boyun ağrılarına iyi gelen boyun ağrısı Boyun Ağrılarına Ne İyi Gelir, Ağrılar İçin Bitkisel Tedavi boyun a  r  lar

Boyun Ağrılarına Ne İyi Gelir, Ağrılar İçin Bitkisel Tedavi

Boyun Ağrılarına İyi Gelen Bitkisel Kür Tarifleri ve Ağrıları Geçirmek İçin Ne Yapmalı?

Bireylerin yoğun aralıklarla karşı karşıya kaldıkları hastalıklardan birisi olan boyun ağrısı, tedavi edilmediği durumlarda, migren ataklarını tetikleyebilir ve daha ileriki yaşlarda, ciddi rahatsızlıkların görülmesine neden olur. Farklı nedenler sonucunda ortaya çıkabilen boyun ağrıları tedavisi için ne iyi gelir yazımızın devamını okumanız, ağrıyı hafifletecek veya yok edebilecek ipuçlarını öğrenmeniz açısından yararlı olacaktır.

Basit boyun ağrılarında, evde uygulanabilecek bir takım alternatif tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi de, aşağıda nasıl uygulanması gerektiğini anlattığımız bitkisel kürdür.

Boyun Ağrısına İyi Gelen Bitkisel Deli Dumrul Kürü Tarifi:

Malzemeler;

* Bir avuç miktarı salkım söğüt yaprağı.

* 4 yemek kaşığı kedi otu.

* 4 yemek kaşığı adaçayı.

* 4 Yemek kaşığı servi kozalağı.

* Yeterli miktarda sıvı yağ.

Deli Dumrul Kürünün Hazırlanması ve Uygulanması:

Saçak kısmı kurutulan kediotu, toz şekline gelinceye kadar, döveç vb. mutfak araçları yardımı ile dövülür. Daha sonrasında elde ettiğimiz kediotu tozu, sıvı yağ eklenerek hamur kıvamı verilir. Sıvı yağ ile hamur şeklini alan kediotu tozu, masaj yapar gibi ağrıyan boyun bölgesine sürülür.

Söğüt yaprakları ve adaçayı, farklı kapların içerisinde su ile birlikte 10 dakika civarında kaynatılır. Daha sonra suları süzülür. Süzme işleminden sonra, adaçayı el ile sıkılıp, posası çıkarılır. Söğüt yapraklarının suyuyla, adaçayı posası iyice yoğrulur. Hamur kıvamını elde edene kadar yoğurulan bu tarif karışımı, yine ocak üzerinde ılıtılarak boynun ağrıyan kısımlarına tülbent benzeri bir şeyden yardım alınarak sarılır.

Son olarak, servi kozalağı un haline gelene kadar dövülür. Un şeklini alan kozalak ince bir elekten geçirilir ve içerisine krem kıvamı alacak kadar sıvı yağ ilave edilir. Hazırlanan bu krem, boynun ağrıyan bölgelerine sürülür.

Boyun ağrılarına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerinden birisi de, Zeynep bacı kürü olarak bilinen bitkisel kürlerden birisidir. Zeynep bacı bitkisel kürünün tarifi ve uygulanışı ise, aşağıdaki gibidir.

Boyun ağrısına iyi gelen, Zeynep Bacı Kürü Malzemeleri

* Bir adet kuru soğan.

* yarım avuç zencefil.

* Bir adet orta boy, bayır turpu.

* Bir kaşık havlıcan.

* Bir miktar sıvı yağ.

Zeynep bacı kürünün hazırlanışı ve uygulanışı:

Boyun ağrısının yoğun hissedildiği yerlere, bayır turpu fazla kalın olmayacak şekilde dilimlenerek sarılır. Bir süre boyunda sarılı kalan bayır turpu dilimleri, bitene kadar 40 dakikalık arayla değiştirilir. Sonrasında karıştırılan zencefil ve havlıcan, bir kap içerisinde kaynatılarak süzülür. Elde ettiğimiz havlıcan ve zencefil karışımının suyunu, içerisine şeker gibi şeyler katmadan, her gün 2-3 su bardağı kadar içilir.

Boyun ağrısı için kuru soğanı ise, köz ateşte pişirin. Pişen kuru soğanı ezerek, püre şekline getirin. Daha sonra içerisine sıvı yağ katarak, fazla sıcak olmayacak bir ısıdayken, tülbent üzerine yayıp boyun ağrıları için boynunuza sarın.

Boyun Ağrısına İyi Gelen, Diğer Geçiren Yöntemler İçin Ne Yapmalı;

Zeytin yağını kısık ateşte ılıtıp, boynunuza masaj yaparak sürdürün. Böylelikle boynunuzun rahatladığını ve ağrılarınızın hafiflediğini hissedeceksiniz.

Boyun ağrısı görüldüğü dönemlerde, boyun egzersizleri yapılması iyi gelebilir. Boynu çok ama çok hafif hareketler ile sağa sola, ileri geri, şeklinde hareket ettirebilirsiniz.

boyun ağrısı boyun ağrısı Boyun Ağrılarına Ne İyi Gelir, Ağrılar İçin Bitkisel Tedavi boyun a  r  s  na ne iyi gelirSıcak kompres boyun ağrılarına iyi gelir. Havlu vb. tekstil ürünleri yardımıyla boynunuzu sıcak tutunuz.

Boyun ağrısına ne iyi gelir? Sorusuna, pratik uygulamalarla cevap verdik. Boyun ağrısını geçirmek için hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, boyun mutlaka sıcak tutulmalıdır. Kireçlenme için ne yapmalı diyorsanız ve uzun zamandır bu ağrı ile başınız dertte ise bir uzmana görünmenizde fayda var.

error: Copyright! Yaşamloji