zayıflama diyetleri hızlı kilo verme, diyet, zayıflama, zayıflama diyetleri, diyet yemekleri, diyet listeleri, bitkisel Zayıflama Diyetleri zayiflama diyetleri
zayıflama diyetleri

Zayıflama Diyetleri

İnsan doğası gereği, kendisi ve dış görünüşü hakkında olumlu düşüncelere sahip değilse, diğer insanların da kendisi hakkında olumlu düşünce ve beğeni hissi taşımadığını düşünür ve gittikçe özgüveni yaralanır, mutsuzluğa doğru gider sonunda diyet yapma ihtiyacı hisseder.

Zayıflama diyetleri için diyet yemekleri ve diyet listeleri olarak verdiğimiz öneriler gerçekten sağlıklı ve bitkisel zayıflama yöntemleridir. Özellikle diyetisyenler ve uzmanlar tarafından sakıncalı görülmeyen yöntemlerin uygulanması konusunda özenle seçilmiş çözümler sunuyoruz.

İnsanın kendisini en çok eleştirdiği, yargıladığı alan kendi dış görünüşüdür ve dış görünüşünü de en çok mevcut kilosunun belirlediğini düşünür. Dolayısıyla vücut yapısına ve boyuna uygun bir kilo ve fit görüntü öncelikle, insanın kendine güveni ve kendisi ile barışıklığı demektir ve bu özgüvende o kişinin hayatında daha olumlu, daha sosyal bir atmosfer yaratır.

Kilo Fazlasının Nedenlerini Tespit Etmek

Eğer kilo fazlamız olduğunu düşünüyorsak ve artık bu kilolardan kurtulmak istiyorsak, ilk yapmamız gereken şey neden kilo fazlamız olduğunu tespit etmek olmalıdır. Eğer izleyeceğiniz yol, bilinçsizce ve araştırmadan, mucize adı altında servis edilen diyetleri uygulayıp, ölümüne aç kalmak olursa bunun anlamı vücuda savaş açmaktır. Öncelikle oturup düşüneceğiz neden kilo fazlam var diye… Belki bunun psikolojik bir nedeni vardır, belki hayatta her yara aldığımızda, yaralarımızı sarmak için tiramisu, çikolatalı browni veya tam karışık pizzadan destek alıyoruzdur. Olamaz mı? Evet, o zaman kilo fazlasının nedenlerinden birisi, yaşanılan stresi azaltmak için, keyif verici olarak, besinleri kullanmaktır diyebiliriz.

Belki de bilinçsizce besin tüketmiyoruz, çokta fazla yemiyoruz ama gene kilo fazlamız oluyor. O zaman belki de hormonlar veya kan şekeri ile ilgili bir sorunumuz olabilir ve bunu öğrenmenin tek yolu doktora gitmektir.

Sonuç olarak, kilo fazlalığı probleminin kaynağı, beslenme işleminin doğru yapılmaması ve hayata, sporun, egzersizin yeterince sokulmaması olarak tespit edildiyse, evet şimdi vücudumuzu tanıma, doğru beslenme, sağlıklı diyetleri hayata sokma ve hayat tarzımızı değiştirme zamanıdır.

Temel Zayıflama Önerileri

Öncelikle zayıflama işlemini vücudun su kaybetmesi sonucu azalan kilo olarak değerlendirmemek çok önemlidir. Sağlıklı zayıflama da vücut muhakkak, günlük alması gereken protein, karbonhidrat, lif, temel vitamin, mineraller ve hatta yağdan eksik kalmamalı, belli bir denge ve tutar içerisinde besinler tüketilmelidir.

Zayıflama programınızda size en büyük yardımcı metabolizmanız olacaktır ve mümkün olduğunca onu hızlı çalıştırmaya yönelik bir beslenme planınız olmalıdır. Bunun için sık sık ve belli bir oranı aşmadan beslenilmelidir. Her öğün arasında en az 2 saat olmalıdır. Bu düzen, önceden çok yanlış beslenen bir insana zor gelse de, bir süre sonra vücudunuzun bu düzene alıştığını, sizi artık zorlamadığını, sadece belirlediğiniz saatlerde acıktığınızı göreceksiniz. Ayrıca diyet listenize metabolizmayı hızlandırdığı bilinen bazı besinleri ekleyebilirsiniz. 

Zayıflama Diyetlerinde Mutlaka Yer Alması Gereken Besinler

Su: Elbette ilk sırayı suyun alması sağlıklı zayıflamak isteyen insanlar için çok mantıklı, her gün en azından 2 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz. Su ve açlık ters orantılıdır. Ne kadar çok su tüketirseniz, o kadar az açlık yaşarsınız. Tabi su tüketimini, böbrekleri çok yoracak kadar da abartmamak lazım.

Acı Biber: Acı biber metabolizmayı hızlandırmasının yanında size tokluk hissinin uzaması gibi bir faydada sağlayacaktır. Metabolizmayı çok kısa sürede birkaç katı hızla çalıştırabilme özelliği vardır ve şayet mide sorunu yaşamıyorsanız, acı biberi diyet listenize eklemeniz sizin yararınıza olacaktır. Acı biber denilince hiç kuşkusuz aklımıza bir dönem çok popüler olmuş Samandağ biberi de gelmiyor değil.

Protein: Metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız, kas oranınızı artırmalısınız, kaslarda proteinden oluşur. Yalnız protein alımını günlük ihtiyacınızın çok üstünde tutarsanız, bu durum vücudunuzda farklı problemlere yol açabilir.

Zencefil: Buzdolabınıza muhakkak bir miktar doğal zencefil koyun ve sık sık salatalarınıza, yemeklerinize, hatta bazen içeceklerinize rendeleyin. Çok faydasını göreceğiniz gibi, çoğu insan kattığı lezzeti de seviyor.

Yoğurt: Kalsiyum metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahiptir, dolayısıyla her öğününüzü yoğurt veya ayran ile noktalamaya çalışırsanız tokluk süreniz de uzayacaktır.

Tarçın: Tokluk hissinizi uzatır, kan şekerini dengeler.

Yeşil Çay: İçerdiği antioksidan etkinin fazla yağ birikimine engel olduğu ve metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalarla da desteklenmiştir.

Köri: Sevenleri için özellikle et yemeklerinde mükemmel bir lezzet artırıcı, zayıflamak isteyenler içinde metabolizma hızlandırmaya büyük bir yardımcıdır.

Keten Tohumu: Bağırsak sorunları yaşayanlar için faydalı olduğu, metabolizmayı hızlandırdığı ve mideyi rahatlattığı bilinmektedir. Özellikle tohum halindeyken alıp öğütürseniz daha sağlıklı olur.

Zayıflama İpuçları

  • Zayıflamayı hızlandıran bazı ipuçları da vardır ki bunlar muhakkak buzdolabınızda asılı durmalıdır.
  • Sabahları kalkınca ilk iş aç karnına iki bardak su içmek olmalıdır.
  • Çatal, kaşık, tabak ebatlarını biraz daha küçük tutabilirsiniz.
  • Kesinlikle spor, egzersiz hayatımızın içinde olmalıdır. Özellikle zıplama hareketleri metabolizmayı hızlandırır.
  • Arabanızı gideceğiniz yerin biraz uzağına park edebilirsiniz.
  • Zayıfken çekilmiş bir fotoğrafınızı veya olmak istediğiniz kiloda birisinin fotoğrafını buzdolabına asmanız motivasyonunuzu olumlu etkileyecektir.
  • En önemlisi de muhakkak kendine inanmaktır.
error: Copyright! Yaşamloji