yumurta yumurta diyeti Zayıflamak İçin Yumurta Diyeti Tarifi yumurta diyeti nas  l yap  l  r
yumurta diyeti nasıl yapılır

Zayıflamak İçin Yumurta Diyeti Tarifi

Kilo verme hayaliniz yumurta diyeti listesi ile gerçek olabilir. Düşük kalorisi ve yumurtanın faydaları ile zayıflama sürecine başlayabilirsiniz.

Kalorisi Düşük Yumurta Diyeti:

Ünlüler diyet programlarını uygulayarak kilo verdiklerinde bu durum çok fazla ilgi çekiyor ve pek çok kişi bu diyetlere yöneliyor. Özellikle son dönemlerde doğum yapan Demet Akalın’ın yumurta diyeti ile zayıflama sonrası gündeme geldi ve şu sıralar çok revaçta. Yumurta diyeti ile doğumda aldığı 31 kiloyu çok rahat bir şekilde verdi ve eskisi gibi fit bir görünüme kavuştu.

Yumurta kaç kalori50 gram ortalamasındaki bir yumurta 78 kaloridir. Beyazı, sarısı ve diğer besin değerleri için tıklayın kalorisi buradadır.

Zayıflatır mı: Ortalama olarak günde 1 kiloya kadar zayıflatan yumurta diyeti sayesinde çok iyi şekilde forma girmesi üzerine, çevresindeki pek çok ünlünün de bu diyeti uygulayarak zayıfladığı biliniyor. Ünlüleri zayıflatan yumurta diyeti adından da anlaşılacağı gibi protein ağırlıklı bir diyet ve günlük enerji ihtiyacını çok rahat şekilde karşılıyor, tok kalma süresini uzatıyor. Ancak vücudunuzun susuz kalmaması için bol su içmelisiniz.

Yumurta tok tutar mı: Yumurtanın tok tutucu etkisi ile diyeti programı sayesinde hem acıkmayacak hem de halsiz kalmayacaksınız. Ayrıca günlük hafif egzersiz programları uygulayarak verdiğiniz kilo miktarını iki katına kadar çıkarabilmeniz mümkün.

Yumurta Diyeti Listesi Tarifi;

Sabah Kahvaltısı

* 1 Adet çok iyi haşlanmış yumurta.

Öğle Yemeği

* Yumurtanın sadece beyazını kullanarak hazırlanmış sınırsız omlet.

Akşam Yemeği

* Bu kez yumurtanın hem sarısı hem de beyazı kullanılarak hazırlanmış omlet. (Ancak bu kez sınırsız değil en fazla 1 tabak büyüklüğünde olacak.

Yumurta Diyeti Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

* Bu diyet listesini uygularken vücudunuz vitaminsiz kalabileceği için öğün aralarında, ara öğünlerde bol yeşillikli salatalar tüketebilirsiniz. Ancak ana öğünlerde sadece yumurta tüketmelisiniz.

* Bunun dışında bol su ile takviye etmediğiniz taktirde kabızlığa neden olabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için yine ara öğünlerde yeşil çay ve bitki çayları tüketilebilir.

* Günlük 20 – 30 dakikalık hafif yürüyüşler ve egzersiz programları da yumurta diyeti ile kilo vermek konusunda size yardımcı olacak ve süreci hızlandıracaktır.

* Ayrıca yumurta diyeti uygularken sınırsız şekilde şekersiz Türk kahvesi tüketebilirsiniz. (Metabolizmanızı hızlandıracaktır.)

Not: Bu diyet ek düzen diyet programlarından bir tanesidir ve bu nedenle çeşitli risk gruplarının bu diyeti uygulamadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan bireylerde olumsuz etkilere yol açabilir. Ancak sağlıklı bireyler bu diyeti uygulamalı ve yumurta diyeti ile zayıflama etkilerini görebilmektedirler.

error: Copyright! Yaşamloji