yüz gerdirme- estetiği nasıl yapılır zararı var mıdır yüz germe estetiği, yüz gerdirme ameliyatı, nasıl yapılır, zararı var mıdır Yüz Germe Estetiği Nasıl Yapılır Zararı Var mıdır yuz gerdirme estetigi zararlari var midir nasil yapilir
yüz gerdirme- estetiği nasıl yapılır zararı var mıdır

Yüz Germe Estetiği Nasıl Yapılır Zararı Var mıdır

Yüz Germe EstetiğBirçok sebebe bağlı olarak yaşlanmanın etkisiyle yüzde ortaya çıkan kırışıklık ve sarkmaları ortadan kaldıran cerrahi bir tedavidir. Yani yüz germe ameliyatı da diyebiliriz bu işleme.

Yüz germe estetiği amacı, kişinin genç bir yüz cildine ulaşmasını sağlamaktır. Kadın psikolojisini bozan ve üzücü deformasyonlar nedeniyle kişinin estetiği sağlanarak 10-15 yaş gençleşme mümkündür.

Çizgiler, deri sarkması ve yağ giderilerek kişinin yanak, dudak ve boyun bölgesine estetik uygulanarak genç görünüm elde edilir. Yüz germe estetiği ameliyat izi belirsizdir ve hasta için kaygı unsuru değildir. Orta yaş ve üzerinde genetik neden sonucu oluşan deformasyonlar yüz germe estetiği tedavisi ile kontrol altına alınır.

Kimler Yüz Germe Estetiği Yaptırabilir?

  • Genelde orta yaş sınırında ve orta yaşı geçmiş kişiler yaptırabilir.
  • Orta yaşa gelmemiş ama yüzünde sarkma ve kırışıklık olanlar.
  • Yüz germe estetiğini kimler yaptırabilir sorusunun bir diğer yanıtı yanaklarda sarkma, dudak ve yanakta derin çizgi olanlar, boyun bölgesinde yağlanma ve sarkma olanlar.
  • Yüz germe estetiği operasyonun da riske bağlı sağlık sorunu bulunmayanlar.

Yüz Germe Estetiğiyle Birlikte Hangi Estetik İşlemler Yapılabilir?

Kişinin yüz bölgesinde başka bir sorunlu alan var ise yüz germe işlemi ile birlikte bu sorunlarda giderilebilir. Yüz germe estetiği esnasında şakak germe, göz kapağı estetiği, kaş kaldırma, çene ucu estetiği, burun estetiği ve elmacık estetiği gibi tedaviler yapılabilmektedir.

Yüz Germe Estetiği Zararı Var mıdır?

Yüz Gerdirme Estetiğinin Bozulmasına Yol Açan Etkenler

  • Yaş ilerlemesi
  • Zararlı güneş ışınlarının cilte teması
  • Yer Çekimi
  • Sigara ve alkol alışkanlığı
  • Genetik yatkınlık
  • Yoğun yüz mimikleri kullanımı
  • Stresli yaşam tarzı olmakla birlikte bunlar yüz germe estetiğini bozan etkenler olarak sayılabilir.

Yüz Germe Estetiği Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Bu operasyonu düşünen kişiler ilk adımı plastik cerraha danışarak başlamalıdır. Kişinin yüz germe estetiği sonucu mükemmelliyet değil sadece düzelme olduğunu umut etmelidir. Yüz germe estetiği öncesi saptanması gereken önemli bir faktör duygusal açıdan kararlılıktır. Kişinin yeni bir yüzü, yeni bir hayatın garantisini vermemektedir. Bu operaston ile kişinin özgüveni tazelenir ve görünümü düzeltilebilir. Ancak gerisi kişiye bırakılmaktadır. Kişiyi muayene eden cerrah, sizinle oluşabilecek etkenleri tartışmaktadır. Yüz germe operasyonunun kişi yaşını 5-10 yaş gençleştiğini belirtir ancak kesin sonuç beklenmemelidir. Yüz germe estetiği gerçek olarak, kişinin yüzünde başarılı bir germe operasyonu sağlayarak iyi gözükmesini sağlamaktadır. Yüz germe sonrası düzelme derecesi, kemik yapısı, yaş, alkol ve sigara kullanımı, beslenme, kalıtım ve deri özellikleri gibi etkenlere bağlıdır. Bu etkenlerin yüz germe sonrasında ne kadar önemli olduğu belirlenir. İlk adımda cerrah tarafından durumunuz için özel detaylar, atestezi seçimi, kullanılacak teknik ve ameliyat yeri gibi etkenler belirlenir. Bu esnada karar öncesi risk ve masraflar hakkında da bilgi edinmelisiniz.

Yüz Germe Estetiği Nasıl Yapılır?

Yüz germe estetiği öncesi hasta, sigora kullanıyor ise bu alışkanlığını bırakması gerekir. Hastanın alkol kullanımı, karaciğer ve kalp rahatsızlığı, zararlı madde bağımlılığı ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklar estetik ameliyatı öncesi doktor tarafından değerlendirilir. Yüz germe estetiği dikkate alınması gereken faktörler ise boyun, yüz deformasyonundaki cilt dokusu, yağlanma ve sarkma derecesi dikkate alınır. Kişinin yüz germe operasyonu planlanmasına göre ameliyat yöntemi seçilir. Yüz germe estetiği yöntemleri olarak tam yüz germe, endoskopik yüz germe ve mini yüz görme, kişinin yüzdeki deformanyonlarına bağlı olarak farklı şekilde uygulanır. Genel ve lokal anestesi altında gelişen ameliyat ise klasik yüz germedir. Operasyon saatleri ise 2 ila 4 saat arasında değişir. Kişinin kulak ve yanağın birleştiği yerde, ihtiyaca bağlı olarak kulak arkasından operasyona girilir. Kişinin sarkmış derisi gerilir, sıkılığını kaybeden kas dokusu ve fazla yağ alınır. Yüz germe estetiği izi, özel teknikle dikilerek belirsiz olması sağlanır. Yüzde sıvı birikmesine karşıda uzman doktor dren koymaktadır. Yüz germe estetiği yaptıran bir kişi, aynı gün taburcu olabilmektedir fakat gerekli görülürse bir gün yatış şarttır. Mini kamera ile yüzün içinin görülerek gerçekleştirildiği ameliyat ise esdoskopik yüz germe ameliyatıdır. Boynun gerilmesi kulak ve çeneden açılan mini kesilerle yapılır.

Yüz Germe Estetiği İyileşme Süreci

Risk yaşanmayan estetik tedavide hasta kısa sürede iyileşme dönemi yaşamaktadır. Yüz germe estetiği sonrası takılan bandajlar iki gün sonra çıkarılmaktadır. Estetik sonrası hafif ağrılar doktor tarafından yazılan ağrı kesiciler ile önlenir. Estetik esnasında dren konulmuşsa 2. gün çıkartılır. Yüz germe estetiği dikiş süresi ise 5-7 gün arasıdır. Bu günler arasında dikişler alınmaktadır. Yüzde oluşan şişlik yada morluk var ise 6. gün sonrası kaybolma süresi başlar. Operasyon geçiren kişi bir hafta sonrası işbaşı yapabilmektedir. Yüzün yeni hali ise yaklaşık 2-3 hafta sürmektedir. Ameliyat izi ise 1 sene sonra ten rengine dönüşmektedir. Yüz germe estetiği sonuçları sıkı, genç ve gergin cilttir. Bu operasyon uzun yıllar boyunca kalıcıdır.

Yüz Germe Estetiğinde İzlenen Yollar

Derideki sarkmayı uzaklaştırmak için uygulanan bu yöntem, operasyonda hangi değişikliğin yapılacağına ve cerrahın neyi uygun bulduğuna bağlı olarak gerçekleşir. Yüzdeki göz torbaları giderilmesi isteniyor ise blepharoplasty yüz germe estetiği ile birlikte yapılabilmektedir. Alın germe, doku enjeksiyonları, gıdık liposuction, yüz kontur değişiklikleri, peeling gibi tedaviler yüz germe estetiği ile aynı zamanda yada ayrı bir zamanda gerçekleşebilir. Lokal yada genel anestezi yüz germe bölgesini uyuşturabilir.

Yüzdeki gerginliğin azalması için medikasyon verilmektedir. Yüz germe estetiğinde kullanılan yatıştırıcı ve lokal anestezi kişinin rahat olmasını sağlar. Yüz germe estetiği genel anestezi uygulandıysa kişi tüm gün tedavi süresince uyuyacaktır. Yüz germe estetiğin de izlenen yol, yüzün bir tarafı ve yüzün bir diğer tarafında uygulanır. Operaston için kesi öncesi, saç derisinde ki saç kesilir.

Yüz germe estetiği kesi bölgesi ise kişiye göre ayarlanmaktadır. Genellikle kişide kesi, saç hattı içinde ve şakaklar da başlar. Kesi, kulak önündeki hat yönünde ilerler ve kulağın arka kısmındaki saçlı deri bölgesine ilerler. Kişide boyun derisi fazlalığı var ise boynun altınada küçük kesi gerekir. Kesiler sonrası cerrah, derinin altında bulunan kas ve yağları ayırır. Germe işleminde deri şakaklara doğru arkaya ve yukarıya çekilir. Ayrıca kulak önünden de deri gerilerek fazlalık yok edilir. Bazı kişilerde ise boyun ve çene kısmındaki yağlar uzaklaştırılır. Ayrıca bu işlemde yağ ve kas dokusu gerdirilir. Bu ameliyatta blefaroplasti uygulanacak ise, gözün dış kenarlarına kesi uygulanır. Uygulandıktan sonra derinin içerisinde bulunan yağ alınır.

Yüzdeki doğal hatlara ve kıvrımlara yapılmış olan kesilere dikiş atılır. Kesiler özel olarak belirlense bile bu kesiler kaçınılmazdır. Ancak bu izler uzun zaman sonrası zor görülür ve solacak hale gelir. Yüz germe estetiği izleri daha çok kulak arkasında farkedilir. Bu da saçla kolaklıkla kapatılabilir. Yüz germe estetiğini takiben, yüzdeki derinin altına kan ve sıvı bırakabilmek için kulak arkasına tüp koyulur. Boyun ve yüz kısmına, sıklıkla pansuman yapılacaktır. Yüz germe estetiği çeşitleri, miktarı ve tipine bağlı olarak 3 ila 5 saat arasında sürmektedir.

error: Copyright! Yaşamloji