su kalori günde kaç zayıflatır mı su Su Kalorisi ve Günde Fazla Litre Su İçmek Zararlı mı su

Su Kalorisi ve Günde Fazla Litre Su İçmek Zararlı mı

Su Kaç Kalori, Fazla Su İçmek Zararlı mı, Günde Kaç Litre İçmeli ve Canlılar İçin Önemi Nedir?

Su, en ufak organizmadan en büyük canlıya kadar büyük önem taşıyor. Çünkü tüm biyolojik yaşam faaliyetleri su sayesinde sağlanmaktadır. Hücrelerin faaliyetlerini yerine getirebilmesi için vücutta günlük su dengesinin korunması gerekiyor. Vücudumuz zararlı toksinleri atmak ve ısı dengesini korumak için idrar ile 1500, terlemeyle 500, solunum ve dışkıyla 300 ml. su kaybetmektedir. Kaybedilen suyun geri alınması kadar suyun doğru tüketilmesine dikkat edin. Günlük alınması gereken su miktarını saatlere yaymanız doğru olacaktır.

Su Kaç Kalori: Suyun kalorisi yoktur. Bu nedenle kilo almak üzerinde herhangi bir etkisi bulunmaz. Fakat düzenli su içilmesi kilo vermek konusunda yararlıdır. Çünkü su, vücutta metabolizmayı hızlandırarak, yağların depolanmasını engeller, yağ yoğunluğunu azaltır. Bu sebepten su kilo verdirir mi, zayıflatır mı dediğimizde dolaylı yoldan zayıflatır diyebiliriz.

 Günde su içme oranı tüketimi: Vücudun ihtiyacı olan su miktarını fazla aşmak sıkıntılara neden olur. Uzmanlar günlük 4 litrenin üzerine çıkılmaması gerektiğini sıkça vurguluyor.

Günde Çok Fazla Su İçmek Zararlı mı?

Böbreklerin belirli bir kapasitede su atma işlevi vardır. Suyun fazla içilmesi böbreklerin alınan suyu dışarı atmasını zorlaştırır. Böylece fazla su kanda birikir ve elektrolit dengesizliği, sodyum kaybı, halsizlik ve bulantı gibi zararları olabilir. Bu nedenle fazla su içmek böreklere zararlıdır. Yeterli düzeyde içilmediğinde ise bu durum tehlikeli olabiliyor. İdrar rengi koyu, ciltte pul pul dökülme, yemek yedikten sonra açlık hissetme, yorgunluk ve kas ağrıları suyun yeteri miktarda tüketilmediğini gösteren belirtiler arasında yer alıyor.

Günlük Ne Kadar Su İçilmeli?

Günde kaç litre su içilmeli: Bir kişinin günlük içmesi gereken su miktarı ihtiyacı ortalama 2 litredir. Fakat bu miktar iklime göre kış veya yaz değişir. İçilen su idrar, dışkılama ve akciğerlerden nem olarak vücuttan çıkar. Bu nedenle düzenli olarak su içilmesi, hem genel sağlık hem de kişinin günlük aktivitelerinde çok daha verimli olması için şarttır.

 Bedenimizin büyük çoğunluğunu oluşturan suyun vücuda etkileri şunlardır;

  • Su beyin fonksiyonlarının çalışması için gereklidir,
  • Vücut ısısı düzenler,
  • Kanın yüzde 83’ü sudur,
  • Vücutta toksinlerin atılmasını sağlar,
  • Kemiklerin büyük çoğunluğunu su oluşturur,
  • Eklem sıvıları ile eklemleri korur,
  • Besinlerin ve oksijenin hücrelere taşınmasını sağlar,
  • Nefesi nemlendirir,
  • Metabolizmayı çalıştırır,
  • İç organların korunmasını sağlar,
  • Alınan besinlerin sindirilmesine yardımcı olur,
  • Kasların yüzde 75’ini oluşturur.

Su aslında tüm canlılar için önemli olan tatsız ve kokusuz bir yaşam sıvısıdır diyebiliriz. Vücudun yüzde 70’ini su oluşturduğuna göre, bu durum günlük su tüketiminin genel sağlık anlamında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

error: Copyright! Yaşamloji