Bir moda terimi olan animal print kavramı, hayvan deseni demektir. Animal print sadece yeni bir moda trendi değil; 1930’ların başından beri var. Dahası, asla tamamen ölmeyen bir trend. Popülaritesini artırabilir veya kaybedebilir, ancak her zaman bir şekilde mevcuttur.
Son yıllarda animal print modası yeniden canlanmaktadır. Klasik leopar desenli kabandan zebra desenlerine ve kaplan çizgilerine kadar çeşitte animal print deseni mevcuttur.
Animal print nasıl kullanılır ?
Animal print leopar, zebra ve kaplan gibi gerçek hayvanların deri ve kürk modellerinden esinlenerek hazırlanmış bir giyim ve moda stilini ifade etmektedir.
Animal print desenleri sadece kıyafetlerde değil çanta, ayakkabı ve mücevher yapımında da kullanılmakta bazen oda dekorasyonunda bile ortaya çıkmaktadır.
Animal print desenleri dekorasyonlarda, duvar kağıtlarında, boyalı yüzeylerde ve daha pek çok yerde kullanılmaktadır. Bununla birlikte yaygın kullanım alanı hayvan derisine benzeyen sahte kürklerdir.
Animal print çok yönlü olduğu için tüm yıl kullanılabilmektedir. Aşırı dikkat çekici olduğu için nerede, ne zaman giyileceğine dikkat edilmelidir.
Tercih edilen animal print deseni kişinin kşiliğini yansıtmaktadır. Bazı kadınlar hayvan baskılı makaleler giyerken çekici ve güçlü hissederler. Hayvan desenli kıyafetlerin gurur verici bir etkisi vardır.
Animal print tarihçesi
Eski kabilelerin şefleri, statülerini kanıtlamak için hayvan postları giyerlerdi. Aynı şekilde, Orta Çağ’da Krallar ve Kraliçeler güçlerini ve güçlerini göstermek için deri giyerlerdi. O zamanlar hayvan izlerinin bir şekilde onlara hayvanın gücünü verdiğine inanılıyordu.
1920’lerde kıyafetine egzotik deriler eklemeye başlayan aktris Gloria Swanson gibi modacılar hayvan desenli kıyafetleri modern moda sektörüne dahil etmiştir.
1930’larda Tarzan filminin çekilmesinden sonra, üreticiler ve tasarımcılar koleksiyonlarına hayvan baskılı giysiler ekledi.
40’larda kadın devrimi, hayvan baskısında bir dönüm noktası oldu. Kurtarıcı bir öncü olan aktris Bettie Page gibi kadınlar, hayvan baskısı için bir ilham kaynağıydı. Kendisini seksi ve modaya uygun hissettiren leopar desenli mini elbise giydirmesiyle ünlüdür.
Ardından, Christian Dior ve ilham perisi Mitzah Bricard’ın sofistike fikirlerle dolu yeni bir çerçeve açtığı 50’lerin on yılı geldi. Dior’un leopar baskı takıntısı sağ eli Bircard’dan etkilenmişti. Aksesuar ve giysi parçaları ekleyerek veya çıkararak kıyafetleri geliştirmek için tavsiyesine güvendiğine inanılıyor.
1960’lar, hayvan baskısının daha sağlam hale geldiği zamandı. Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe ve hatta İngiltere Kraliçesi Elizabeth gibi kadınlar, zarafet ve sofistike tasvir etmek için hayvan baskılarını kullandılar.
60’lar aynı zamanda Hippi hareketiyle de tanınır. Baskılar egzotik ve şık ama aynı zamanda zarif ve zarifti. 70’lerde punk rock akımının gelmesiyle birlikte baskılar özgürlüğün ifadesi olarak kullanıldı. Böylece asi renklerde yeni baskılar anlamına geliyordu. Motorcu ceketleri, mini etekler, leopar çizmeler ve tulumlar vs. zamanıydı.
00’larda hayvan baskısı tekrar tekrar gelip giden bir trend haline geldi. Yine de, asla kaybolmaz. Bu günlerde, mükemmel kalitede suni kürkte hayvan baskıları bulmak daha yaygın.