenlerden inip çıkın. Bunu özellikle yemeklerden sonra yapmak, yediğiniz besinlerin enerji/kalorisini daha çabuk yakmanıza sebep olur.
  8. Yapacağınız yürüyüşleri yemeklerden sonra yapmanız, aldığınız besinleri eritmeye yardımcı olur.
  9. Aperatif bir içecek tercih edecekseniz, portakal ve domates suyu ideal olabilir.
  10. Pişirdiğiniz sebze yemeklerine sos hazırlayacaksınız, bu sosları suyla hazırlamaya özen gösterin.
  11. İçtiğiniz meyve sularına, soda karıştırarak içmek de gün içerisinde yediğiniz besinleri eritmek için yararlı olacaktır.
  12. Ayakta yemek yemek yerine, oturarak yemek yemek daha çabuk doyduğunuzu hissettirecektir.
  13. Gün içerisinde normalden fazla yemek yediğiniz  zaman, ertesi gün küçük birdiyetile bunu telafi etmeye çalışın.
  14. Izgara tarzı şeyler yapacağınız zaman, eti yağlamayın. Bunun yerine hazırladığınız sosları kullanın.
  15. Yediğiniz öğünlerden önce yulaf içerikli bir şeyler yemeniz, tokluk hissini artırır.
  16. İçecek tercihlerinizi light yada diyet içeceklerden tercih ediniz. Böylelikle içecek olarak daha az kalorialmamış olursunuz.
  17. Atıştırmalıklarınızı küçük taneli meyvelerden seçmeniz, abur cubur yemenize engel olacaktır.
  18. Yemek yerken lokmalarınızı mutlaka iyice ama iyice çiğneyin. Bu sayede tokluk hissine daha çabuk ulaşır ve yemeklerin sindirim sistemi tarafından sindirilmesine yardımcı olmuş olursunuz.
  19. Açlık hissi duyduğunuz zaman, sakız çiğnemeyin.
  20. Açlıktığınızda, normal öğün ya da ara öğün zamanı gelmemişse mutfağa girmemeye dikkat edin. Hatta mümkünse, evden dışarı çıkın.
  21. Aç karnına alışveriş yapmamaya dikkat edin. Zira alışveriş esnasında gördüğünüz canınızın çok istediği bir şeyi alarak, eve geldiğinizde hemen yeme eğiliminde olabilirsiniz.
  22. Açken tokluk hissini az da olsa elde etmek için, buzlu meyve suları tercih edebilirsiniz.
  23. Yemek davetlerine katılmadan önce, 1 kase yağsız yoğurt yemenizde bu davetlerde daha az yemek yemenize sebep olacaktır.
  24. Yemeklerden önce light peynir gibi iştah kesici yiyeceklerden, az miktarlarda tüketmeniz faydalı olacaktır.
  25. Zayıflama sürecinde yatmadan önce yada yatarken şeker yemeyin.
  26. Çay seçimlerinizi bitki özlü çaylardan yana kullanın. Çayların yanında şeker kullanmazsanız 0 kaloriyi yakalayabilirsiniz.
  27. zayıflamak için yöntemler zayıflamak için Kilo Vermek ve Zayıflamak İçin 50 Kural zay  flamak i  inHer yemekten önce 1 çay bardağı maden suyuna, birkaç damla limon sıkarak içmeniz hem daha az yemek yemenize, hem ve yediklerinizi daha çabuk etmenize neden olur. Zayıflamak için önemlidir!
  28. Özellikle sevdiğiniz yemekleri daha az hazırlayın. Yada sofraya koyarken daha küçük porsiyonlar şeklinde koyun.
  29. Öğünleriniz arasında, bolca yeşil sebzeler tüketmek hem zayıflamanıza yardımcı olur, hem de sağlıklı beslenmenize sebep olur.
  30. Yemek saatlerinizi düzene  sokmanız daha hızlı kilo vermenize sebep olur.
  31. Tokluk hissine daha çabuk ulaşmak için küçük ancak dolu tabaklar kullanın. Psikolojik olarak zayıflamada etkilidir.
  32. Yemek saatlerinizde az çeşit yemek hazırlayın ve pişireceğiniz yemeklerin miktarını , kalori değerlerini iyi ayarlayın.
  33. Tatlı yada pasta yemek istediğinizde, bunu sadece birkaç lokma ile sınırlayan.
  34. Aynanın karşısında kendini çıplak olarak inceleyin. Bu şekilde sarkan basenlerinizi ve göbeğinizi görerek zayıflamada daha kararlı olabilirsiniz.
  35. Özellikle akşam yemeklerinde, mutlaka hafif diyet yemekleri tercih edin. Çünkü uyuduktan sonra metabolizmanız daha yavaş çalışacağı için, yediklerinizi eritmeniz oldukça zor olacaktır.
  36. Kalori açısından az olan menüler sunan restoranları tercih edin.
  37. Haşlamış olduğunuz bazı sebzelerin suyunu içmek hem tokluk hissi verir, hem de almanız gereken vitaminleri almanızı sağlar.
  38. Diyet tercihlerinizi, sebze ve meyve ağırlıklı diyetlerden yana kullanın.
  39. Balık ve eti pişirirken, Alüminyum folyo ile pişirmeye dikkat edin.
  40. Haftada bir günü bol sebze ve meyve yemek için belirleyin.
  41. Yemek hazırlarken malzemelerinizi oldukça ince ve küçük doğrayın. Bu lokmaların küçük olmasını ve çabuk sindirmenizi sağlar.
  42. Akşam yemeklerinden sonra hemen uyumayın. Mümkünse biraz ev işi yapabilir veya farklı uğraşlar  bulunarak  sindirim sisteminize yardımcı olun, kalori harcayın.
  43. Az kalorili ama protein açısından zengin olan besinleri tercih edin. Kilo vermek için bu gereklidir!
  44. Sabah kahvaltılarını çok önemlidir, kesinlikle atlamayın.
  45. Akşam yemeğinden önce 1 tane elma yemeniz, tokluk hissi verecektir.
  46. Çekirdekli meyve yediğinizde meyvenin çekirdeğini bir süre ağzınızda tutarak oyalanın.
  47. Eşinizden ya da samimi olduğunuz kişilerden zayıfladığınız zaman size hediye almalarını isteyin.
  48. İstediğiniz bir vücuda sahip olduğunuz zaman, kendinizi daha iyi ve özgür edeceğinizi düşünün.

 Daha hızlı kilo vermek ve zayıflamak için yada hızlı kilo almayı engellemek için verdiğimiz bu altın önerilere uymanız mutlaka işinize yarayacaktır. Zayıflama konusunda, ilk maddeye önem vermeniz gerekmektedir.

error: Copyright! Yaşamloji