kronik yorgunluk sendromu kronik yorgunluk Kronik Yorgunluk Sendromu Neden Olur ve Tedavisi  kronik yorgunluk

Kronik Yorgunluk Sendromu Neden Olur ve Tedavisi

Kronik Yorgunluk Sendromu Hastalığı

Kronik yorgunluk sendromunun en belirgin özellikleri; uyku problemleri, dikkat bozuklukları, halsizlik, yorgunluk, hafızada zayıflama gibi sendrom nedenleridir.

Bu şikayetlerin en az 6 ay sürekli bir şekilde  devam etmesi durumunda kronik yorgunluk teşhisi konulabilir. Bu şikayetler  hastaların hayat kalitelerinde %50’lik bir düşmeye neden olur.

Daha ince detaylara girersek bu kronik sendroma yakalanmış hastalar yataktan zor kalkar hale gelirler. Devamlı bir uyuma isteği, vücutta yorgunluk, kırgınlık, işe gitmeme (okula gitmeme) gibi istekler ortaya çıkar. Fiziksel  belirti olarak boğaz ağrısı, bir anda ateş basması ( yada aniden üşüme) kaslarda zayıflama, eklemlerde ani kramplar ve ağrılar meydana gelir hatta kronik yorgunluk depresyona bile sebebiyet verebilir.

Kronik Yorgunluğun Sendromunun Sebebi Nedir?

Neden Olur: Bu hastalığın bilimsel olarak tam bir nedeni yoktur. Ancak birçok etken olduğu uzmanlar arasında konuşulur. Bunlar arasında; genetik sebepler nedeniyle yada önceden geçirilmiş bir hastalık nedenleri ( kansızlık, şeker hastalığı, tansiyon, kalp damar rahatsızlıkları) yada bağışıklık veya sinir sisteminin korumasız kalması sebebiyle, en büyük neden ise stres sebebiyle bu hastalığa yakalanmış yada sizin hastalığınızı bu sebepler tetiklemiş olabilir.

Kronik Yorgunluğa Ne İyi Gelir?

Kronik Yorgunluk Sendromunun Tanısı: Hastalıktan şüphe duyulduğunda bir dizi tetkik yapılarak ve hastanın daha önce geçirdiği hastalıklar baz alınarak hastalığın teşhisi konulabilir.

Kronik Yorgunluk Sendromu Tedavisi: Bu hastalıkta psikolojik destek çok önemlidir. Psikolojik desteğin arkasından eğer doktorunuz gerek görürse ilaç tedavisi iyi gelir. Eğer ki uzun zamandır bu hastalıkla uğraşıyorsanız geç kalmadan bir uzmana görünmelisiniz. Bunun dışında sizin de bu tedaviyi kabullenmek için eğer alkol yada sigara yada her ikisini de kullanıyorsanız bunları bırakmaktan başlayabilirsiniz. Ardından spora başlamak bu hastalıkla savaşta iyi bir destek olacaktır.

error: Copyright! Yaşamloji