kışın açan yetişen çiçekler kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler k    a so  u  a dayan  kl     i  ekler

Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler

Kış ayında ekilen, yetişen ve açan çiçekler hangi tür ve isimleri nelerdir? Bahçe ile evde saksı ve balkon çiçeği olarak ne ekilir? En güzel kokan kışın açar çiçek çeşitleri aşağıdadır.

Kışın Ekilen Dinlendirici Bir Kış Bahçesi ya da Evde Açan Çiçekler Nelerdir?

Kış ayı sert ve soğuk geçer, bu koşullara uyum sağlayan, kışın kasvetli havasına dayanan, canlı renkleri ile güzellik katan çiçeklerden bahsedersek;

Çuha çiçeği Kışın Ekilir mi?

Çuha çiçeği: Kışın hangi çiçek ekilir diyorsanız tam size göre. Soğuk hava ve yağmur yağışlardan etkilenmeyen park ve bahçe peyzajında kullanılan bu çiçekler, kırmızı, mor ve sarı gibi farklı renklerde tohum atar ve çiçeklenir. Dış ortam olarak adlandırılan bahçede gölgeli ve serin yerlerde bulundukları takdirde Haziran ayına kadar bozulmazlar. Çuha çiçekleri, yaza doğru dinlenme evresine girer. -35 derece soğuğa dayanıklı olan bu çiçek Aralık ve Ocak aylarında çiçeklerini açar.

kış açan çiçek çuha kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler   uha   i  e  i
Çuha Çiçeği

Siklamen Kışa Soğuğa Dayanır mı?

Kışın açan çiçek güzel kokulu Siklamen: İse ılıman iklime sahip yerlerde yıl boyunca çiçeklenen, doğal güzelliği ve büyüsüyle yetişen göze hitap eden bir diğer kış çiçeği. Balkon ve bahçe bitkisi olan bu çiçek ismini fuşya renkli çiçeklerinden almıştır. Eski dilde Buhur-u Meryem olan bu çiçeğin kokusu harikadır. Bu çiçek nemli ve havadar yerleri sever. Saksıda yetiştirildiğinde mutlaka balkonda tutulmalıdır. Eve ise haftada bir defa ve birkaç saat alınmalıdır. Pek evde yetişen bitki değildir, evde yetiştirmek isteyen kişiler ise mutlaka düzenli olarak çiçeğin bulunduğu odayı havalandırması gerekir. Bu çiçeğin bakımına dikkat edildiğinde uzun yıllar yaşamaktadır.

kış ekilen çiçek kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler k      n a  an   i  ek Siklamen
Siklamen

Açelya Kışın Açar mı?

Evde veya bahçede Açelya: Kışın açan çiçekler arasında olan bu güzel bitki bol ve güzel çiçek tomurcukları verdiğinden en sevilen bitkilerden biridir. Karadeniz kıyı kesimleri ile İstanbul’da güneş almayan bahçelerde tüm yıl çiçek verir. Tüm açelya türleri -30 derece soğuklara dayanabilir. İlkbaharda dalları uzayarak tomurcuklanır. Son baharda yavaşça gelişmeye başlayarak çiçek açar. Açelya saksıda yetiştirilmek isteniyorsa mutlaka köklerinin soğuktan etkilenmesini engellemek için toprak çömleklere ekilmelidir. Asitli toprak seven açelyalara gübre eklenmesi önerilmez. Çünkü toprağın PH seviyesini azaltmaktadır. Açelyanın kökleri toprak içinde derinlere inmeden sağa sola yayılır. Bu nedenle derin ve geniş bir saksı tercih etmelisiniz.

ilkbahar sonbahar açan çiçek kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler k     bah  e   i  e  i a  elya
Açelya

Kışa Dayanıklı Ev Balkon Bitkisi Kamelya!

Kışın balkon saksı veya bahçede Kamelya ekilir: Anavatanı Güney Kore, Çin ve Tayvan olan Kamelya, kış aylarında bahçelerde yetişebileceği gibi saksılarda da yetişen çiçeklerden biridir. Genelde kışın ikinci yarısı olan Kasım ile Mayıs aylarında çiçeklenir. Balkon ve bahçede -20 derece soğuğa dayanabilen Kamelya’yı yetiştirebilirsiniz. Bu çiçek park ve bahçelerde çit olarak da kullanılmaktadır. Serin toprağı seven bu çiçek saksıda yetiştirilmek isteniyorsa büyük ve derin saksılar ile çömlekler tercih edilmelidir. Asitli ve killi toprağı seven bu bitkilere kuru suni gübreler kullanılmalıdır. Kamelyayı toprağı kurumadığı müddetçe sulamamalısınız. Çiçekleri sulamak için şehir suyu kullanılacaksa, su birkaç gün bekletilmelidir.

kışın hangi çiçekler açar kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler k      n a  arm   kamelya
Kamelya

Evde Saksı için Atatürk Çiçekleri!

Evde saksı için Atatürk çiçeği: Amerika’da en çok yetiştirilen saksı çiçeklerinden biridir. Yaprakları beyaz, pembe ve kırmızı açmaktadır. Bu çiçek cumhuriyetten önce pek bilinmez, Atatürk bu çiçeği bir serada görmüş ve yetiştirilmeye başlanmıştır. Ülkemizde Atatürk çiçeği olarak bilinen bu bitki yurt dışında Poinsettia olarak bilinmektedir. Çiçeğin yapraklarının kırmızı renk alması için Ekim ayından itibaren geceleri mutlaka karanlık ve gündüzleri bol ışık alan bir yerde olmalıdır.

kış bitkisi atatürk çiçeği kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler atat  rk   i  e  i
Atatürk Çiçeği

Kışın Açar mıBu çiçek bahçede en fazla -4 derece soğukluğa dayanabilir, aksi halde tüm yapraklarını döker. Bir ilkbahar çiçeği denebilir. Evde ise havadar ve güneş alan pencere önlerinde yetiştirilmelidir. Yaz aylarında balkonda tutulduğunda çok daha gelişir. Fakat en fazla Eylül ayında, sonbahar mevsiminde içeriye alınmalıdır. Geç kalındığında ev şartlarına uyum sağlayamadığından bozulur. Bu çiçek çeşidi çabuk kuruyan toprakları sever. Sularken dikkat edilmesi gereken ise üst toprağın tam olarak kuruması beklenmelidir.

Güzel Yapraklı Gardenya!

Evde yetişen Gardenya: Koyu yeşil ve parlak yapraklı, yaz ve kış ayında yaprak dökmeyen, gece serinliğini ve nemli havayı seven ve evde yetiştirilebilecek bir diğer kış çiçeğidir. İlk baharda tomurcuklanır ve yaz aylarında çiçek açar. Bu bitki geceleri 14 ile 19 derece serin, gündüzleri ise 22 ile 28 derece sıcaklığı sever. Bu sıcaklıklarda her zaman tomurcuk verir. Evde güneşli ve havadar pencere kenarlarında yetiştirilmelidir.

kışın ekilir gardenya kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler gardenya   i  e  i
Gardenya

Süs bitkilerinin eve uyum sağlayabilmesi için alınacak zaman önemlidir. Gardenya değişikliğe karşı hassas bir bitkidir. İlk baharda alındığında ev şartlarına daha çabuk alışır ve uzun zaman yaşayabilir. Çiçek ilk alındığında toprağı tam olarak kuruyana kadar sulanmamalıdır. Kışın hava soğuk olsa dahi pencerelerin açılarak çiçeklerin havalandırılması gerekir. Yaz aylarında ise her zaman dışarıda kalabilirler.

Senenin Her Günü Açan Çiçek!

Her zaman ekilen açan çiçek:  Yılın çoğu zamanında çiçek açtığından isimleri Onbir Ay çiçeği olan bu bitki, evde yetiştirilmek istendiğinde serin ve esintili yerlerde konumlandırılmalıdır. Bahçelerde gölgeli ortamlarda çok daha gelişir.

soğuğa dayanan onbir ay çiçek kış çiçek Kışa Dayanıklı, Kışın Açan Çıçekler onbir ay   i  e  i
On bir ay çiçeği

Şubat ayından Kasım sonuna kadar direkt güneşten korunmalıdır. -12 derece soğuğa dayanabilen bu çiçek, hoş rengiyle de gözlere hitap ediyor. Kış aylarında seyrek sulanmalı, İlkbaharda gelişmeye başladığından daha sık sulanmaya başlanmalıdır. 12 cm çağındaki saksılarda yetiştirilmesi uygundur. Ayrıca her yıl köklerinden ayrılması ve toprak yenilenmesi yapıp tekrar ekilir, aksi halde bozulur.

error: Copyright! Yaşamloji