Tihaks çayı faydaları  Tihaks çayı faydaları tihaks faydalari

Tihaks çayı faydaları

Yaş ilerledikçe sağlığımızla ilgili yavaş yavaş olumsuz gelişmeler olmaktadır. Örneğin çocukluk döneminde gayet hızlı olan metabolizma, orta yaş döneminde yavaşlamakta bunun sonucu olarak hem besinlerin sindirim süreci yavaşlamakta hem de yıldan yıla kilo alınmaktadır.

20’li yaşlardan itibaren ortalama bir yemek alışkanlığı olan kişilerde yılda 1 ila 1,5 kilogram kilo alınmaktadır. Örneğin 20 yaşında 60 kilogram olan birisi 40 yaşında iken 80 kilogram civarında olmaktadır.

Yaşlılığın etkilerini geciktirmek ve fit görünmek için bu kilo alma sürecini yavaşlatmak ve gerekirse kilo vermeyi sağlayan tedbirler almak gerekmektedir.

Uzmanlar bu konuda kalorisi yüksek gıdalardan kaçınmayı, kafi miktarda yürüyüşü ve organik besinlere yönelmeyi tavsiye edilmektedir. Bu süreci desteklemek için bitki çayları içilmesi de tavsiye edilmektedir.

Piyasada markalı olarak satılan bitki çayları, aktarlarda satılan bitkilerin çeşitli oranlarda karışılmasıyla elde edilmektedir. Doğru şekilde kullanıldığında bitki çayları hem sağlık için hem de kilo vermek açısından faydalıdır.

Tihaks çayı faydaları

Tihaks çayı sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir çaydır. Yaş ilerledikçe mide ve bağırsak hareketleri de yavaşlar ve buna bağlı olarak kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik şikayetleri artmaktadır.

Tihaks çayı  bağırsak hareketlerini hızlandırarak bu tür şikayetleri azaltır. Kronik kabızlık şikayetlerini gidermede yeterli olmasa da (kronik kabızlık için kullanılan reçeteli şuruplar bulunmaktadır) hafif ve orta şiddetli kabızlık şikayetlerini gidermede epey faydalıdır.

Eğer kabızlık şikayeti yok iken Tihaks çayı kullanılırsa ishal sorunu yaşanabilmektedir.

Tihaks çayı kilo vermek için de kullanılsa da bir zayıflama çayı değildir.

İlgili yazı: Tihaks çayı zayıflatır mı ?

Tihaks çayı içeriğindeki bitkiler ve faydaları şunlardır:

Anason: Sinir sistemini yatıştırır, uykusuzluğa, gaz ve mide spazmı şikayetlerine iyi gelir.

Rezene: İdrar söktürücü, kas gevşetici, stres azaltıcı, ödem attırıcı özelliği bulunmaktadır.

Sinameki: Diüretiktir, kabızlığa karşı kullanılır. Belli bir miktardan sonrası ishal yapmaktadır.

Kişniş:Sindirimi kolaylaştırır, iştah açıcı, şeker düşürücü özellikleri vardır. Ayrıca kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

Meyankökü: Kabızlığa ve adet ağrılarına iyi gelir. Ödem attırır.

tihaks-içindekiler  Tihaks çayı faydaları tihaks icindekiler

Tihaks çayını kabızlık sorunu yaşadığınız dönemlerde günde bir kereyi aşmayacak şekilde kullanabilirsiniz. Metabolizmayı ve sindirim sistemini hızlandırarak bağırsakların rahatlamasını sağlayacaktır.

Tihaks çayını ayrıca şişkinlik, karında rahatsızlık hissi, şişkinlik şikayetleri olduğu dönemlerde de kullanabilirsiniz.

Tihaks çayı bir zayıflama ürünü değildir. Sürekli ishal durumunu yaşayarak kilo vermeye çalışmak tavsiye edilen bir zayıflama yöntemi değildir.

Tihaks çayını uzun süreli olarak değil sadece kabızlık ve şişkinliğin olduğu dönemlerde kullanınız.

Tavsiye edilen kullanım zamanı akşam yemeğinden 1 saat sonradır. 1 adet Tihaks çayı poşetini bir bardak sıcak suya koyunuz. 5 dakika sonra çay içime hazırdır. Tat vermesi için limon ilave edebilirsiniz.

Tihaks çayı, faydaları olduğu kadar zararları da olabilen bir bitki çayıdır. Bu çayı kullanmak niyetindeyseniz zararları hakkında bilgi almak için aşağıdaki makaleyi okuyunuz.

İlgili yazı: Tihaks çayı zararları

error: Copyright! Yaşamloji