kulak ağrısı nasıl geçer, sebepleri bitkisel tedavisi kulak ağrısı nasıl geçer, kulak ağrısının sebepleri, kulak ağrıları doğal tedavi Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir Bitkisel Tedavisi Nedenleri kulak agrisinin sebepleri nelerdir bitkisel tedavisi nasil gecer
kulak ağrısı nasıl geçer, sebepleri bitkisel tedavisi

Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir Bitkisel Tedavisi Nedenleri

Kulak Ağrısının Sebepleri ve Bitkisel Tedavisi için; kulak ağrısı, büyüklerde ve çocuklarda en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Bazı dönemlerde oldukça şiddetlenen kulak ağrısı, beraberinde kulakta çınlama, kaşıntı ve ateş yapabilmektedir.

Kulakta en çok ağrı yapan sebepler arasında; dış kulak iltihapları ve kulak kirleri ilk sırada gelir. Kulak kirleri zamanla her insanda oluşmaktadır. Kulağında aşırı kir birikenlerin, düzenli aralıklarla kulak kirlerini temizlettirmesi önerilmektedir.

Her hangi bir ağrı yapmayan kulak kirleri, az duymaya, kulakta çınlamaya ve sürekli akıntıya sebep olmaktadır. Dış kulak iltihapları ise oldukça şiddetli ağrı oluşturan ve mutlaka ilaçla tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Kulakta, 15 günden uzun süren ağrı, aşırı akıntı, çınlama ve duyma zayıflığında hemen doktora başvurulması gerekir. İlk olarak kulaktaki ağrı ve diğer bulguların sebebi araştırılmalıdır. Sebebi bilinen kulak ağrılarını hafifletmek için değişik bitkisel tedaviler bulunmaktadır. Bu bitkiler düzenli kullanıldığında kulakları rahatlatacaktır.

Orta Kulak Zarı İltihabı Ağrısı

Uzun süre devam eden, kulak ağrısı beraberinde ateş yapıyorsa orta kulak zarı iltihabı oluşma ihtimali bulunmaktadır. Hemen tedavi edilmesi gereken bu hastalık, iç kulak zarının hasar görmesine sebep olabilmektedir. Zamanla duyma kayıplarına yol açabilen orta kulak zarı iltihabı, erkenden doktora başvurularak rahatlıkla tedavi edilebilir. Orta kulak zarı iltihaplarında genellikle kuvvetli antibiyotikler ve kulak damlaları verilir. Orta kulak zarı iltihabına, banyoda kulakların yanlış temizlenmesi sebep olabilmektedir. Kulak çubuklarını, kulağın fazla iç noktalarına değdirmek, kulak zarının tahriş olmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple banyo esnasında, kulaklar sadece dışarıdan temizlenmeli, banyoda kulağa su kaçırmamak için gayret gösterilmelidir.

Şiddetli kulak ağrısı için soğan suyu

Kulak ağrısı hafif başlasa dahi, zamanla şiddetlenecek ve bıçak keser gibi şiddetli ağrılar oluşturacaktır. Bu ağrıları, kısa süre içinde kesmek için soğan suyundan faydalanılır. Rendelenen kuru soğanın suyundan, bir damla ağrı olan kulağın içine damlatılmalıdır. Soğan suyu, kulak kanallarına ilerlerken o bölgedeki ağrıyı da hafifletir. Kulak çubuğuna batırılan soğan suyu da kulak kanallarına sürülebilir. Kulağı tahriş etmemek kaydı ile soğan suyu, kulağın yetişilen bölümlerine değdirilmelidir.

Isırgan Yaprağı ile Kulak Ağrısını Geçirmek

Taze kopartılan ve yıkanan ısırgan yaprakları, sulu bir şekilde robottan geçirilip krem kıvamına getirilmelidir. Hazırlanan bu karışım, ağrıyan kulağın arka kısmına yerleştirilip, yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonunda kulak ağrısını dindirecektir. Şiddetli kulak ağrısı yaşayanların, ısırganın ezilen yapraklarını, ince bir peçeteye sararak kulak arkasına yerleştirmesi önerilmektedir. Böylece ısırgan hem içerden kulak kanallarına temas eder, hem dışarıdan kulak damarlarını rahatlatır.

Turp ile Kulak Ağrısını Dindirmek

Kulak ağrısını dindirmek için bir adet küçük boy turp rendelenir. Suyu süzülerek, turpun suyundan, birkaç damla ağrı olan kulağın içine damlatılmalıdır. Turp suyu, kulak ağrısını kısa süre içinde dindirecektir. Turp suyunu kulağının içine damlatamayanlar, rendelenmiş turpu temiz ve ince bir beze sararak kulağın arkasına tampon yapabilmektedir.

Taze Nane ile Kulak Ağrısını Geçirme

Kulak ağrısında etki gösteren diğer doğal ürün, taze nanedir. Ferah kokusu ve ağrı hafifletme özelliği ile bilinen nanenin, yeşil yaprakları havanda bir süre dövülmeli ve suyu süzülmelidir. Suyu çıkarılan nane, ağrı olan kulağa birkaç damla damlatılır. Şiddetli kulak ağrısında, kulağa damlatılan naneye ek olarak, ezilen nane yaprakları bir beze sarılarak kulağın arkasına tampon yapılır. Nanenin ferah kokusu, kulağa giden damarları uyararak, kulak ağrısını uyuşturmuş hissi verecektir.

Papatya ile Kulak Ağrısı Geçirme

Taze toplanmış bir miktar papatya, kaynatılarak süzülür. Papatyanın suyu, ağrı olan kulağın içine damlatılmalıdır. Papatya suyu da kulak ağrılarında rahatlatıcı, ağrıyı kısa süre içinde dindirici bir etki göstermektedir. Papatya tozlu bir bitki olduğu için iyice süzülerek kulağa damlatılması gerekir. Papatya tohumlarının kulağa kaçması, ağrıyı daha da artıracaktır.

Maydanoz ile Kulak Ağrılarını Dindirme

Her evde bulunan maydanoz, birçok hastalık gibi kulak ağrılarını dindirmek için de oldukça etkilidir. Taze maydanoz kaynatılarak süzülmeli ve ağrı olan kulağın içine damlatılmalıdır. 1-2 damla maydanoz suyu, kulak ağrılarını kısa süre içinde geçirir. Kulağında dayanılmaz ağrı bulunanların, maydanozu temiz bir beze sararak kulak arkasından tampon yapması da mümkündür. Hem kulağın içinde, hem kulağın arkasında maydanoz kullanmak kısa süre içinde ağrı olan kulağın rahatlamasını sağlar.

Sarımsak ile Kulak Ağrısının Dindirilmesi

Kulak ağrılarını kısa süre içinde sonlandıran diğer bitki sarımsaktır. Bir diş sarımsak soyularak, kulağın içine yerleştirilir. Bir saat kadar kulağın içinde bekletilen sarımsak, kısa süre içinde kulak ağrısını hafifletir. Sarımsak ile birlikte veya tek olarak kulağa zeytinyağı damlatmak ta kulaklardaki pisliklerin yumuşamasını ve ağrıların giderilmesini sağlamaktadır. Sarımsak yerleştirmeden hemen önce, kulağa 1-2 damla zeytinyağı damlatılmalı ve ardından sarımsak yerleştirilmelidir. Gece yatarken yapılan bu uygulama, sabah banyoda kulaktaki pisliklerin temizlenmesini sağlayacaktır. Her iki yöntem birlikte yapıldığında kulakta oluşan etki, kulak ağrısını kısa süre içinde yok eder.

error: Copyright! Yaşamloji