Duloxx kabızlık yapar mı ?  Duloxx kabızlık yapar mı ? duloxx kabizlik 556x400

Duloxx kabızlık yapar mı ?

Duloxx ilacını kullanmaya başladıktan ilk birkaç gün içinde vücut buna belirgin bir reaksiyon gösterecek, hastada baş ağrısı, baş dönmesi, uyku, sersemlik, mide bulantısı gibi yan etkiler görülecektir.

Bu yan etkiler bazı hastalarda oldukça hafiftir. Hatta bazı hastalar bunları hiç hissetmezler. Bazıları ise rahatsız olacak derecede ilacın yan etkilerini belirgin hissetmektedirler.

Neyse ki Duloxx ilacının çoğu yan etkisi geçici olup bir hafta veya on gün içinde kaybolmaktadır.

Duloxx ilacı bağırsaklarda çözünmekte olup yan etkilerinin önemli bir kısmı bağırsak işlevleri ile ilgilidir. Duloxx kullanan hastalarda yaygın olarak ishal kabızlık, şişkinlik, gaz, hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim sistemi şikayetlerine neden olabilmektedir.

Duloxx neden kabızlık yapar, nasıl giderilir ?

Duloxx ilacı bağırsaklarda emilmekte ve bu nedenle ilk etkileri bağırsakta başlamaktadır. Her insanın kendine özel bir bünyesi olup hastaların Duloxx ilacını kullandıktan sonraki yaşadığı yan etkiler oldukça farklı olabilmektedir.

Duloxx ilacı bazı hastalarda bağırsakların peristaltik hareketlerinde azalmaya yol açabilmektedir. Bağırsaklardaki peristaltik hareketler, besinlerin bağırsaklarda ilerlemesini sağlamaktadır. Bu nedenle bağırsak hareketlerinin yavaşlaması, azalması kabızlık, bulantı, gaz ve şişkinlik şikayetlerine yol açabilmektedir.

Duloxx ilacını kullanmaya başladıktan sonra vücut bu ilaca alışmakta ve bağırsak fonksiyonlarındaki sorunlar zamanla kendiliğinden geçmektedir. Bu nedenle Duloxx ilacı eğer kabızlık yaparsa çoğu zaman herhangi bir önlem almadan kabızlık şikayetleri bir haftada geçmektedir.

Ayrıca, Duloxx ilacı yaygın olarak uyku, uykulu olma hali ve sersemlik gibi yan etkilere neden olmakta olup bu tür yan etkiler nedeniyle günlük fiziksel hareket miktarı azabilmekte ve kabızlık şikayetleri yaşanabilmektedir.

Bazı hastaların bünyeleri kabızlığa müsait olup bu hastalarda Duloxx ilacı daha şiddetli kabızlığa neden olabilmektedir. Hastaların günlük sıvı tüketiminde artışa gitmeleri ve egzersiz programı uygulamaları bu şikayetleri azaltacaktır.

Bazı hastalarda yanlış beslenme alışkanlığı kabızlığı tetikleyebilmektedir. Günümüzde bir çok kişide sebze ve meyvenin yetersiz tüketilmesi, su tüketiminin az olması, et ve hamur işi gıdaların fazla tüketilmesi, hazır gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle kronik kabızlık sorunu bulunmakta ve bu kişiler Duloxx gibi ilaçları kullandığı zaman kabızlık şikayetleri daha belirgin olmaktadır.

Şiddetli kabızlık şikayetleri için doktorun reçete edeceği dışkı yumuşatıcı ilaçlar kullanılabileceği gibi yanlış beslenme alışkanlıklarına son vererek ve uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçınarak da kabızlık sorununa çözüm bulunması mümkündür.

Hazır gıdalar lif içermediği için bunların bağırsaklardan ilerlemesi zor olmaktadır. Pazardan satın alınacak sebze ve meyvelerin daha fazla tüketilmesi, hazır gıda alımının sınırlandırılması ve su tüketiminin artırılması Duloxx ilacının meydana getirdiği kabızlık şikayetlerini gidermek için genellikle yeterli olmaktadır.

Düzenli yürüyüş yapmak ise ham kabızlık şikayetlerini azaltmakta ve hem de psikolojik sorunların tedavisini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca Duloxx ilacının kilo yapmasını engellemektedir.

Duloxx ilacını kullanırken aşırı yorulmaktan ve uzun süreli egzersizden kaçınmak bunun yerine daha kısa süreli fakat düzenli egzersizlere devam etmek faydalı olacaktır.

 

error: Copyright! Yaşamloji