Yaşam Koçluğu Eğitimi
Son yıllarda her alanda fazlaca konuşulmaya başlayan yaşam koçları, sertifikalı programa dahil bir eğitim sürecinden geçer. ICF onaylı alınması gereken yaşam koçluğu sertifika programları belirli saat ve kademelerden oluşmuş bir programdır. Üniversitelerin yaşam koçluğu dalında herhangi bir alanı yoktur. Verilen sertifikalı eğitim programlarının ardından kazanılan sertifika ile yaşam koçluğu yapılmaya başlanabilir.
Yaşam Koçu Olmak İçin Üniversite Mezunu Olmak Şart mı?
Üniversite mezunu olma zorunluluğu bulunmayan eğitimi almak isteyen herkes yaşam koçluğu eğitiminden ve sertifikasından yararlanılabilir. Genelde verilen eğitimler 3 ayrı programdan oluşmaktadır.
Birinci programda koçluğa giriş temel koçluk, ikinci program alan beceresine göre koçluk alanını belirleme, üçüncü programda da profesyonel koçluğun eğitimidir. Eğitim süreci boyunca ele alınan konulara hakimiyet kazanmadan koçluk hizmeti veremeye başlanmamalıdır. Koçluk eğitimlerinin tamamlanmasından sonra, düzenlenen koçluk seminerleri de eğitimlere katkı sağlanabilir.
Yaşam koçu sertifikası alınan eğitim yerine göre yurt dışı onaylı olabilir. Eğer yaşam koçu olmaya karar verdiyseniz, eğitim sürecine başlamadan önce kurumlara yönelik araştırmalar yapanız gerekir. Bütçenize uygun kurumları tercih ederken verilecek eğitimin kalitesi de atlanmaması gereken konuların en başında yer alır. Yaşam koçu olmanın en önemli adımlarından biriside beceridir. İnsan ilişkilerinde kuvvetli, girişken ve pratik zekaya sahip kişilerin bu alan üzerinde başarı düzeyleri de yüksek olacaktır. Kişisel gelişiminizin olumlu yönde arttırabilir ve bu konuda eğitim veren yetkili kurumlardan sertifikalı programlara katılabilirsiniz.