Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır, Fiyatları, Çeşitli Cihazları ve Epilasyon Sonrasında Yapılmaması Gerekenler
Aşağıda lazer epilasyon hakkında tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Yazı içinde fiyatları, epilasyon zararları, çeşitleri ve sonrasında yapılması gerekenler verilmiştir.
Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır: Lazer epilasyon en basit tabiri ile lazer ışınlarından yararlanılarak bacak ve vücuttaki tüylerden kurtulmak için yapılır. Genel olarak pek çok insan tarafından tercih edilen işlemler arasında yer almaktadır. Bu nedenle lazer epilasyon nasıl yapılır sorusu sıklıkla merak edilen bir konudur.
Lazer epilasyon yapılması üç aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle lazer ışını uygulanacak bölge iyice temizlenmektedir. Daha sonra ise bölgede çok uzun olan tüyler kesilmektedir. Epilasyonun her aşaması oldukça yumuşaktır. Uygulama yapılacak olan bölgeye jel sürülür. Bunun ardından işleme başlanmakta ve lazer ışınları bölge üzerinde gezdirilir. Uygulanan ışınlar kıl köklerine nüfuz etmekte ve onları etkisiz hale getirmektedir. İlgili bölgedeki tüylerin yoğunluğuna göre tedavi süresi değişmektedir. Tedaviden birkaç gün sonra tüyler kendi kendine dökülmektedir.
Lazer Epilasyon Fiyat Listesi Ortalaması:
Lazer epilasyon fiyatları epilasyonun uygulanacağı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra erkekler ve kadınlarda kıl kökleri farklılık gösterdiğinden uygulanan ücret de birbirinden faklı olmaktadır. Çoğu yerde kredi kartına taksit imkanı bulunmaktadır.
Fiyatlar: Seans başı 150-300 TL arası ve toplam seans bazı yerlerde 1.000 TL, bazılarında ise 2.000 TL olarak belirlenmektedir. Girilen seans sayısına göre toplam ödenen ücret artıp ya da azalmaktadır. Lazer epilasyon yaptırılacak merkez seçildikten sonra ilgili yer ile iletişime geçilerek detaylı bilgi öğrenmek mümkün olmaktadır.
Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?
Her cilt tipi birbirinden farklı olduğundan dolayı lazer epilasyon çeşitleri bulunmaktadır. Lazer haricinde en klasik yöntem iğneli epilasyon çeşididir. İğneli epilasyon uygulamasında uygulanacak bölge öncelikle alkol ile temizlenmektedir. Daha sonra ise iğne yardımı ile kıl köküne inilerek elektrik uygulanmaktadır. Ne kadar elektrik verileceği kıl kökünün gücüne göre değişmektedir. Verilen elektrik miktarı attıkça daha fazla acı hissedilmektedir. Seansları ortalama on beş dakika sürmektedir. Bu yöntemin hamilelere uygulanması son derece sakıncalı görülmektedir.
Blend Yöntemi: Blend kelimesi karışık anlamına gelmektedir. Uygulanan bu yöntem iğneli epilasyon ile benzerlik göstermektedir. En çok başvurulan epilasyon yöntemleri arasında yer almaktadır. Cilde zarar verme ihtimali oldukça düşüktür. Blend epilasyon yöntemi uygulandıktan sonra ilk bir gün içerisinde cilde su ve fondöten, ilk kırk sekiz saat içerisinde ise sabun değdirilememesi gerekir. Bu yöntemin hamilelere, vücudunda platin olanlara ve yüksek tansiyon hastalarına uygulanması uygun değildir.
Ütüleme: Ütüleme lazer epilasyon en gelişmiş teknolojik yenilikler uygulanarak kıl ve tüylerden kurtulmak için yapılan lazer epilasyon türüdür. Gelişmiş teknikler kullanıldığından dolayı kıl tedavisinde oldukça hızlı bir şekilde sonuç alınmaktadır. Hissedilen acı kıyaslaması yapıldığında en az acı veren yöntem olarak bilinmektedir. Ütüleme lazer epilasyon yapıldıktan sonra ciltte leke oluşumunu engellemek adı güneş koruyucu kullanılması tavsiye edilmektedir.
Alexandrite Lazer Epilasyon: Genel olarak özel lazer epilasyon merkezlerinde uygulanmaktadır. Açık ten rengi ve koyu renk tüylere sahip bireyler için ideal yöntemdir. Uygulama esnasında soğutucu özelliği bulunmaktadır. Böylelikle hissedilecek acı en aza indirilmektedir. Kıl tüy kökleri seanslar sonrasında güçsüzleşir ve kıllardan kurtulunur.
Lazer Epilasyon Sonrasında Yapılmaması Gerekenler:
Lazer epilasyon uygulamasına başlandığı günden itibaren diğer tüy alma ağda yöntemlerinden vazgeçmek gerekmektedir. Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra ilgili epilasyon çeşidine bağlı olarak uygulama yapılan bölgenin su ile temas edilmesinden kaçınmak gerekmektedir. Lazer epilasyondan sonra tüyler zaman içerisinde dökülmektedir. Bu nedenle ağda, jilet, epilatör gibi klasik yöntemlerin anında verdiği sonuçları lazerin de vermesi beklenmemelidir. Çabuk sonuç alabilmek adına dış esnasında lazer uygulanan bölgeye lif ile masaj yapılması işe yaramaktadır.
Kaç Gün Sonra Güneşe Çıkılmaz: Lazer epilasyon yapılan cildin yaklaşık iki hafta kadar güneşe çıkması uygun bulunmamaktadır. Güneşe çıkmanın yanı sıra solaryuma girilmesi de sakıncalı haller arasında yer almaktadır. Eğer güneşe çıkılmak zorunda kalınırsa mutlaka güneş koruyucusu kullanılması gerekmektedir. Özellikle yüz bölgesi için yüksek faktörlü koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Lazer Epilasyon Zararları: Lazer epilasyon sonucu meydana gelebilecek en bilinen zararlar ciltte görülen kızarıklıklar, lekeler ve yanmalardır. Epilasyon zararları en aza indirgemek için uygulanacak lazer cihazı cilt hassasiyeti için en iyi tercih yapılmalı. Bunun yanı sıra güneşte fazla kalmamaya da dikkat edilmesi gerekmektedir. Gerekli özen gösterilmediği takdirde lazer epilasyon ciddi zararlara yol açabilmektedir. Ciltte yanma, şişme ve kaşınma bu zararlar arasında yer almaktadır. Bu durum sadece bayanlar için değil erkekler için de geçerlidir. Esmer tene sahip olan erkeklerde daha dikkatli davranmaları gerekmektedir.
Lazer Epilasyon Cihazları: Dünya üzerinde lazer epilasyon cihazları üretiminde uzman olan yaklaşık on tane üretici vardır. Bunun haricinde piyasada çok kaliteli olmayan pek çok lazer cihazları mevcuttur. Epilasyon cihazları sadece epilasyon merkezlerine özel üretilmemekte bireysel kullanıcılara özel ev tipi cihazlar da piyasada bulunmaktadır. Taklit bir cihaz almamak adına satın alma öncesi iyi bir araştırma yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.
Lazer Epilasyon Sonuçları Kalıcı Mıdır?
Lazer epilasyon esnasında kıl kökünün gücüne göre farklı güç seviyeleri uygulanmaktadır. Böylelikle en etkili sonuçları almak hedeflenmektedir. Her insanın vücut yapısı değişik olduğundan dolayı sonuç alma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Lazer epilasyon sonrasında tüylerin yaklaşık yüzde sekseni veya doksanı kalıcı olarak dökülmektedir.