2015 saç modelleri en iyi saç modelleri 2015 En İyi Saç Modelleri 2015 sa   modelleri
2015 saç modelleri

2015 En İyi Saç Modelleri

2015 senesi değişim gösteren saç trendleri konusunda oldukça kalıcı izler bırakan bir yıl olarak moda tarihinde derin izler bırakacağa benziyor. Kendinden emin, kaygısız ve agresif izlenimi sunacak olan pek çok saç modeli ile karşı karşıya kalacağız. Senenin renk paletinde yer alan iddialı tonlar ise granit kahve ve dore sarısı olacak. 2015 senesinin soğuk günlerini kapsam altına alan Grunge ve Rock akımlarının uyumlu birlikteliği sonucunda ortaya bohem stil olarak addedilen bir tarz geliyor. Anı yaşayan, yarın ne olacağı ile hiç mi hiç işi olmayan bohem felsefesi bu görüşünü elbette narin saç tellerine de nakşediyor. Temel prensip ise tahmin edilebilineceği üzere doğallık. Yani böyle sanki üzerinde hiç uğraşmamış, toplamış çıkmış edasını yansıtabilmek. Dağınık topuzlar, aralardan çıkan örgüler, doğal dalgalar ve gelişi güzel modeller; sezon boyunca yıldızı parlayacak olan modellerden birkaçı. Atkuyruğu ve örgü modellerinin; ilginç ayrıntılar katılarak çok daha rağbet görmekte olan modeller olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Sıcaklık Değerleri Yükseliyor, Saçlar Kısalıyor!

Genel olarak inanım gösterilen fakat geçerliliği olmayan bir kanı vardır ki; uzun saçın dişiliği ön plana çıkartmakta olduğu. Hâlbuki durum tam tersinden ibarettir. Kısa saç kesimleri; bilhassa küt modeller feminen görünümü her zaman desteklemekte olan bir stildir. Küt saç kesimleri ile yüz hatlarının ve belki de kadın bedenini belirgin kılan en önemli noktalardan biri olan boyun bölgesinin dikkat çekmesini sağlamakta olan bir modeldir. Çene hizalarına yakın boyutlarda, uç kısımlara gerek renk tonlamaları gerekse ufak makas hareketleri ile katılabilecek olan derinliklerle cazibe skalasını bir üst basamağa taşımak mümkün!

Omuz Hizasında Kesimler

Aslında klasik bir stil olan omuz hizası kesimlere bu sene sanatsal makas hareketleri sergileniyor. Elde edilen sonuç zarafetini korurken aynı zamanda modern bir duruş sergilemekte de geri kalmıyor. Böylelikle kadınsılığı ön plana çıkartırken; kendinden emin bir tavır sergilenmesi de mümkün kılınıyor.

Pixie Kesimler

Pixie kesimlerin cüretkâr bir stil olduğunu itiraf etmek gerekir. Fakat şunu da belirtmekten geri kalmayalım ki; 2015 senesi yaşanabilecek tüm sıra dışılık ve cüretkârlıklara kollarını açabilecek bir sene olarak bize kapılarını aralıyor. Özellikle ince yüz tipine sahip olan kadınlar için şiddetle tavsiye edebileceğimiz bir model olan pixie kesimler; asi ve modern bir imaj yansıtıyor. Özgür ruhlu ve sınırlandırılamaz kadınların gözdesi olacak gibi görünüyor.

Eğlence Buklelerinizde Gizli!

Sıradaki trend; güneşin en tepede göz kırpmış olmasına rağmen saçlarına kıyamayıp, kestirmemiş olan kadınlar için geliyor. Kıvırcık, dalgalı ve dağınık uzun saç modelleri ile bu sene, özellikle de yaz sıcakları boyunca sıklıkla rastlayacağız. Çabasız bir feminenlik sunmakta olan bu modeller zahmetsiz uygulanımı ile kadınlar tarafından çabucak benimsenen bir model oldu. Dinamik ve neşeli görünümü ile de yaz aylarının enerjisini adeta evrene geri yansıtıyor.

Yandan Ayrımlar Yeniden Gündeme Geliyor…

Nostarjik dokusu ile adeta 1920’le geri götüren bir etki yaratan yandan ayırmaların kullanıldığı modeller bu senenin çılgın çeşitliliğine dâhil olan saç stilleri arasında. Şu noktayı belirtmeden de geçmemek gerekir ki; hafif ve çok belirgin olmayan dalgalandırmalar ile çok daha zarif ve soft bir görünüm elde edilebiliniyor.

Yeniden, Yeniden ve Yeniden 90’lara…

Moda kronolojisi içerisinde kazınamaz bir iz bırakmış olan 90’lı yılların jölelenmiş, ıslak görünümü kazandıran saç modelleri 2015 trendleri ile birlikte tozlanmış sayfalardan sıyrılıp günümüze uyarlanıyor.  Ve tabi ki bu modelin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan güneş gözlüklerini de beraberinde kullanarak çok daha asi bir görünüm vurgulamaktan çekinmeyin.

Topuz Modellerini Abiye Kalıbından Kurtarın

90’lardan günümüze geri döndüğümüzü düşünmekte iseniz; çok yanılıyorsunuz. Çünkü tüm abiye kombinlerinde karşımıza çıkmakta olan topuz modellerinin popülarite kökeni de 90’lara dayanmakta. Fakat şimdiden uyaralım bu sene öyle ağır normlar, üstüne simler, abartılı tarzlara kesinlikle yer yok! Şöyle bir toplayıp çıkmış gibi olan dağınık topuzlarla birlikte balerin ve jilet topuz olarak adlandırılan modeller için gündeme gelmiş olan bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor topuz normu…

Aksesuar Kullanmaktan Çekinmeyin!

Yazımızın ortalarında belirtmiş olduğumuz gibi 2015 senesi saç modelleri konusunda meydana gelebilecek olan her türlü sıra dışılığa açık bir sene. Bu durumda; beğenip aldığınız, fakat çekinip bir türlü takamadığınız, çekmecenizde beklemekten harap olmuş aksesuarları şimdi kullanmayacak da başka ne zaman kullanacaksınız ki? Taçlar, saç bantları ve birbirinden ilginç tokalar ile stilinizi fırsat bulduğunuz her ayrıntıda yansıtabilmeniz için bu sene en ideal zamanlardan biri.

error: Copyright! Yaşamloji