göğüs sarkması nedenleri nasıl düzelir  Gögüs Sarkmasının Nedenleri Göğüs Sarkması Nasıl Düzelir gogus sarkmasi nedenleri nasil duzelir
göğüs sarkması nedenleri nasıl düzelir

Gögüs Sarkmasının Nedenleri Göğüs Sarkması Nasıl Düzelir

Göğüs Sarkması Nedenleri

Göğüs sarkması pek çok kadında görüle bilen bir şeydir. Kadınların yaşla memeleri canlılığını kaybeder ve göğüsleri aşağıya doğru sarkar. Memeleri büyük olan kadınlar bundan daha erken ve daha fazla etkilenebilir.

Göğüs sarkmasının nedenleri nelerdir?

Meme sarkmasın birçok nedeni vardır ve tabi ki de en önemli olan yer çekimidir. Yıllar içinde aşa doğru baskı uyguladığı için meme sarkması gözlemlenir. Buna engel olmak için sütyen takılır ve yer çekimini önler.

  • Çok kilo alıp ve tekrar bu kiloları verdikten sonra meme sarkması gözlemlenir.
  • Kadınların emzirirken dikkat etmemesi, meme cildinin çatlaması ve hareketsizlik meme sarkmasına neden olur.
  • En hızlı göğüs sarkması genellikle bayanların hamilelik döneminde görülmektedir.
  • Bunların dışında büyük memeye sahip olan kadınlarda hacim fazlalığından dolayı sarkma olduktan sonra bel ağrıları, sırt ağrıları, boyun ve bel fıtığı gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Meme sarkmasının nedenleri

Yer çekimi: Kadın göğüslerinin aslında bir numaralı sarkma nedeni yer çekimidir. Yer çekimi doğa kanunları gereği hep vardır. Bu yüzden bunu engellemek mümkün değildir. Bu konu hakkında tavsiyem sporcu sutyeni kullanımı. Bu tür sutyenler yer çekimi etkisini bir nebze olsun azaltır.

Aşırı Kilo Alıp Verme ile oluşan göğüs sarkası: Aşırı kilo alıp veren bir kadının Büyük ihtimalle bir meme estetiğine ihtiyacı olacaktır. Aşırı kilo alındığında vücudun her bölgesinde olduğu gibi göğüsleri de büyür ve dolgunlaşır. Sonrasında verilen kilolar ile meme derisi eski haline gelmekte zorlanabilir. Bu durumda kilolu iken verilen kilolar sonrasında giydiğiniz elbiseler size o zaman nasıl bol geliyorsa göğüs derinizde aynı şekilde bol ve gevşek kalabilir. Bu durumda memede sarkma oluşabilir.

Yaşlanma ile göğüs sarkması: Belirli bir yaştan sonra hormon el yapıda ki değişiklikler nedeni ile meme dokusunda azalmalar olabilir. Bu aslında normal bir süreçtir. Bu dönemde de kadınlarda meme sarkması olabilir.

Bebek Emzirme ile Oluşan Meme Sarkmaları: Kadınlar emzirme döneminde memelerinde ki süt nedeniyle bir hacim ve dolgunluk olur. Emzirme döneminin bitmesiyle hacim kazanmış göğüsler eski durumunu alamayabilir ve sarkmalar olabilir en azından memeler o durumda buna meyillidir.

Doğumsal Etkenler: Kişi Doğuştan gelen ve yaşını genç olmasına rağmen göğüslerinde sarkma olabilir. Bu estetik cerrahların karşılaştığımız bir durumdur. Bunun nedeni göğüsün taşıyan dokuların ve bağların doğuştan zayıf olmasıdır. Bu nedenle de kadının memesinde sarkma olabilir.

Göğüs Sarkması Nasıl Düzelir

Bilindiği üzere çoğu kadında yaş ilerlemesine bağlı ya da gebelik döneminde göğüs sarkması gözlenmekte. Emzirme dönemi bittikten sonra göğüslerin küçülmeye başladığı gibi zamanla sarkması da kadınlara rahatsızlık verebiliyor. Peki göğüs sarkması nasıl düzelirDoğru sutyen kullanımı bu konuda çok önemlidir. En azından daha dik ve daha dolgun görünebilmesi için çözüm olarak yararlı gelebilecek besinler ve egzersizler vardır. Bunlara örnek;

  • Meme sarkması engellenmek için belirli egzersizler yapılması gerekir.
  • Sıcak soğuk duş alınması kan dolaşımı hızlandırarak cildi gergin hale getirir.

Göğüs sarkmasını önlemek için egzersizler

Egzersiz bütün vücut için gerekliği olduğu gibi meme sarkmasını önlemek için de uygulanabilir.

Göğüs ön kaslarını çalıştırmaya yönelik birkaç egzersiz vardır ve bu da göğüslerin daha dik durabilmesini sağlar.

Göğüs sarkmaları için egzersizler

  • İki elimizin avuç içleri birbirine bakacak şekilde bir şeyi sıkıyormuş gibi birbirine temas uygulayarak kasların çalışmasını sağlayabiliriz. Bunu daha kolay bir şekilde yapabilmek için, avuç içimize bir top vb. alarak öne doğru kollarımızı yarım uzatarak avuç içlerimizdeki topu sıkıp bırakabiliriz.
  • İkinci bir egzersiz olarak yine elimizi bu sefer tam düz bir şekilde uzatarak ellerimizin içini birbirine birleştirerek sıkıp bırakarak yine bu kasları harekete geçirir ve göğüslerimizin dik durmasını sağlayabiliriz.
meme göğüs sarkmasına iyi gelen egzersizler  Gögüs Sarkmasının Nedenleri Göğüs Sarkması Nasıl Düzelir meme gogus sarkmasina iyi gelen egzersizler
meme göğüs sarkmasına iyi gelen egzersizler

Bu iki egzersizi günde 10 kere yapılmasının çok katkısı olduğunu görebilirsiniz. Bunların dışında yüzme kasları çalıştırmak için en iyi yapılabilecek bir aktivitedir. Yüzme vücuttaki birçok kası olması gerektiği gibi çalıştırmaktadır bu yüzden özellikle göğüs sarkması için egzersizler sayacak olursak yüzmeyi birinci sıraya koymak gerekir.

Göğüs sarkmasını önlemek için sıcak soğuk duş alınması

Duşun el başlığını alın ve göğüslerinizin üzerine önce dayanabildiğiniz kadar soğuk, 2 dakika ardından ılık su tutun. Yaklaşık 10 dakika boyunca bunu tekrarlayın ve soğuk suyla işlemi bitirin.

Göğüs bölgenizdeki kan dolaşımı hızlanacak ve bu da cildinizi uyararak daha gergin hale gelmesine yardımcı olacaktır.

Sarkan Göğüsleri Dikleştirme

  • Sarkan göğüsleri dikleştirmek için; şınav çekmek her ne kadar bir bayanın zorlanabileceği bir egzersiz olsa da göğüs kaslarını harekete geçirdiğiniz de sarkmanın ortadan kalktığını görebileceksiniz
  • Göğüs masajı bu konuda etkileyici bir çalışmadır. Uygun yağ ve kremler ile her gün göğüs masajı yapmak sarkan göğüsleri dikleştirme için faydalı bir yöntemdir. Avuç içleriniz ile göğüslerinizi kavrayın, parmaklarınız ile yukarı doğru çekin bırakın. Günlük oturduğunuz yerde ve ya televizyon izlerken yapabileceğiniz bir yöntemdir. Eğer göğüs sarkmasından kurtulmak istiyorsanız yılmadan, günlük yapmanızın sonucunda, gelişmesini göreceksiniz.
  • Çörek otu yağı veya zeytinyağı ile göğüsünüz de dairesel hareketler ile masaj uygulayın.
  • Eğer sarkıklığınız çok ileri düzeylere geldi ise meme dikleştirme operasyonlarını düşünebilirsiniz. Bu operasyon ile göğüslerinizin fazla derisi alınır ve siz de istediğiniz o dik göğüslere kavuşabilirsiniz. Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır diğer bir yazımızda bulabilirsiniz.

Göğüs sarkmasına ne iyi gelir

Göğüs sarkmasına ne iyi gelir dersek yukarıda saydığımız birçok yöntem etkilidir. Ancak sarkmanın ne boyutta olduğunu görmek gereklidir. Meme sarkmasını nasıl anlarız derseniz aşağıdaki meme sarkması testini uygulayabilirsiniz yada bu konuda uzman bir doktora başvurabilirsiniz. Göğüs sarkmasına iyi gelen birçok yöntem vardır ve bunlar sarkmanın miktarına göre, kişinin fizyolojik yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Göğüs sarkması cinsel hayatı doğrudan etkilediği için üzerinde durulması gereken bir sorundur.

Düşük meme nedir

Halk arasında kullanılan bir tabirdir. Genetik olarak meme biraz daha aşağı ya da yukarıda olabilir. Düşük memenin herhangi bir problemi yoktur.

Meme sarkma testi

Sarkmanın ne durumda olduğunu test edebilirsiniz. Klasik bir yöntem olan kalem tekniğini deneyebilirsiniz. Kalemi memenizin altına koyun. Eğer kalem duruyorsa ve düşmüyorsa sarkma başlamış demektir. Durmuyorsa herhangi bir sarkma henüz yok demektir. Kalem hiç gözükmüyor ise memeler kesin olarak sarkmış demektir. Özellikle bu durumun belirtileri vardır. Kaşıntı, terleme gibi belirtiler gözükebilir. Boyun ağrısına dönüşmeden estetik cerraha gözükmeniz gerekir.

error: Copyright! Yaşamloji