kırmızı mı beyaz şarap mı kırmızı beyaz şarap mı faydaları Kırmızı ve Beyaz Şarap Hangisi Daha Faydalı? k  rm  z   beyaz   arap faydalar

Kırmızı ve Beyaz Şarap Hangisi Daha Faydalı?

Kırmızı ve Beyaz Şarabın Faydaları nelerdir?

Şarap bilindiği üzere kararında içildiğinde kalp adalesinde kanlanmayı arttırıcı etkiler göstererek kalbe olumlu fayda sağlamaktadır. Bunun dışında damarların esnekliğini arttırıcı özellikleri sayesinde kan akışını kolaylaştırdığı ve tromboz eğilimini azalttığı bilinen etkilerinden bir tanesidir.

Şarabın içmenin sindirim üzerinde de olumlu etkileri vardır. Özellikle mide asitlerini dengeleyici özellikleri, bağırsak hareketlerini düzene sokarak hızlandırır ve vücudun sindirim verimliliğini maksimum düzeye çıkartır.

Şarap tüketerek daha yoğun şekilde tat almak mümkün hale gelir.

Özellikle kadınlarda kemik erimelerine karşı koruyucu etkileriyle bilinir.

Peki şarap çeşitleri içerisinde hangisi en çok faydayı sağlıyor. Kırmızı şarap mı, beyaz şarap mı daha faydalı? Aşağıda incelediğimiz faydalar kararında içildiğinde oluşan yaralarıdır.

Kırmızı Şarabın Faydaları: Kırmızı şarap kandaki pıhtılaşmayı önler ve kanın sulanmasını sağlayarak kalbin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı faydaları vardır.

Düzenli ve orantılı tüketiminde mide ve bağırsak hareketlerini düzene sokarak metabolizmayı hızlandırıcı etkileri bulunmaktadır.

Özellikle soğuk kuş aylarında kırmızı şarap, beyaz şaraba oranla vücut ısısını daha çok arttırır ve kan şekerini düzene sokar.

Ayrıca yapılan pek çok araştırmaya göre kırmızı şarabın zihin açıcı özellikleri bulunduğu tespit edilmiştir.

Beyaz Şarabın Faydaları: Beyaz şarap da en az kırmızı kadar insan vücuduna faydalı etkiler göstermiştir. Özellikle beyaz şarabın kırmızı şaraba oranla yemek sırasında tüketildiğinde daha faydalı olduğu tespit edilmiştir.

Yemeklerle birlikte tüketilen beyaz şarabın kırmızı şaraba oranla kalp krizi riskini daha çok düşürdüğü görülmüştür.

Kırmızı şarap genellikle üzümün kabuk kısmından yapılır ve kabuk kısmında ‘Fransız Çelişkisi’ diye adlandırılmış olan ‘resveratrol’ maddesi bulunur. Buna karşılık beyaz şarap ise üzümün kabuğundan değil iç kısmından yapılır ve bu bölümde ‘resveratrol’ maddesi bulunmaz. Bu durumda kalp damarlarında akan kanda yer alan baston şeklinde ve güç kaynağı olan mitokondriller daha iyi şekilde korunmuş olur. Bu açıdan kırmızı şaraba göre kalp üzerinde daha farklı ve etkili özelliklere sahiptir.

Kırmızı mı beyaz şarap mı faydalı: Kırmızı şarap beyaz şaraba oranla daha faydalıdır ancak beyaz şarabın içerisinde yer alan bazı bileşenler kırmızı şarap içerisinde bulunmamaktadır ve beyaz şarabında kendine göre üstün özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle her iki şarap türünü de dengeli ve orantılı şekilde tüketerek zararlarını uzaklaştırarak faydalarını elde edebilirsiniz.

error: Copyright! Yaşamloji