bronşite ne iyi gelir bronşit nasıl geçer  Bronşite Ne İyi Gelir, Bronşit Nasıl Geçer bronsite ne iyi gelir bronsit nasil gecer
bronşite ne iyi gelir bronşit nasıl geçer

Bronşite Ne İyi Gelir, Bronşit Nasıl Geçer

Bronşite Ne İyi Gelir

Bronşlar vücudumuzda bulunan ve akciğerlerimize hava taşıyan küçük keseciklerdir. Bronşların iltihaplanması ile bronşit hastalığı ortaya çıkar. Bronşit olan kişilerde genelde öksürükte görülür. Öksürüğe ne iyi gelir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Bronşit hastalığına maruz kalan bireyler genellikle renksiz ve kalın bir mukus tabakası oluştururlar. Çevremizde bronşit olan kişi sayısı bir hayli fazladır. Bu sebepten ötürüdür ki Bronşite ne iyi gelir ve bronşit nasıl geçer tarzında bir çok soru ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Bronşit Nasıl Geçer

Bronşit nasıl geçer gibi soruları soran bireyler için ilk önce öğrenmeleri gereken durum bu hastalığın akut ve ya kronik olmasıdır. Bronşit çeşitleri arasında yaygın olan akut halidir. Genel anlamda soğuk alma ve ya solunum yollarının enfeksiyonu sonucu meydana gelmektedir. Bu durumun temel sebeplerinden biri de sigara içen kişilerde ortaya çıkmasıdır.

Sigara içen bireylerde bronşlar sürekli iltihap üretir ve akut hali ile karşımıza çıkar. Akut bronşit olan bireylerde kalıcı etkiler gözükmez. Kısa bir süre içerisinde kendini gösterir ve ortalama 1 hafta boyunca öksürük ile devam etmektedir. Bronşit nöbetlerinin tekrarlanması dahilinde tıbbi müdahale yapılır. Diğer bir bronşit şekli olan kronik bronşit akuttan daha tehlikeli ve farklı durumlara bürünebilmektedir. KOAH adı verilen bu tür sürekli olarak tıbbi müdahale istemektedir.

Bronşit Belirtileri Nelerdir

Akut veya kronik bronşit belirtileri genellikle aynıdır. Fakat kronik bronşit daha ağır olmasından ötürü daha ağır belirtiler göstermektedir. Bunlar şu şekildedir; Şiddetli öksürük, açık beyaz, sarı yeşil renk içeren balgam, yorgunluk hissi, nefes almada zorlanma, göğüste rahatsızlık ve titremedir. Akut bronşit hastalığına yakalanan bireyler kısa bir süre içerisinde bundan kurtulurlar. Birkaç hafta süren bir öksürük yaşanır ve hastalık kendiliğinden geçer. Bu durum kronik bronşitler için daha ağır bir yoldan geçer ve daha uzun bir tedavi süreci ister. 3 ay kadar bir süre öksürük nöbeti ve sarı, yeşil akıntılar oluşabilir. Doktorunuz tarafından kronik bronşit hastalığına yakalandığınız kesinleşmiş ise bundan sonra sağlığınıza bir hayli dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ne Zaman Doktora Gidilmeli

Bronşit hastalığına yakalanmanızın ardından öksürük problemi yaşamanız ile birlikte doktorunuza başvurmanız gerekir. Hastalığınız ilerlemeden teşhisinin koyulması sizin yararınıza olacaktır. Ne zaman doktora gidilmeli diye düşünmek yerine en kısa zaman aralığında doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bunun dışında üç hafta gibi bir süreden fazla süren öksürük krizlerinde gitmeniz gerekir, rahat nefes alamadığınız, geceleri nefesin tıkanması, nefes darlığından ötürü uyuyamama, renksiz balgam, 38 derece ve üstünde ateşe yakalanma, öksürme anında kan gelmesi, göğüste hırıltı gibi problemlerin ardından doktora gidilmesinde fayda vardır.

Bronşit genel anlamda çocuklarda teşhis edilir. Anne ve babaların bu konuda çok dikkat etmesi gerekmektedir. Çocukların gece öksürük nöbetleri ile karşılaşması, yatarken nefes darlığı gibi problemler yaşaması ile doktora gitme faaliyetlerini hızlandırmalıdırlar.

Bronşit Nedenleri

Akut bronşit bir insanın sahip olduğu bir hastalıktır. Bu hastalığa genel anlamda enfeksiyon ve ya soğuk algınlığı sebep olmaktadır. Antibiyotik yardımı ile bu bronşit türü kolaylıkla tedavi edilir. Fakat dikkat edilmesi gerek bir nokta ise antibiyotikler ile bünyenin savunma sistemleri kendini bağımlı bir hale getirir ve hastalığın tedavisine cevap vermez. Önerilen tedavi yöntemleri arasında antibiyotik çözümler bulunmaktadır. Bronşit nedenleri arasında sigara kullanımının etkisi büyüktür. Kronik bronşite yol açan bu etken ciğerlerinizi de kötü bir şekilde etkilemektedir.

Bronşit Tedavisi

Bronşiti alternatif tıp adı altında bitkisel ilaçlar ile geçirmeniz mümkündür. Bronşite ne iyi gelir, bronşit nasıl geçer diye düşünen bireyler bu yöntemleri uygulayabilir. Bunlardan bazıları şu şekildedir.

Bronşite İyi Gelen Zencefil: Grip gibi soğuk alma sorunlarında bir hayli etkili olan zencefil, bronşitlerinizi de rahatlatmaktadır. Zencefilin içerisinde bulunan anti inflamatuar ve immün arttırıcı özelliği ile şişmiş ve ya iltihaplanmış bronşitlerin rahatlamasında kullanılmaktadır.

Toz haline getirilmiş zencefilin içine tarçın karıştırılarak çay demlenir. Gün içerisinde 2-3 kez bronşları açmak bu çayın tüketilmesi önerilir. Çocuklarda ve sigara kullanmayan bireylerde anlık sonuçlar yaratmaktadır.

Bronşite İyi Gelen Zerdeçal: İçerisinde bulunan anti inflamatuar özelliği ile bronşitler rahatlatılır ve öksürük azalır. Mukus ve balgam sorunu yaşayan bireyler zerdeçal kullanarak bu sorunu aşabilmektedir.

Bir bardak içerisine bir çay kaşığı zerdeçal konularak kaynatılır. Gün içerisinde 2-3 kez tüketme dahilinde nefes tıkanıklığı yaşayan bireyler ciğerlerinin rahatladığını göreceklerdir. Gece yatmadan önce ve ya sabah aç karnına içilen zerdeçal etkili sonuçlar doğuracaktır.

Bronşite için Okaliptüs Yağı: Bronşit hastalarının okaliptüs yağını buhar tedavisi ile kullanımı önerilir. Bu tedavi yöntemi ciğerleri açarak tıkanıklığı ve mukus atılımını gerçekleştirir. Okaliptüs yağını buharın içine koyarak ciğerlerinize çekmeniz ve ya bu yağ ile göğüs bölgenize masaj yapmanız bronşlarınızın rahatlatacaktır.

Bronşite için Tuzlu Su: Bir kaşık tuzu su içerisine koyarak karıştırınız ve bunun ile gargara yapınız. Boğazda biriken balgamı temizleyerek nefes borusunu açmada fayda sağlar. Bunun yanında boğazda bulunan iltihaplanmayı geciktirir ve mikropları öldürür.

bronşite ne iyi gelir bitkisel  Bronşite Ne İyi Gelir, Bronşit Nasıl Geçer bronsite ne iyi gelir bitkisel
bronşite ne iyi gelir bitkisel

Bal Bronşite iyi gelir: Bronşitten kaynaklanan öksürüğün çözümü olarak görülen bal doğal bir antibiyotiktir. Bal bronşlarda bulunan iltihabı azalmak adına önemli bir tedavi yöntemidir.

Soğan Bronşite iyi gelir: Soğan içerisinde bulunan bileşenler ile boğazda bulunan balgamı sökerek daha rahat nefes almanızı sağlamaktadır. Doğal bir antibiyotik olan bu sebze bronşlarınızı rahatlamada önemli bir tedavi yöntemidir.

Bronşite Susam: Susam tohumu ile bronşitlerinizi rahatlatmanız mümkündür Bunun dışında göğüs ağrısı çeken bireylerde bu tedavi yöntemini kullanabilirler. Bir kaşık susam ve bir çay kaşığı keten tohumu karıştırılır. Bunun üstüne bir tutam tuz ve bak eklenerek her gün tüketilir. Bu şekilde hastalığa karşı güçlü bir savunma sistemi de geliştirilmiş olur.

Bronşite Su: Bronşit tedavisi adına bol miktarda ılık su tüketmek vücuttan balgam atımını kolaylaştırır. Vücudun iltihabını dışarı atmak adına önemli bir tedavi yöntemidir.

error: Copyright! Yaşamloji