zayıf bebek kilo  Zayıf Bebekler Nasıl Kilo Alır? zay  f bebekler
zayıf bebekler nasıl kilo alır

Zayıf Bebekler Nasıl Kilo Alır?

Zayıf Bebekler Nasıl Kilo Alır, Kilo Aldıran Kalorili Mama ve Yiyecekler

Zayıf bebekler nasıl beslenmeli ve anne sütü yanında neler yedirilmelidir? Bebeğin kilo alması için neler, nasıl yapılabilir? Anneler, bu konumuzu sizler için hazırladık!

Annelik öyle bir meslektir ki, gece gündüz çalışılan, ücret alınmayan ve hiç bir gün tatili olmayan bir meslektir. Zor olduğu kadar da çok güzel bir duygudur. Bebeğinizin dünyaya geldiği günden itibaren tüm yoğunluğunuz onadır.

Onun için koşturur ve onun için çabalarsınız. En çok da kilo durumu anneleri düşündürmektedir. Zayıf olan bebeklerin kilo alması için ellerinden geleni yaparlar. Gitmedikleri doktor, kullanmadıkları ilaç yoktur. Bebekler annelerin hayat kaynağıdır.

Bebeğe kilo aldırmak için başlangıç olarak anne sütü besin değeri bilinmelidir. Anne sütü ortalama 69,5 kaloridir fakat süt az yağlı olabilir, gereken vitamin, mineral değerlerini karşılayamabilir. Anne sütünün kalite değerini öğrenmek için bir uzmana görünmelisiniz.

Zayıf Bebeklere Nasıl Kilo Aldırılır, Bebeğim Kilo Almıyor!

Neler Yapılmalı?

Bebeğim neden kilo almıyor diyorsanız öncelikle bir bebek ister zayıf, ister kilolu olsun anne sütünden yeterince yararlanmalıdır. Anne sütü tüm şifaları ve besin değerlerini barındırmaktadır.

Bebeklerin kilo almama gibi durumlarında annenin rolü büyüktür. Anne bebeğini belirli vakitlerde ve açken doyurmalıdır. Ek gıda alma zamanına geldiğinde organik beslemelidir.

Güzelce beslenip kilo almayan bebekler doktor gözetimi altında olmalıdır. Doktor, bebeğiniz de kusma ve ishal olup olmadığı gibi sorularla bebeğinizin sağlık durumu hakkında bilgi alıp ve ona göre uygulamalar verecektir.

  • Hazır mamalar yerine kendiniz pirinç yada buğday unundan mamalar hazırlamalı ve kendi sütünüzün yetmediği durumlarda verilmelidir.
  •  Yoğurt her yaşta verilebilecek güzel nimetlerdendir. Her gün doğal yoğurdu azar azar bebeğinize vererek onu mikroplardan koruyabilir ve kemik gelişiminde yardımcı olursunuz.
  • Bebeklere verilen yemeklerin suyu bebeğe hiç bir katkı sağlamaz. Pişirilmiş olan sebzeler, bebek çok küçükse püre haline getirilip verilmelidir.
  • Meyve ihtiyacını muhakkak karşılamalısınız. Meyveleri rondodan geçirerek püre halinde bebeğinize verebilirsiniz. Sıkılacak olan meyvelerin suyu da verilmelidir.
  • Yumurta en önemli besin kaynaklarından biridir. Haşlanmış yada pişirilmiş olan yumurtadan bebekleriniz fayda görecektir. Et, tavuk ürünleri tüketilmelidir.

  Bunlar ek gıdaya başlamış olan bebeklerin yemesi gerekenlerdir. Ek gıdaya başlamamış olan bebekler yeterince anne sütüyle beslenmelidir. Gece uykusundan uyanmayan bir bebeği anne uyandırmalı ve emzirmelidir.

  Günlük emzirmeye dikkat eden annelerin bebekleri yeterince sağlıklı olmaktadır. Ancak istisna olarak düzenli emzirmeye rağmen bebeğiniz kilo almıyorsa hiç bir prosedürü dikkate almayıp doktora başvurmalısınız.

   Sağlık sorunu olmayan zayıf bebeklerin kilo almamasını telaş etmemelisiniz. Bebeğiniz gereken besinleri ve vitaminleri sütünüzden almaktadır. Bünye itibariyle kilo almamaktadır. Bu durumda endişe etmemelisiniz…

Zayıf Bebeklere Kalorili Kilo Aldıran Yiyecekler İle Mama Yapımı

Meyve Püreleri: Özellikle lif, posa ve vitamin değeri yüksek olan meyveler bebeklere kilo aldırır. Kalorisi yüksek olan meyvelerden muz buna örnek verilebilir. Bebeğin mamasına muzu püre haline getirip takviye yapabilirsiniz. 100 gram muz 88,7 kaloridir.

Protein: Proteinler vücut için çok önemli ve yapı taşlarıdır. Eğer bebek katı yiyecek durumuna gelmişse eti yumuşak şekilde hazırlayıp bebeğin protein almasını sağlayabilirsiniz. Etin yağsız tarafları daha sağlıklıdır.

Süt Ürünleri: Sağlıklı şekilde en çok kilo aldıran besinler arasında süt ve süt ürünleri bulunuyor. Peynir, yoğurt, ayran gibi ürünleri bebeğe kilo aldırmak için düşünebilirsiniz. 100 gram yoğurt 58,8 kalori değeri içerir.

Doğal ve Organik Yiyecekler: Bebeklere kilo aldıran yiyecekler başında organik besleyici değeri yüksek besinler geliyor. Sebze püreleri veya yapacağınız bebek maması içeriğinin doğal olmasına özen gösterin.

Bebeğin sindirim sistemin düzgün çalıştığından emin olmalısınız. Kimi bebekler çok hareketli olabiliyor bu nedenle bebek kilo almamış olabilir. Bebeğin ideal kilo oranına dikkat edin fakat bunu bir takıntı haline getirmeyin. Dönem dönem bebeklerde ideal kilo iniş çıkış gösterebilir.

Zayıf bebeklerin kilo alması için önerilerimizi dikkate almanız dileğiyle.

error: Copyright! Yaşamloji