hangi saatte yemek yemeli hangi saatlerde yemek yemeli Hangi Saatte Yemek Yemeliyiz yemek yemek

Hangi Saatte Yemek Yemeliyiz

Hangi saatlerde yemek yemeliyiz?

Vücudumuzun sağlığı açısından hangi saatlerde yemek yediğimiz oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenme, diyetzayıflama ve kilo kontrolünü ideal bir şekilde sağlamanın en temel kurallarından biriside, düzenli bir yemek yeme alışkanlığına sahip olmaktır. Yapılan bilimsel araştırmaların işaret ettiği en büyük tehlike olan obezitenin ana  kaynağında, düzensiz bir biçimde rastgele olan beslenme alışkanlıkları yatmaktadır.  Zayıflamak yada kilo almak için farklı spor terapileri sunulsa da, düzenli yemek yeme alışkanlığından uzak olan bireylerde bu gerçek etkisini gösterme konusunda oldukça zayıf kalacaktır.

Peki hangi saatlerde ve nasıl yemek yemeliyiz, İdeal beslenme düzenini nasıl yakalayabiliriz?

Giriş bölümünde söz ettiğimiz düzensiz beslenmenin, kilo almak ve kilo vermek konusunda bize yaşatacağı sıkıntıların asıl nedeni, farklı yemek yeme saatlerinde metabolizmanın aynı performansı vermeyeceğindendir. Yaz aylarında daha geç uyumak, toplumumuzda sık rastlanan bir durumdur. Uyanık kaldığımız süre zarfında ise, ister istemez çeşitli besinler almaktayız. Vücudumuzda metabolizmanın en yavaş olduğu saatler, gece saatleridir. Bu yüzden sindirim sistemi de yavaşlamakta olup, geç saatlerde yenen yiyeceklerin sindirimini yavaş yapmaktadır. Buda  uyku saatlerinde aldığınız her türlü besinin, daha fazla yağ oluşmasına sebep olacaktır.

 Saat Kaçta Yemek Yemeli ve Yememeli;

Eğer iş, okul gibi uyku düzeninizi belirlemenize sebep olacak etkenler var ise, yemek yeme saatlerinizi de bu uyku düzeninize göre ayarlamalısınız.  Ancak mecbur kalmadıkça, akşam 20:00’dan sonra fazla yiyecekler yememeniz uzmanlar tarafından önerilmemektedir.  İş, okul ve sosyal yaşantınız normal uyku ve yemek saatleriyle uyuşmuyorsa, bu faktörü meydana getiren aktivitelere göre yeni bir yemek yeme saatleri oluşturmanız en azından vücudunuzda normalden fazla yağ oluşumunun önüne geçmiş olacaktır.

 Saat kaçta kahvaltı yapılmalı?

Sabahları ise vücut dinlenmiş olacak ve metabolizma oldukça hızlı çalışacaktır. Bu yüzden sabah kahvaltıları geciktirilmeden yapılmalıdır. Bunun en büyük faydası, kahvaltıda alacağınız besinlerin metabolizma hantallaşmadan eritilmesi ve böylelikle oluşacak yağ oranının düşürülmesidir.  Öğle yemekleri  ise sabah kahvaltısından ne kısa süre sonra, nede çok geç vakitlerde yenmemelidir. Uyku düzeniniz ortalama bir standartta ise, öğle yemeklerini kahvaltınızdan 5 saat kadar sonra yiyebilirsiniz.

Hangi saatte yemek yiyeceğiniz konusundaki önemli detaylardan birisi de, normal uyku düzenine sahipken istisnai bazı günlerde uyku saatinizin değişik olduğu zamanlar, yemek yeme saatlerinizde fazla bir değişiklik yapmamanızdır. Şurası da unutulmamalıdır ki, düzensiz olan uyku saatleri metabolizmayı çok olumsuz etkiler ve buda kilo almak yada kilo vermek konusunda sizlere sıkıntılar yaratabilir.

Hangi saatte yemek yenmeli yazımızı okudunuz. Kilo almak ve kilo vermek için yemek yeme saatlerinin önemli olduğunu bir kez daha hatırlatır, hepinize sağlıklı bir hayat dileriz.

error: Copyright! Yaşamloji